Изследване на ХОРМОНИ – 10 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 74 418
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
  • От Луната
Нарича се ретроградна еякулация. Тогава сперматозоидите се отделят в урината, а не с еякулата.

Няма срашно, просто за съжаление няма как да стане по естествен път. Хормоните не са му добри, но не е безнадеждно.
Андролога ще ви обясни и за алкохола и за цигарите. Най-вероятно ще има някаква терапия ... За сега, а после и поддържаща.
Тестостерона не трябва да пада под 8, защото се увеличава риска от остеопораза. Така че ТМ ще трябва да се лиши от някои "удоволствия". Бъди готова, защото ще му дойде като гръм от ясно небе ...
За всичко обаче има причина и трябва да я откриете, за да се застраховате от към наследствено предавани заболявания. При него може да е в лека форма и да не се забелязва, но при унаследяването шанса за влашаване е голям. Затова непременно се консултирайте и с генетик - в Малинов е д-р Въжарова. Много съм доволна от нея ... а може да се консултираш и с проф. Кременски по имейл.
Проф. Куманов е ендокринолог и уролог, той най-точно ще ви насочи към кои изследвания да се насочите.

# 511
Много ти благодаря! В Малинов може би повечето ще са в отпуска през август. Ще карам едно по едно. Не ми се еска съвсем да рухне, ако направим на куп нещата.

# 512
Йоли, вие открихте ли причината?

# 513
  • От Луната
Амнии, още през май месец изскочи заека - Синдром на Клайнфентър без прояви на мозаицизъм. Мъжки кариотип 47ХХУ (нисък тестостерон, високо ФСХ, няма ИнхибинБ, висок пролактин, инопарабилни тестиси) - статистика 2% от носителите на този синдром успяват да имат здрави деца. Ние се отказахме от този "голям" процент. Сега ни предстои контрола на тестостерон и мисля че ММ ще падне от облака. Спряхме добавките и човека си пуши ... та най-много проф. Куманов да му покаже какво е тестостеронова терапия. Адски много ме е яд че го зарязах да си прави каквото иска, защото можеше да минат години без да има нужда, но той си е "здрав" и на него нищо му няма ... На 20 август ще ме придружи до лабораторията и ще правим контрола, аз на ТСХ, той на тестостерон и ако е под 8 терапията не му мърда. Та общо взето ме е обзел тих ужас и малко злорадство от типа "нали ти казах".
Та първо инсе неуспешно вече е факт, сега имам да смъкна малко ТСХ и да продължим септември, но е гадно, какво да ви кажа. Чувствам се като крава на разплод ... и едни сънища не ми дават мира. Купона както винаги е на 6! Няма да се предаваме, но вече така се изтощих от говорене, от молби, че се надявам док да му "плесне" един шамар и да ме отмени поне веднъж!

Дара, започнете с генетичните, много време се чакат и човек откача като наближи датата. За съжаление е много неприятно всичко, но повечето неща можете да ги направите накуп, а останалите постепенно. Изпрати имейл на проф. Кременски, той отговаря до ден два и ще те насочи на база всички изследвания които имате. Изпрати му ги, това поне нищо няма да ти струва.

# 514
Каква е тази тестостеронова терапия?
Не искам да бързам - ММ има едно здраво дете след терапия с Прегнил и Трибестан.

# 515
Здравейте, момичета! Извинявам се, че така нахлувам в темата, но  ще ми е необходима вашата помощ. Започнах стимулация с фостимон, но хормоните на 2-ри ден са следните:
Естрадиол 90,62
LH 6,42
FSH 7.49
TSH 0.52 /с Хашимото съм и пия Еутирокс/.
Денис, би ли ги коментирала. Притеснявам се, че естрадиолът ми е много висок и имам задържани фоликули, но доки каза, че започваме. Утре съм на преглед, да видим какво ще излезе.

# 516
Йоли, на ММ генетичните са му супер, няма обяснение за лошата спермограма. И хормоните са му добре, като изключим съвсем леко завишения FSH. Но така или иначе и той вдигна ръце. Успех с терапията  Hug

# 517
  • София
Здравейте, момичета! Извинявам се, че така нахлувам в темата, но  ще ми е необходима вашата помощ. Започнах стимулация с фостимон, но хормоните на 2-ри ден са следните:
Естрадиол 90,62
LH 6,42
FSH 7.49
TSH 0.52 /с Хашимото съм и пия Еутирокс/.
Денис, би ли ги коментирала. Притеснявам се, че естрадиолът ми е много висок и имам задържани фоликули, но доки каза, че започваме. Утре съм на преглед, да видим какво ще излезе.
Дай рефер. граници

# 518
  • От Луната
Дара, не мога да кажа с точност, но Док каза че е заместителна терапия, т.е. външно добавяне на тестостерон с мускулни инжекции на 3 седмици. Колко струва, дали задължително е на три седмици, и има ли по-лек първоначален режим не мога да кажа. Но ТМ обезателно трябва да следи нивата с контроли два пъти годишно. Независимо от развоя на събитията около забременяването, трябва да си намери добър ендокринолог, специалист в мъжката полова система и да си следи положението.
Физическите прояви на намаления тестостерон у мъжете са ниско либидо, бързо уморяване, чупливи кости (осеопороза), затлъстяване в областта на корема и ханша, лошо качество на съня, депресия ... и много други, които намираме за нормални неща в ежедневието и с напредване на възрастта. Дефакто на всички мъже лека по лека падат нивата с годините, а при него след като е нисък ще падне под долната граница, затова е задължително да го следи!
За съжаление не знам каква е тази терапия с трибестан, понеже при нас шанс за подобрение с каквито и да е терапии няма да помогнат, но аз лично не бих рискувала да правя ИКСИ без да знам причината за това състояние. Това че има здраво дете може да е било печалба от тотото... казвам го съвсем сериозно! Всичко това съм го изпитала на гърба си и дори да има 1% съмнение за нещо предпочитам да знам, а не да разчитам на естествения подбор! Как да кажа, за мое успокоение направих всичко и макар че изревах тонове сълзи сега съм спокойна, че това е верния път и не ме гложди никакво съмнение, че е имало някакъв шанс и за капак, по-добре е да се знае каква е причината за да може да се контролира овреме, а не след свършен факт! Това е личното ми мнение, вие ще се консултирате със съответните специалисти, те ще ви насочат! Пиша всичко това, защото нас не ни насочиха в посока търсене на причина, а към биопсия, която хем е болезнена, хем е безсмислена при тази диагноза. А да не говорим какви можеше да са последиците ... извинявай ако съм те наплашила с нашия случай, просто ти давам доста изстрадан съвет! Wink

Амини, това не знам дали е добра новина ... микроделеции изследвахте ли? Дефакто с тестиса може да се случи всичко до навлизане в пубертета и понякога това остава в графа "неизяснен стерилитет". Поне знаеш че няма по-голям от нормалния риск за генетично унаследяване, ако се стигне до ИКСИ.
Благодаря ти, успех и на теб! Дано все пак се намери някаква логична причина за да знаеш с какво се борите.

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 12:35 от y♥♥li

# 519
Денис, благодаря ти, че се ангажираш с нашите изследвания. Винаги си много мила и отзивчива. Извинявай, че не съм посочила референтни стойности, но не съм много в час с тези неща.
Естрадиол 90,62 pg/ml ж.фол.ф.27,0-122,0 овул.ф.95,0-433,0 лут.ф.49,0-291,0 постменопауза 0,00-40,00 м.0,0-47,00
LH 6.42 mIU/ml ж.фол.ф. 2,12-10,89 овул.ф. 19,18-103,03 лут.ф. 1,20-12,86 постменопауза 10,87-58,64 м.1,24-8,62
FSH 7.49 ж.фол.ф 3,85-8,78 овул.ф. 4,54-22,51 лут.ф. 1,79-5,12 постменопауза 16,74-113,59 мъже 1,27-19,26
TSH 0.52 mIU/L 0.34-5.60

# 520
Йоли, кариотип, делеции, хормони, дори изследване за заушка пуснахме... ама всичко е наред  Confused и биопсия прави.

# 521
  • От Луната
И нищо! А при биопсията имаше ли сперматогенеза?

# 522
.

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 12:44 от amini

# 523
  • От Луната
Амини, ще ти пиша ЛС за да не разводняваме темата...
Дара, успех, ще чакам да пишеш!

# 524
  • София
Денис, благодаря ти, че се ангажираш с нашите изследвания. Винаги си много мила и отзивчива. Извинявай, че не съм посочила референтни стойности, но не съм много в час с тези неща.
Естрадиол 90,62 pg/ml ж.фол.ф.27,0-122,0 овул.ф.95,0-433,0 лут.ф.49,0-291,0 постменопауза 0,00-40,00 м.0,0-47,00
LH 6.42 mIU/ml ж.фол.ф. 2,12-10,89 овул.ф. 19,18-103,03 лут.ф. 1,20-12,86 постменопауза 10,87-58,64 м.1,24-8,62
FSH 7.49 ж.фол.ф 3,85-8,78 овул.ф. 4,54-22,51 лут.ф. 1,79-5,12 постменопауза 16,74-113,59 мъже 1,27-19,26
TSH 0.52 mIU/L 0.34-5.60
При задържан фоликул /ЗФ/, изследванията са дори много добре
ФСХ е малко завишен / най-вероятно от ЗФ/
Е2 е добре  - според мен, ако има ЗФ, той търпи обратно развитие, но това лекар може да прецени  на УЗ
ТСХ е супер
Успех! Peace

Общи условия

Активация на акаунт