Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 361
  • 744
  •   2
Отговори
# 645
По сегашните правила всички със злокачествени получават при липса на рецидив 50% след петата година - не е определено докога, предполагам означава докато спреш да се явяваш.

# 646
Ако има лъче се явяват на телк след него защото от там също получавате епикриза.Ще ви я искат.Личните доктори не знаят много неща.Моята ЛЛ ми беше казала да не се явявам на телк защото щели да ми дадът под 50% и нямало смисъл, но ми дадоха 90% .Така, че питайте  Hug за това сме тук  bouquet

# 647
Гена, аз да питам с тези 90% влизаме ли в най-високата пенсия, или за нея трябват 91?

# 648
  • София
Гена, аз да питам с тези 90% влизаме ли в най-високата пенсия, или за нея трябват 91?
91 %  bouquet

# 649
Благодаря, Димяни. Значи отивам утре да карам ЛЛто и други заболявания да подготви. Тъй като тя малко не е в час с документацията, знаете ли дали може само да пише допълнителни заболявания и после от ТЕЛКа да пратят какви точно изследвания искат, или трябва предварително да ме прати при специалист?
Скрит текст:
За ортопедично става въпрос, не знам на ортопед или на невролог ще трябва да ме праща, а и тя няма да знае.

# 650
Аз когато се явявам на ТЕЛК нося от ортопед, защото имам гонартроза. Нося и ЕКГ заради високото кръвно . При нас сега искат и личния картон /преди не го искаха/. Личната само дава направление. По съвет на лекар е добре да се носи всичко , което имате за съпътстващи заболявания. 

# 651

По сегашните правила всички със злокачествени получават при липса на рецидив 50% след петата година - не е определено докога, предполагам означава докато спреш да се явяваш.
Благодаря Ви за отговора!Бъдете смели и не спирайте да се борите.Животът продължава и след хистеректомията.

# 652
здравейте момичета, от 1 седмица чета и реших да пиша и аз.Предстои ми хистеректомия!Въпроса ми към вас е-какво да си нося в болницата.Те ще ми кажат, но кажете и вие.На 41г. съм и след няколко кръвоизливи вече не мога да отлагам.Имам и кисти на матката и миомни възли.Яйчниците казаха че са добре.Не ми взеха цитонамазка...казаха няма смисъл.После ли ще изследват образуванията?По точно доктора който ме прегледа не ми взе, но в болницата може и да ми вземат...

Последна редакция: пн, 07 ное 2016, 00:28 от Iovka Mileva

# 653
  • Под гъбата
здравейте момичета, от 1 седмица чета и реших да пиша и аз.Предстои ми хистеректомия!Въпроса ми към вас е-какво да си нося в болницата.Те ще ми кажат, но кажете и вие.На 41г. съм и след няколко кръвоизливи вече не мога да отлагам.Имам и кисти на матката и миомни възли.Яйчниците казаха че са добре.Не ми взеха цитонамазка...казаха няма смисъл.После ли ще изследват образуванията?По точно доктора който ме прегледа не ми взе, но в болницата може и да ми вземат...
Вземете си еднократни чаршафи с размер 60/90 см, удобно е за да предпазите чаршафите си. Бях си купила памучен, дишащ и хипоалергичен цитопласт защото съм алергична от обикновените лепенки. В коя болница ще се оперирате?

# 654
Окръжна варна-света Анна

# 655
Момичета, първо една голяма  Hug!
Извинявам се, че нахлувам така при вас, но се надявам да ми помогнете.
Майка ми е в момента в Централ Онко Хоспитал в Пловдив. Ще я подготвят за операция поради кисти в яйчниците... Незнам все още какво ще включва операцията, правят й изследвания още. Има ли някоя от Вас, която е била в тази Болница, да даде отзиви?
Благодаря предварително!  bouquet

# 656
Здравейте,момичета ! Чета ви вече една година и най накрая реших и аз да пиша .Оперирана съм август 2015г.радикална хистеректомия с окончателна диагноза рак на шийката на матката 1-2 стадий.Минах 25 лъчетерапии и 5 химиотерапии .Извървях дългия и труден път благодарение на вас...пишещите в този форум.БЛАГОДАРЯ ВИ !!!!😍
Ако не бяхте вие да ми вдъхвате вяра  кой знае колко трудно щеше да ми бъде.Оперирана съм в Окръжна болница - Варна от Проф. Явор Корновски и екипа му .Телка ми е 90% за една година,явих се след около година болнични .Преди два месеца започнах работа и се моля всичко лошо да е останало в миналото .Е имам си болежки,които ми напомнят,но това да е.Ако мога да бъда полезна на някой ,ще пиша.На всички ,които им предстои да извървят този нелек път,пожелавам успех и не се отчайвайте ,бъдете силни.

# 657
Здравей, petelinka. можеш ли да споделиш защо ти назначиха лъче и химио?

# 658
  • София
Здравей, petelinka. можеш ли да споделиш защо ти назначиха лъче и химио?

Позволявам си да отговоря! Simple Smile
Защото е злокачествен рак.
Добре дошлеи на новите в темичката ни!
Тук помагаме кой с каквото може.
Минах ТЕЛК, дадоха ми 61% за 3 години.
Не знам дали, ще получавам пенсия като работеща!

# 659
Кики, питам, защото аз съм с 1б същия рак, и доколкото разбрах лъче назначават само на рискови, а лъче с химио на по-напредналите стадии. Гадая предоперативно дали ще ми назначат, и затова любопитствам.

Общи условия

Активация на акаунт