Токуда болница София - 20 тема

• 88 143
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Някой може ли да ми препоръча детски дерматолог в Токуда (може и другаде)?

Д-р Попова и/или д-р Дърленски, ако все още д-р Попова е на работа, тъй като и тя има тенденция да напуска.

Благодаря.

# 451
  • Sydney
Аз не съм доволна от Попова (дерматолог), Дърленски е ок...
Маркова ме е гледала под надзора на Колева 2012, мн е симпатична, тогава беше стажант...
Този Крумов според мен е по-висок от Корсачки, хаха... за хуморът - Илиев определено малко ми идва в повече, в стил "венециански гондолиер", а Корсачки не е прекалявал, просто накрая им беше писнало от мен (и на мен от тях) и от страни звучаха като махленски разговори, все пак колко време им висях в болницата, "приятели" си станахме. Лазарова ми е правила неприятно впечатление с коментари цялостно, но нищо повече...

За Колева - тя мн мн не обича да поема лична отговорност, особено ако се слефиш и при още един, аз съм доволна от нея

# 452
Кой АГ бихте ми препоръчали измежду д-р Евтимова, д-р Живкова и д-р Колева?

# 453

За Е втимова забрави. За Колева няма много добри отзиви. Препоръчвам ти ( от личен опит ) Живкова!

# 454
Благодаря Hug

# 455
Живкова е пич, в началото може да те издразни, че не обяснява много и каквото я попиташ казва "има време". Но като и свикнвш даже може и да ри хареса.

# 456
Здравейте,
Това ми е първа бременност и все още съм в самото начала, но преглеждам обстойно тази тема. Насочила съм се към др Илиев, имам час при него чак на 3.09.2015.
Изчетох подробно темите, но все още имам въпроси.
1- ако искам др. Илиев да ми води раждането колко е крайната цена за здравно осигурен и колко за неосигурен?

2- ЖК задължителна ли е, или мога да не ходя?
3- ако е желателно да посещавам ЖК кой АГ в Токуда ще ми препоръчате?

4 - в момента съм със спряно осигуровки, но мога да си ги подновя срещу 160 лв. Въпросът ми е има ли смисъл да ги внасям, като така или иначе до сега за всичко съм си плащала?
5 - здравните осигуровки имат ли общо с болничните?

Благодаря предварително и се извинявам, ако някой въпрос не е за тук или ви се стори нелогичен.
За първи път подещавам форум. Simple Smile

# 457
  • Sofia
На първия въпрос - ако си здравноосигурена и избереш д-р Илиев раждането ти е 1500лв. Ако си неосигурена става 3000. Определено имаш интерес да си осигурена - ЖК също може да се води по ЗК (но не при д-р Илиев). Това означава, че редовните, месечни прегледи и стандартни изследвания са ти безплатни, определено ще спестиш повече от 160лв. Дори и да си плащаш някои по-специални изследвания (като Фетална морфология, например) със сигурност сумата, която ще спестиш за стандартните изследвания и прегледи е над 160лв.
Естествено можеш да води ЖК по Здравна каса където си искаш и да се запишеш за раждане при д-р Илиев около 45 дни преди термин.
Ето прочети точните цени и процедури тук:
http://www.tokudabolnica.bg/bg/obstetrics-and-gynecology/womens- … ting-and-delivery

# 458
и при трите см ходила само по спешност, но и на мен д-р Живкова ми направи най-добро впечатление.

# 459
Здравейте,
искам да питам по време на нормално раждане разрешава ли се да се разхождаш или те закачат за някакви системи и се очаква да лежиш?
Също така допуска ли се раждане в някаква друга поза, освен легнала по гръб?
Правят ли епизиотомия превантивно? Чувала съм, че на повечето места правят.
Допускат ли присъствие на външни лица, като например дула?
Много благодаря!

# 460
  • София
При приемането ми Илиев доста убеждаване моят съпруг да си тръгне и да му звънна за самото раждане. За дула - не знам. В началото и той и акушерката повтаряха да лежа и да поспя ако мога, но аз се се разхождах в стаята. При същинското раждане легналата поза беше най-удобна за мен  Peace При една от последните проверки за разкритие Илиев каза на акушерката да ми направят епизиотомията. По време на моето раждане беше едно постоянно бързане и не знам дали поведението на персонала е същото и през останалото време.

# 461
алана, можеш да се разхождаш, освен когато ти мерят тоновете, което не е непрестанно. за дула трябва да се разбереш с конкретния лекар. за раждане в други пози не знам. на мен лично и през ум не би ми дошло да се гъзнисвам в друга поза, но аз раждам с 2 напъна, та не знам дали съм критерий. и с двете ми раждания и дума не е ставало за епизотомия, та не мисля, че се прави превантивно.

# 462
  • София
Кой друг освен Карагьозов е специалист по изменения на шийката на матката?

# 463
Кой друг освен Карагьозов е специалист по изменения на шийката на матката?
Всеки един от лекарите биха могли да кажат има или няма изменения по шийката, използвайки колпоскоп.
Но мнението на не всеки от тях е достатъчно меродавно, за да потвърди какво трябва или не трябва да се прави, когато вече се знае, че има такова. По този (а и не само) въпрос бих се доверила на д-р Карагьозов.

# 464
  • София
Само той ли прави конизация?

Общи условия

Активация на акаунт