Помощ за избор на лаптоп

• 148 746
  • 1 528
  •   1
Отговори
# 165
Наистина не искам нещо много скъпо, а да върши работа за описаните дейности. Офис пакет така и така "незаконен" ще се се качи, та за уиндоуса не съм сигурна че държа да е лицензиран, но сякаш предпочитам.
Я да се включа. Защо не си вземеш нещо сериозно? Ще ти е над бюджета но поне дисплея ще е на ниво. А ако държиш на масовките - послушай Чревоугодник. Дел с 1366x768 резолюция и AMD за 1100 лв си е направо набутвация.
Скоро написах нещо, сега ще го повторя. Втора употреба за 300 лв с Core i5 и читава HD матрица, с нов SSD си е оферта отвсякъде

# 166
Скоро написах нещо, сега ще го повторя. Втора употреба за 300 лв с Core i5 и читава HD матрица, с нов SSD си е оферта отвсякъде
Категорично не. Определено за теб, мен и всеки, който може да отдели времето да си го поддържа сам е оферта, но не е отвсякъде. Повечето хора не искат да се занимават с поддръжката, а с това ги вкарваш точно в това. Има няколко неща за които, ако имам парите няма да купя втора ръка - монитор, захранване, SSD, харддиск и оптично устройство. Всичките ги има в това, което предлагаш. Пак казвам - ако ти се разправя сам с поддръжката - окей - става си. Въпроса е, че повечето хора не искат да се разправят - за това търсят нови машини. Да не говорим за i5-цата 7-мо поколение, която със сигурност има по-добър TDP от тия стари бангии, което е доста важно за преносима машина. Предложението има предимства, но си има и недостатъците... отвсякъде.

# 167
Отново благодаря, попивам с интерес. Ориентирам се към масовки, защото максимума ползване ще ми е 10-12 часа седмично. Работния ден ми е пред компютър, а вечер/уикенда - като заспи детето, значи след 21 ч. Няма кой да се занимава с особена поддръжка. Коментара за Della е особено полезен, както казах не знам какво да гледам в показателите. Втора употреба/refurbished - не съм против, но избора ми се струва още по-сложен. Продължавам да разглеждам. Много приятно, че се включихте с идеи!

# 168
Да не говорим за i5-цата 7-мо поколение, която със сигурност има по-добър TDP от тия стари бангии
Колко по -добър? И дали човек който не знае колко му струва нонстоп работата на рутер CPE STB и т.н. операторски благинки, го вълнува дали лаптопа му е с 7-мо или 6-то core, след като в 99% от случаите е толкова задръстен от прах, защото се ползва в леглото докато е завит.
Две години колкото е гаранцията на новото SSD - после продава и купува нова втора употреба. На ниво бизнес клас. А не масовка.

# 169
Да не говорим за i5-цата 7-мо поколение, която със сигурност има по-добър TDP от тия стари бангии
Колко по -добър? И дали човек който не знае колко му струва нонстоп работата на рутер CPE STB и т.н. операторски благинки, го вълнува дали лаптопа му е с 7-мо или 6-то core, след като в 99% от случаите е толкова задръстен от прах, защото се ползва в леглото докато е завит.
Две години колкото е гаранцията на новото SSD - после продава и купува нова втора употреба. На ниво бизнес клас. А не масовка.

Никъде не съм виждал лаптоп с i5 шеста серия за 300 лева... Не съм виждал и за 700 като стана дума.  За останалото като цяло съм съгласен. За SSD-то - все още мисля, че е пълна безсмислица да се инвестира в бързо SSD на лаптоп. Окей - ще ти стартира Windows-а за 5 секунди... яката работа. Всичко останало почти няма да се промени, защото повечето стари, мобилни процесори са ужасни боклуци. Не, че новите са кой знае колко по-добре, но все пак са по-добре. Дори и на такъв по принцип бих сложил consumer type SSD. Нещо от дъното на средният клас - примерно някой по-евтин вариант M2 на Samsung или нещо в този смисъл.

# 170
Отново благодаря, попивам с интерес. Ориентирам се към масовки, защото максимума ползване ще ми е 10-12 часа седмично. Работния ден ми е пред компютър, а вечер/уикенда - като заспи детето, значи след 21 ч. Няма кой да се занимава с особена поддръжка. Коментара за Della е особено полезен, както казах не знам какво да гледам в показателите. Втора употреба/refurbished - не съм против, но избора ми се струва още по-сложен. Продължавам да разглеждам. Много приятно, че се включихте с идеи!
По същество - ако това, което казваш е вярно - по-скоро наистина бих ти препоръчал това, което и другите двама - т.е. машина на старо. Скъсай я от бачкане и я хвърляй. Това, което може би искаш да имаш, като ново е външен usb 3 харддиск. Би улеснило прехвърлянето на файлове и до известна степен би действало като backup, ако внезапно SSD-то/харддиска на лаптопа сдаде багажа. Ако наоколо имаш някой познат, който може да оцени лаптопа на живо ще е по-добре да отидете на място и да помолите да ви го включат и човека да го огледа. Изгорели пиксели, загряване около пада за мишката, външни дефекти и т.н.

# 171
Здравейте отново,
гадняр, аз имам usb 3 харддиск и там си пазя каквото ми е важно. Но ретро машинката ми /msi с windows xp/ не го разпознава и като имам снимки/видео и т.н. си ги прехвърлям през чужда машина. Неудобно и вече досадно.  Няма кой да се занимава с огледи на външни дефекти и т.н. при употребявана техника, нещо ново и непретенциозно искам. Познатите ми са IT и/или геймъри, които като чуят за нещо което е без SSD и не е "седмо поколение" (каквото и да значи това) сумтят презрително Grinning

nazgul, благодаря и на теб за коментарите.

Сега имам и по-конкретен въпрос - intel core i3-6**** ще ми върши ли работа за моите цели?

Последна редакция: пт, 24 ное 2017, 22:28 от Morkovina

# 172
Сега имам и по-конкретен въпрос - intel core i3-6**** ще ми върши ли работа за моите цели?
Извинявай, но вече ми е трудно да се ориентирам в целите. Малко напосоки - да, ако става дума за офис, Youtube и Facebook, но е хубаво да не пускаш много резидентни програми - Skype, Discord и други подобни, които се зареждат с Windows. Няма проблем да ги имаш по принцип - просто не ги пускай, когато не ги ползваш. Лично аз съм против SSD-то, ако си с този тип процесор.

Като кратко уточнение i3/i5/i7 са просто за ориентация на купувачите. Гледай по-скоро 6*** K/U частта. Първата цифра е поколението, втората (съвсем условно) класа, третата е подкласа. K-то означава, че нещото е с отключен множител (подходящо за overclock), а U сериите са малко по-слаби и са по принцип за устройства, които трябва да работят с по-малък разход на ток.

Например 4970K е по-висок клас от 4790K. И двата са четвърто поколение, но единият е 9-та серия (най-доброто на пазара), а другият е 7-ма. 4970K-то е средата на високият клас (7-ца), а 4790K-то е върха на средният клас (9-ка). И двата процесора са подходящи за overclock. Объркано обяснение от моя страна, но...

Последна редакция: пт, 24 ное 2017, 11:56 от гадняр

# 173
гадняр, благодаря ти. Hands Plus1Целите са си ми същите, както ги написах "за офис приложения /word&excel/, браузване в нета, гледане и прехвърляне на снимки и видео,  понякога гледане на филми в т.ч. от dvd, игри абсолютно никакви не играя". Обяснението ти е ОК.

# 174
  • София
Здравейте!
Трябва да купя лаптоп и моля да ме посъветвате с какви параметри да избера. Лаптопа е необходим за работа и социални мрежи, каччване на снимки и документи.
Операционна система; тип процесор; честота на процесора; RAM; HDD; батерия, екран - това са нещата,
 които ме интересуват.

# 175
Здравей, Сиси! Хубава темичка си пуснала.

Току-що потвърдих поръчката на моя лаптоп, използвайки, намаленията този уикенд, след гледане, четене, следене на пазара цели 2 месеца. Онлайн магазините, където съм ги следяла са: Ardes, PcStore, Computer-Store, Datacom и последния, на който попаднах благодарение на Emag, и от където всъщност направих поръчка е Pic.bg., да не забравяме и ЖарКомпютърс, които правят също намаления за черен петък.

За да си харесам лаптопа, първо трябваше да го огледам на живо. За целта, си направих една разходка из техно-магазините и в Технополис открих моя лаптоп - покриващ критериите ми: IPS матов дисплей (имам алергични очи), средно-голям 15.6 инча, не много тежък - 2.2 кг и с детайли в изработката - хубава клавиатура, непотъващи клавиши, подсветка, добра температура в зоната, където ще се опират китките, без остри ръбове, добра аудио система, FullHD резолюция. Общо взето исках супер и задължително матов дисплей, удобно писане, лесно-преносим и красиво завършен. Параметрите също ми бяха важни: но там можеш да избираш конфигурации, според джоба ти и производителността, която ти трябва. Естествено, не го купих от Технополис, защото там цените са доста надути (с около 300 лв по-скъп беше). Харесваш го на място, търсиш инфо в нета, гледаш клипчета с ревюта за конкретния модел и следиш къде ще има онлайн намаление.

# 176
  • София
Тези параметри добри ли са за лаптоп, който трябва за работа, сърфиране, ккачване на документи и снимки:

Лаптоп HP ProBook 6470b с процесор Intel Core i5 3210M 2500Mhz 3MB, 14", 4096MB DDR3, 320 GB SATA, гаранция 12м и Windows 10 Home

# 177
  • Ямбол
За да си харесам лаптопа, първо трябваше да го огледам на живо. За целта, си направих една разходка из техно-магазините и в Технополис открих моя лаптоп - покриващ критериите ми: IPS матов дисплей (имам алергични очи), средно-голям 15.6 инча, не много тежък - 2.2 кг и с детайли в изработката - хубава клавиатура, непотъващи клавиши, подсветка, добра температура в зоната, където ще се опират китките, без остри ръбове, добра аудио система, FullHD резолюция. Общо взето исках супер и задължително матов дисплей, удобно писане, лесно-преносим и красиво завършен. Параметрите също ми бяха важни: но там можеш да избираш конфигурации, според джоба ти и производителността, която ти трябва. Естествено, не го купих от Технополис, защото там цените са доста надути (с около 300 лв по-скъп беше). Харесваш го на място, търсиш инфо в нета, гледаш клипчета с ревюта за конкретния модел и следиш къде ще има онлайн намаление.

Здравейте! Бихте ли споделили на кой модел се спряхте, понеже в момента и аз си търся нов лаптоп, а критериите ни за избор се покриват на първо четене. Simple Smile

# 178
Тези параметри добри ли са за лаптоп, който трябва за работа, сърфиране, ккачване на документи и снимки:

Лаптоп HP ProBook 6470b с процесор Intel Core i5 3210M 2500Mhz 3MB, 14", 4096MB DDR3, 320 GB SATA, гаранция 12м и Windows 10 Home

Избери си модел с 15 инчов дисплей, резолюция 1920*1080, ако искаш да работиш със снимки. Windows 10 Home не е предвиден за офис работа. Ще се измъчиш с него.

# 179
  • София

Избери си модел с 15 инчов дисплей, резолюция 1920*1080, ако искаш да работиш със снимки. Windows 10 Home не е предвиден за офис работа. Ще се измъчиш с него.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт