Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 333
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • София /Абсурдистан
lililina каква ти беше операцията, предполагам коремна?
Моята е планирана за в други ден, лапароскопска ще е, и треска ме тресе от сега ...

# 181
  • София
Здравейте момичета. Кажете ми моля, колко време след операцията може да се прави секс?

# 182
  • Под гъбата
Здравейте момичета. Кажете ми моля, колко време след операцията може да се прави секс?

След задължителният преглед в края на първия месец,лекарката каза ,че може, но хич не ми беше до такива упражнения!  Naughty

# 183
  • София
Благодаря за отговора. Аз се чувствам много добре, а и желание не ми липсва. Днес ми е двадесет и седмия ден от операцията.

# 184
Здравейте момичета,регистрирах се наскоро когато ножът опря в кокала и днес 6 дни след операцията се престраших да пиша. Отстраниха ми матката и тръбите с отворена коремна операция във ВМА Варна на 03 юли, все още обаче имам синини,лек отток от страната където беше дренажа и вдигам температура 37,2-37,3. Контролният ми преглед е чак другата сряда и се страхувам да не се наложи да ме отварят пак. Не съм от Варна и не ми се пътува в тази ужасна жега само заради притеснението, пък и все още бързо се изморявам.Чета,че някои от вас имат подобни проблеми,какво казват лекарите ви?

# 185

на мен ми казаьа 2 месеца

# 186
Здравейте момичета,регистрирах се наскоро когато ножът опря в кокала и днес 6 дни след операцията се престраших да пиша. Отстраниха ми матката и тръбите с отворена коремна операция във ВМА Варна на 03 юли, все още обаче имам синини,лек отток от страната където беше дренажа и вдигам температура 37,2-37,3. Контролният ми преглед е чак другата сряда и се страхувам да не се наложи да ме отварят пак. Не съм от Варна и не ми се пътува в тази ужасна жега само заради притеснението, пък и все още бързо се изморявам.Чета,че някои от вас имат подобни проблеми,какво казват лекарите ви?
Искре, спокойно не се притеснявай успокой се моята операция си стоеше като отворена почти месец след това. Течеше си , но постепенно всичко се оправи често сменях превръзки, гледах да е добре подсушена и така. Тази температура не е от притеснителните след такава операция само да не тръгне нагоре .

# 187
Благодаря за успокоението   bouquet ,следя температурата,раната не тече само този оток и кръвонасядането ме безпокои, пазя я да не я мокря, слагам от водоустойчивите лепенки.Сигурно е нормално да ме плаши всяко нещо след това което мина. Обезателно ще споделя след прегледа.

# 188
  • София
Искре, спокойно. Днес ми е 29 ден от операцията и все още имам подуто около операцията. Отгоре и отдолу по разреза. Питах докторката и тя каза, че това е съвсем нормално. Резорбират се вътрешните конци. Температура от 37,2 имах на вторият ден след операцията и ми казаха, че няма нищо притеснтилно в това. Все пак има хирургична интервенция.Синини също имах, но те са от това, че е рязано. нормално, това е рана. Спокойно, всичко ще бъде наред.

# 189
Unknown_lady, не се притеснявай, всичко ще бъде наред. Лапароскопската операция е по-щадяща и възстановяването е по-бързо. Моята операция е коремна с вертикален разрез, като разреза минава покрай пъпа и продължава нагоре. 14 шева. Звучи като филм от ужасите. Но сигурно така е трябвало, лекарите най-добре си знаят. Така че, не се притеснявай за лапароскопската, чувала съм, че ги изписват няколко дни след операцията. Пожелавам ти успех и най-важното е в деня на операцията да си спокойна. Ако се притесняваш или страхуваш възстановяването е по- бавно. Това ми го каза една приятелка медицинска сестра. Така че спокойно и всичко ще е наред. Стискам палци.  bouquet

# 190
  • Под гъбата
Все повече се убеждавам, че всеки лекар дава различни препоръки. Коремна операция беше моята и в деня на изписването ми махнаха лепенката и казаха да не слагам повече, да си се къпя спокойно. Не е от значение сезона, беше през зимата. И така и направих, нищо че ме беше страх малко заради конците в началото, но нямах проблеми. Всяка вечер след баня, почиствах с Йодасепт и толкова.

# 191
На кой ден те изписаха? На мен ми сложиха в болницата противовлажната лепенка и казаха да седи поне още 3-4- дни. Сега съм 16-ти ден след операцията и все още се пазя. newsm78

# 192
  • София /Абсурдистан
.

Последна редакция: нд, 12 юли 2015, 08:57 от Unknown_lady

# 193
Наистина май всеки лекар дава различни препоръки, на мен ми махнаха превръзката в деня на изписването.Оперираха ме двама лекари,единият каза ,че може да се мокри веднага, другия беше на мнение,че от психологична гледна точка е добре да си слагам лепенка, докато преодолея страха от вода,сапун,докосване.Мои познати минали през това ми казаха,че са се пазили поне две седмици.
След колко дни ви казаха,че ще излязат резултатите от хистологията,?Мен ме викат на контролен на 15-ти,което е 12 дни след операцията и се надявам вече да са готови, малко ми е притеснено Sad

# 194
  • София
Моята операция беше с робота и веднага на следващия ден в реанимацията ми махнаха превръзката и ми казаха,че може да се къпя но мен ме беше страх и си купих водустойчиви.При мен в стаята имаше жена с стандартна операция на която също махнаха превръзката и се изкъпа на 2 ден след операцията.

Общи условия

Активация на акаунт