Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 442
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Всъщност минералната е с ограничения- някои от изворите са напълно забранени, но има и разрешени/не само за пиене, а и за балнеолечение- аз имам съпътстващо заболяване, което се налага да лекувам и с вани и  имам списък къде може и къде- не/. Необходимо е да се провери състава и дали е подходяща. Но, за морската и аз знам, че е  ок. А след година- би трябвало вече всичко да е ОК.
Можеш ли да постнеш, ако е удобно къде може! Мен от Хисаря ме върнаха. Sad

http://www.nssi.bg/images/bg/benefits/profilaktika_rehabili/2016 … okazania_2016.pdf

# 496
  • София
Благодаря! Simple Smile Да допълня, че аз отидох на Хисаря, но ми не ми взеха телка чрез който сме освободени от такса и платих 40,60ст за спане и храна за 7 дни! Казах на лекуващия и бях без вани, само с УВЧ, ток и ЛФК като процедури! Кофтито беше, че тече в баните минерална вода, но се стараех да съм кратка! Вода си купувах, въпреки че е чудесна за бъбреците, но...

# 497
  • Под гъбата
Момичета, някой има ли проблеми със стомаха след операцията? Само с хистеректомия съм. В началото си мислех, че е нормално но вече се притеснявам! Минаха почти две години от операцията, а коликите, болките и едни други тоалетни проблеми зачестиха. Пих пробиотици, същата работа. Вече не знам какъв режим на хранене да спазвам Sad

# 498
И аз не знаех, че не трябва да се пие минерална вода. И пия ли пия вода в пъти повече, отколкото преди операцията, просто непрекъснато съм жадна. А преди насила ако се преборя с 2-3 чаши на ден...сега 2-3 литра си изпивам. Даже се чудех откъде ми идва тази жажда...

# 499
  • Козлодуй
Здравейте момичета. На 10.05.16 ми направиха радикална хистеректомия в Майчин дом. Д-р Начев ме оперира. Възстанових се доста бързо мисля. В момента съм на лъчетерапия в исул. Към кого да се обърна за наблюдението и задължителните прегледи след това....не искам при Начев....дали мога да отида при д-р Дянкова при условие, че не ме е оперираха тя. Благодаря ви.

# 500
  • Бургас
Момичета,не мога да намеря по-подходяща тема,а не искам да пускам нова,затова ще попитам тук.Намерили ли сте начин да се спре или поне да се намали изпотяването по лицето?Аз съм на 34 години,оперирана съм преди няколко години и съм с тотална хистеректомия,нямам матка,яйчници и дори шийка на матка и явно понеже твърде рано ми се случва този ужас,тялото ми усилено се бори с настъпващите промени се чувствам ужасно.Сега в жегите е нетърпимо и се потя обилно по лицето,шията и деколтето,направо по мен се стичат вади вода и ми е ужасно неприятно,а и ме е срам пред хората,почти всеки ме пита какво ми е.

# 501
  • Вила Великула
Момичета,не мога да намеря по-подходяща тема,а не искам да пускам нова,затова ще попитам тук.Намерили ли сте начин да се спре или поне да се намали изпотяването по лицето?Аз съм на 34 години,оперирана съм преди няколко години и съм с тотална хистеректомия,нямам матка,яйчници и дори шийка на матка и явно понеже твърде рано ми се случва този ужас,тялото ми усилено се бори с настъпващите промени се чувствам ужасно.Сега в жегите е нетърпимо и се потя обилно по лицето,шията и деколтето,направо по мен се стичат вади вода и ми е ужасно неприятно,а и ме е срам пред хората,почти всеки ме пита какво ми е.

За съжаление и аз имам същия проблем след тотална хистеректомия . До този момент не съм намерила решение. Като се случи вадя кърпичките и започвам да се бърша, освен това и лицето ми почервенява като домат. Пия Prim Oil, като че ли горещите вълни през деня ми понамаляха, но през нощта е страшно. Има много добавки за тези проблеми, но аз мога да пия само определени защото пия хормони заради рака на гърдата. Нищо друго не ни остава освен да се примирим и да чакаме да отмине.

# 502
  • Бургас
pipilota6,милата,и на мен ми бяха изписали хормони,Золадекс,от тогава ми започнаха тези вълни,а след хистеректомията стана ужас,стискам ти палци да се оправиш и да оздравееш напълно,за съжаление обаче докато приемаш хормони ще ги има и тези вълни.

# 503
Здравейте, ще се връщам да чета, но накратко да споделя и да питам, че шока все още ми е голям. Така на 38 Г. съм. Имам 3 деца, едно на6,5 г. И б.изнаци на 2 г. И тримата са ми ин витро. Не бях ходила  на док от как съм родила и март месец дойде ред, пуснах цитонамазка 3Б. Реших да направя контролна при друг док и се повтори резултата, последва колпоскопия, биопсия-карцином ин сито. На 30.06 ми направиха конизация и преди два дни излезна резултата от хистологията. Док каза че в частта на разреза нама карциномни клетки но има микроинвазия на 2мм и трябва да се направи хистеректомия. Насрочихме дата за 02.08 след като ми свърши последния цикъл, но от вчера насам започнаха да ме връхлитат мисли дали съм при правилният Доктор /др. Димитров/ от Токуда. Моля ви дайте мнение. Днес се замислих и за Турция - чувала съм че в Истанбул има голяма онкоболнница. Та започнах да изпадам в задънени улици. Помогнете! Има ли жени, на които операцията е правена от др. Димитров. Чух добри отзиви за др. Славчев от МДом. И изобщо стана някакъв хаос в главата ми.

# 504
Здравейте момичета. Вчера ходих на поредния преглед. Пуснаха ми изследване за урина за наличие на туморни клетки, до сега не ми е правена такава закакво се прави. А също искат да направя сцинтиграфия на костите. Някой правил ли е. Пак съм притеснена. Иначе туморния маркер е добре. Благодаря ви.

# 505
  • в голямото село
Здравейте момичета,
изчетох цялата тема, но ето и моята история на кратко. Предстои ми да взема решение да се подложа ли на хистеректомия. На 17 06 направих абразио заради полип на матката. Умирах от страх заради самата процедура, въобще не си помислях, че страхът ми трябва да е от хистологичния резултат. Излезе ендометриална хиперплазия на места атипична. Оказа се, че това е предраково състояние. Взех материалите и повторих хистологията в друга клиника - резултатът се потвърди. Лекарите казват, че ако съм по възрастна директно биха ми предложили да махна матката. Аз съм на 39 години, в момента съм на лечение с Дуфастон за 6 месеца и след това искат да повторим абразиото, за да се видят тези клетки дали отново ги има. Страх ме е, дали периода от 6 месеца изчакване не е голям, дали няма тези клетки да преминат в ракови. Имам дъщеря на 13 години, не съм споделила с близките си, за да не ги притеснявам излишно, все пак нямам окончателно решение.
Ще се побъркам от мисли и терзания, просто исках да споделя...

# 506
...Ще се побъркам от мисли и терзания, просто исках да споделя...
Vivinka, не е хубаво да се настройваш предварително и да се притесняваш толкова. Пази си силите и се въоръжи с търпение и вяра. Аз винаги съм смятала, че не бива да се крие от близките какво се случва. Нали затова е семейството, да е заедно в добро и лошо. Сподели с тях, разкажи за проблема и ще ти олекне. Тези неща не бива човек да ги изживява сам, тежко е.
Желая ти кураж и успех! Не падай духом и ще се справиш...

# 507
  • Под гъбата
vivinka, аз бях на 38 г. като минах през хиктеректомия и дъщеря ми също е на 13 години. Ако направиш тотална хистеректомия ще усетиш бързо всички неприятни последици на менопауза. Радикалната хистеректомия е по лесно поносима.

# 508
  • в голямото село
Благодаря ви момичета,
не съм споделила с близките, защото не съм взела твърдо решение. Всъщност това е трудното - да се реша да премахна матката или да продължа с чести прегледи и да треперя винаги за резултата.
Ако избера хистеректомията за сега ми казват, че ще запазят яйчниците.

# 509
  • София /Абсурдистан
Да се запиша при вас и аз.

Общи условия

Активация на акаунт