Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - III тема

• 174 446
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Точно така, поетапно е Peace В самото начало ме викаха веднъж седмично, после месечно, на три месеца първата година и сега на 6м.Предполагам, че мен ме викаха в началото ежеседмично заради лъчето и проблема с пикочния мехур.

# 481
Ванвал, аз също съм учителка. Всяка година знаеш правим застраховки, но и на мен ми отказаха. Аз съм към Армеец. Отказах се да се разправям. Както казва синът ми като получи слаба оценка в училище " важното е да сме живи и здрави "  Laughing

# 482
Аз също още ходя на 6 месеца. Сега юли и след това може би вече на една година. Момичета след операцията напълнях с 20кг.Сега започнах малко да свалям нали е нормално. Защото пак нещо ми се върти в главата.  Поздрави.

# 483
  • София
Аз също още ходя на 6 месеца. Сега юли и след това може би вече на една година. Момичета след операцията напълнях с 20кг.Сега започнах малко да свалям нали е нормално. Защото пак нещо ми се върти в главата.  Поздрави.
  И аз качих, но 10кг.

# 484
  • Под гъбата
dunia53, в отделението правят и отворени коремни операции! Относно възстановяването, при всеки е различно. Аз съм с коремна и мога да кажа, че бързо успях да вляза във форма.

# 485
Момичета искам да попитам, чух, че не е желателно ходенето на море, аз не обичам да се пека,но обичам да плувам. Плуването вредно ли е, и защо? Съвсем ли не може да се влиза във водата?

# 486
Аз също напълнях и се страхувам да сваля килограми.

# 487
Момичета искам да попитам, чух, че не е желателно ходенето на море, аз не обичам да се пека,но обичам да плувам. Плуването вредно ли е, и защо? Съвсем ли не може да се влиза във водата?
Аз ходих два месеца след операцията- просто бях по- предпазлива, но като цяло почивката ми се отрази добре......Плуването при добре зараснала рана, може само да помогне за по-бързото възстановяване, мисля.......И за заякване на мускулатурата. А и  морската вода е полезна, но най-добре питай лекуващия лекар.

# 488
Аз ходих 9 месеца след операцията на море, но стоях само на сянка. Разбира се не и във водата. Не е добре да се стой на слънце ако си минала и лъчетерапия. Облъченото място изобщо не трябва да се излага на слънце. Иначе на мен много ми отичаха краката а там и един ден не ми утекоха. Викам на мъжо тук ще се местим на морето.

# 489
Аз ходих два месеца след операцията- просто бях по- предпазлива, но като цяло почивката ми се отрази добре......Плуването при добре зараснала рана, може само да помогне за по-бързото възстановяване, мисля.......И за заякване на мускулатурата. А и  морската вода е полезна, но най-добре питай лекуващия лекар.

Операцията ми беше преди година, всичко е зараснало.На слънце въобще не обичам да стоя.Само за плуването ме интересува.

# 490
  • София
На мен ми казаха да се внимава със слънцето, защото е вредно с оглед на нашия рак! За морската вода няма проблем, не е препоръчително минерална вода за къпане и пиене. Аз на работа няма как да си нося и естествено купувам изворна!
Спокойно си напрари морето!

# 491
Всъщност минералната е с ограничения- някои от изворите са напълно забранени, но има и разрешени/не само за пиене, а и за балнеолечение- аз имам съпътстващо заболяване, което се налага да лекувам и с вани и  имам списък къде може и къде- не/. Необходимо е да се провери състава и дали е подходяща. Но, за морската и аз знам, че е  ок. А след година- би трябвало вече всичко да е ОК.

# 492
  • София
Всъщност минералната е с ограничения- някои от изворите са напълно забранени, но има и разрешени/не само за пиене, а и за балнеолечение- аз имам съпътстващо заболяване, което се налага да лекувам и с вани и  имам списък къде може и къде- не/. Необходимо е да се провери състава и дали е подходяща. Но, за морската и аз знам, че е  ок. А след година- би трябвало вече всичко да е ОК.
Можеш ли да постнеш, ако е удобно къде може! Мен от Хисаря ме върнаха. Sad

# 493
Мен от Павел Баня ме отказаха/и в Овча могила, ми казаха да не припарвам/, а след санаториално лечение в Наречен  правих хистеректомията/не,че там възникна проблема,но имаше и от това ефект  Tired/........ От препоръчаните ми мога да цитирам- Горна Баня, Баня/Пазарджишко и Карловската/, Баните/Смолянско/, Сандански, Марикостиново, Белчин Баня, Банкя, Вършец, Кюстендил/ препоръчват за следоперативни гинекологични състояния/.....но мисля,че все пак  трябва да се провери за конкретното заболяване/ в сайта на СБР ги има изброени, освен това на място докторите преценяват обективното състояние и и препоръчват процедури, според  състоянието/.

# 494
Благодаря за отговорите, точно това питах, а между другото ми беше попаднал някъде списък с всички балнеолечебни центрове, с които тази година ще работи здравната каса. Дано не бъркам, но мисля, че имаме право та мисълта ми е, че в графата където изброяваха за кои болести са подходящи навсякъде пишеше, че не приемат с онкологични заболявания. Ако успея да го намеря, ще го кача. Не знаех за минералната вода ще си пия чешмяна. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт