Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 424
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, може ли да споделите колко време носехте колана след радикална хистеректомия (в случай, че са ви препоръчали такъв)? Питам се дали трябва да го нося и през нощта, че ми е крайно дискомфортно.

# 466
Не съм носила колан след нито една от операциите. Питала съм доктор- каза ми,че не е  необходимо. Корема ми се прибра бързо и  дори и  по естетични причини не се е  налагало.

# 467
Не съм носила колан след нито една от операциите. Питала съм доктор- каза ми,че не е  необходимо. Корема ми се прибра бързо и  дори и  по естетични причини не се е  налагало.
Това е много хубаво, че бързо се е прибрал. На мен при изписването ми казаха да си купя колан. Предполагам заради вероятността от следоперативна херния. Моят корем в момента е много странно изглеждащ - хлътнал под разреза и издут над него - като два отделни корема. Но са минали едва десет дни от операцията.

# 468
Спокойно, ще се прибере....просто му трябва време. И моят беше така, сега обаче/ две години по- късно/ съвсем леко виси над разреза, но уточнявам,че 6 пъти съм отваряна на един същи разрез, та вероятно е нормално.....нормално е и да нямаш сетивност около разреза.....,но минава и заминава.....

# 469
Спокойно, ще се прибере....просто му трябва време. И моят беше така, сега обаче/ две години по- късно/ съвсем леко виси над разреза, но уточнявам,че 6 пъти съм отваряна на един същи разрез, та вероятно е нормално.....нормално е и да нямаш сетивност около разреза.....,но минава и заминава.....
Сетивност...няма я никаква. Но до това да е...
Благодаря, че споделихте!

# 470
Здравейте момичета.Оперирана съм от рак на яичниците през октомври.Пълна хистеректомия.Правих 6 курса химиотерапия.След третата скенер чист.преди два месеца нов скенер и тм нормални.преди месец тм в норма екограф също.Вчера на контрола при гинеколога хирург ми напипа уплътнение колкото малка слива.Съмнява се или ново образование или възпаление от конец или срастване.Някой имал ли е такъв проблем след подобна операция.Нормално ли ви падат конците.Моля за съвет.Възможно ли е да е срастване или проблем от конците.Много ми се иска да не е най лошото.Бъдете здрави.

# 471
  • Географският център на България-Габрово
Здравейте мили дами, и аз да се включа към групата със здравословни проблеми и по специално тези с онкогинекологичните.От вчера съм с диагноза Високидиференциран аденокарцином на ендометриума.Съответно след хистологично изследване.Насочена съм за лечение към специализирано заведение защото при нас в Габрово, няма съответното такова.Оттук и дилемата ми, сега накъде.Велико Търново, Плевен или София.Засега съм се ориентирала към Търново и по специално Д-р Анета Маноилова.Някой от вас има ли мнение по въпроса,бил ли е в Онкологичен център Велико Търново и какво е неговото мнение.Очаквам вашите съвети.Благодаря предварително

# 472
здравейте,хубаво лято на всички и бъдете здрави

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 23:00 от ванвал

# 473
Здравейте, момичета! Hug Hug Hug Надявам се при всички Ви, всичко да е наред! Надявам се и момичетата, които отдавна не са влизали в темата да са добре и ежедневието просто да ги е завъртяло във вихъра си и то така, че да забравят завинаги преживените тревоги и болки. Peace
          Днес искам да засегна един въпрос, за който не видях инфо на първа страница, а не си струва да изтърваваме нещо, което по право ни се полага. Става дума за застраховките. Не пиша за индивидуалните- правата по тях си ги знае застрахования. Пиша за онези- общите, които по една или друга причина се е наложило да сключим. Конкретно-всеки работодател е длъжен да застрахова работниците си със застраховка „Злополука“ и/или „Живот“ на минимална застрахователна стойност. Проверете на местоработата си имате ли такава и се възползвайте от това, което ви се полага. Аз ще напиша някой клаузи от застраховката на учителите- много пропуснати ползи имам поради незнание и ми се иска поне другите да не губят.
            Всички учители в България са застраховани от общините със съответната застраховка, която включва и временна и трайна неработоспособност, вследствие злополука и общо заболяване. В моя случай застр. стойност е 1000 лв. Освен определен процент за временна неработоспособност/доказва се с копие от болничните/, застрахователят изплаща и медицински разходи. За мед разходи обаче трябват копия от рецепти, касови бонове и фактури. Претенции могат да се предявяват до 5 г от настъпилото събитие- т.е. ако операцията е направена примерно на 5. 12. 15 г и в момента на тази операция имате валидна застраховка, до 5.12.20 г можете да имате претенции към застрахователя. Лошото при мен, конкретно е, че нито съм събирала фактури, нито касови бонове, а имам право да ми ги изплатят до максималния размер. С други думи- всичко, което сте платили за операция, консумативи, лечение- лекарства, мазила, експертизи, прегледи може да ви бъде осребрено ако можете да го докажете с документи. Освен всичко това, при освидетелстване за трайно намалена работоспособност- ТЕЛК, можете да предявите допълнителна претенция за изплащане на обезщетение до признатия процент. С други думи- ако застрахователя ми е изплатил примерно 10% за временна неработоспособност- болнични над 100 дни, това са 100 лв/при застр сума 1000 лв/, мед. разходи- около 200 лв и получа ТЕЛК- решение за 90%  трайна неработоспособност имам право на 900 лв обезщетение. След като са ми изплатили 300 лв- за болничните и мед. разходи, които се приспадат от общата сума, значи ми се полагат още 600 лв, за които мога да претендирам.
           И още нещо- конкретно за колегите-учители, ако са и класни ръководители. Прегледайте и задължителната застраховка на вашия клас- там отново фигурира името ви. Ако условията на застраховката включват общо заболяване, имате право още веднъж да получите всичко гореизброено, особено пък ако застрахователната компания е различна при двете застраховки. Ако е една и съща, могат да ви откажат единствено медицинските разходи, защото вече са изплатени, но това не намаля общата сума, защото примерно от 900 не се приспадат 300 лв, а само 100/естествено примера е ако заст сума е 1000 лв/.
           Дано съм ви била полезна. Hug Hug Hug Hug

Здравей. Радвам се, че си добре. Hug
Информацията е много полезна. Нека , ако още някой провери да пише и да го добавим на 1-ва страница по-подробно.
Аз не съм учител и явно при всеки е различно. Имам застраховка от работата и обещетението ми беше 130лв като имаше изискване да съм била в б-ца над 20 дни или нещо от сорта. Застраховката ми беше към Алинс. Това мога да кажа и толкова само ми се полагаше. От работата бяха ми казали, аз дори не знаех.

Здравейте,дано всички сте добре,аз също съм учителка и от тук и тази публикация разбрах за тази застраховка,подадох документи към Евроинс ни е била застраховката,но днес получих отказ_ злокачественото образувание не било общо заболяване,заслужава ли си да споря с тях и някоя от вас получавала ли е суми по тази застраховка
и към всички-вие пиете ли нещо за имунитета,какво мислите за алоето,дали има смисъл да се пие и в какви дози
бъдете здрави,вие и семействата ви и много усмивки и хубави мигове през лятото

# 474
  • Под гъбата
Здравейте мили дами, и аз да се включа към групата със здравословни проблеми и по специално тези с онкогинекологичните.От вчера съм с диагноза Високидиференциран аденокарцином на ендометриума.Съответно след хистологично изследване.Насочена съм за лечение към специализирано заведение защото при нас в Габрово, няма съответното такова.Оттук и дилемата ми, сега накъде.Велико Търново, Плевен или София.Засега съм се ориентирала към Търново и по специално Д-р Анета Маноилова.Някой от вас има ли мнение по въпроса,бил ли е в Онкологичен център Велико Търново и какво е неговото мнение.Очаквам вашите съвети.Благодаря предварително
Въпреки добрите впечатления от доктор Маноилова, бих ви препоръчала в Плевен д-р Чавдар Цветков. В момента е завеждащ отделението по роботизирана хирургия в онкото и е гинеколог.

# 475
  • Географският център на България-Габрово
Въпреки добрите впечатления от доктор Маноилова, бих ви препоръчала в Плевен д-р Чавдар Цветков. В момента е завеждащ отделението по роботизирана хирургия в онкото и е гинеколог.

Благодаря за отговора и съвета,определила съм Велико Търново защото там завърших Медицинският колеж през далечната 1976 година, познати са ми средата и колегите.А и отворена операция е по добре пред роботизирана защото все пак се оглежда добре коремната кухина.Има си и своите минуси, че възстановяването е по бавно.Но и с това ще се справим,каквото има да става ще става

# 476
Момичета, на колко месеца си правите профилактични прегледи след хистеректомията?

# 477
На 6 месеца поне аз Simple Smile

# 478
И на мен ми казаха на шест, но ми се стори, че е много, затова да си питам.

# 479
  • София
И на мен ми казаха на шест, но ми се стори, че е много, затова да си питам.
Първата година на 3 мес.а сега на 6 мес .

Общи условия

Активация на акаунт