Любители на Котки Тема 94

• 37 909
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Ползваме тази смес за котешката тоалетна - една от най-евтините на пазара тук, но тя ни пасна най-добре. Леко ароматизирана е.  Купувам я от ЛИДЛ. Би трябвало да я продават и в българските магазини на ЛИДЛ - тяхна марка е.
Тоалетната на Фиона е във всекидневната - при нас е общо помещение - кухня, трапезария, всекидневна, хол. Тоалетната е затворена, с вратичка и филтър. Ето такава:
Сменям изцяло пълнежа на тоалетната на 2-3 седмици, всекидневно почиствам само изхожданията - с тази смес е много удобно, защото моментално след изпишкване на котката се образува компактна твърда топка, която много лесно се отделя и изхвърля без останалата смес да е замърсена. От време навреме допълвам, ако обема пълнеж намалее.
Миризма няма при нас.

# 406
addicted, къде е твоят магазин, да ходя да мъкна от там Wink

# 407
От Лекси купувам и от Слънчеви лъчи в Пловдив.
Вики също е със закрита тоалетна, но още в началото купихме едно легенче (съвсем обикновено квадратно, като за пране, но мъничко), което сложихме вътре в закритата тоалетна. Поради факта, че дъното на тоалетната е прекалено голяма за 1 коте и много силика отива, за да я запълня. А с малкото легенче отива къде-къде по-малко. То колко му е дупенцето на едно котенце hahaha

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 13:06 от addicted2U

# 408
Тц, все пак ще ми излезе по-евтино да си я взема от София, а не да я мъкна от Пловдив Laughing
Да се допиша, как Ви се струва тази храна. Учудващо евтина ми изглежда.
http://zoobg.bg/bg/kategorii/brit-25932/brit-premium-cat-sterili … i-kotki-8-kg-3093

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 13:36 от Jerry F

# 409
Купувах на котките витамини, само Мацата ги яде и после много повръща.

# 410
аделинда, от Вета знам,че ако давам суха храна и са здрави, не е нужно да купувам витамини..Защо си решила да им даваш допълнително newsm78

# 411
аделинда, от Вета знам,че ако давам суха храна и са здрави, не е нужно да купувам витамини..Защо си решила да им даваш допълнително newsm78

Не ги храня със суха храна купувам по малко и не я ядат. Храня с чисто месо варено. Мислех нещо ако им липсва.

# 412
За тоалетните... Знаете ли прави ми впечатление, че ПиратЯ пишка ужасно много. По два пъти дневно (сутрин и вечер) обирам топчетата от котешката тоалетна. Ако пропусна едно обичане, на следващия ден изхвърлям още по-голяма буца.

Струва ми се, че пикае несравнимо повече от предния котарак. Онзи на месец 2 опаковки Бенто много му бяха. А сега това рижото.... Мисля, че месечно отиват 3-4 гаранция.

Но нищо де... каквото такова.

Гледам някой писал за такива, които изоставят домашните си любимци. Понеже Риш е станал особено мяукащ тези дни, понякога ми се струва, че съм толкова бясна в 5 сутринта от ариите му, че ще го хвана и ще го оставя долу пред магазина. Там поне има още 5-6 котки. Ще си има компания. Няма да го направя разбира се, но когато ги хванат мяукащите периоди... котараците могат да са рядко досадни.

# 413

Аз ползвам
Sumo Cat Ароматизирана котешка тоалетна с мирис на лимон - 5л - 4-5 лв.; 10 л - 10 лв.
Тип бунтонитова е. Изключително съм доволна. Не мирише изобщо, много лесно се почиства. Една опаковка от 10 л. ми стига за малко по-малко от месец

# 414
Защо ме търсиш, забелязала съм, че храната влияе много на количеството пишкане. Когато ни няма за 3-4 дена вкъщи оставям на Вики гранули, защото не се развалят - и понеже са овкусени пие много вода и пишка мнооого. Само когато й сипя гранули само тогава я виждам да пие вода, в останалото време имам чувството, че не пие Grinning Та възможно е храната, която даваш на Ришко, да е по-пикантна.
Въпрос към момичетата с женски котки: "маркират" ли женските? За втори или трети път за 3 год. ми се случва да вдигна Вики и да капне светло кафява капка, която мирише особено. Кастрирана е, но явно природата се обажда от време на време newsm78 Иначе други признаци на разгонване няма.

# 415
Храня го смесено, addicted2U - и Роял Канин, и консерва. Да, възможно е и заради консервата да е щом казваш.

Риш става ужасно голям. Вече с лека носталгия си спомням есента когато пристигна и не му чувах гласа и спеше под спалнята. Непробудно. Цяла нощ. Сега са концерти, мъркане, пак концерти, пак мъркане. Да се чудиш яде ли му се или какво в 5 сутринта. Преди тоалетна мяука. След като я използва - пак мяука. И накрая в 7 сутринта, вече наиграл се доволно и останал вероятно без глас, се покатерва върху кухнята и заспива блажено. Цял ден. До вечерта когато започва новия концерт.

Кат' някаква оперна певица дето си почива преди да излезе на сцена е.

Бях няколко дни в отпуска та го видях как му минават дните. Ей така

# 416
Замисляш ли се за кастриране? Спомням си, че кажа, че не искаш да му отнемаш нещо друго, нали си няма оченце, но не го приемай така Hug а и при мъжките операцията не е сложна Wink А и облекчението ще бъде не само за теб, а и за него.

# 417
  • София
А и облекчението ще бъде не само за теб, а и за него.

Бих казАла, че основно облекчението ще бъде за него. Знаете ли какво е да ти се... такова, а да не можеш да... таковаш. Ако мога да цитирам един стар виц, зъб да те боли и ... да те сърби - е от това по-лошо няма!

# 418
  • Варна
Явно по-обстойно трябва да проверявам телефона на детето-ми вчера ми показа клип, за който не знам, на който Женя и Мила са малки и си играят.  Grinning
Сега девойката учи(матурите са след броени дни), няма време, но скоро ще я накарам да качи клипа и да ви го покажа.  Grinning

# 419
Рижавото мъниче е прекрасно! Hug

Момичета, аз пак да питам за калпазанина...
По принцип влиза в гардероба и спи на куфара. Нямаме против, защото той обича усамотение и
му става горещо много лесно.
Но днес като се надвесиш в гардероба мирише много странно... като на котешко пиш/аки, но не прясно, а застояло. Огледах и не видях нищо никъде. Миризмата се усеща най-силно зад куфара в ъгъла на едно одеало. Бели не е правил и не знам какво би го подтикнало да отиде там да пишне. Дали не му е харесала тоалетната или...  newsm78 Напръсках с оцет да убия миризмата и да не повтори. Така знам от майка ми. Иначе пак отиват на същото място. Той веднага провери какво правя и се мъчеше да заравя. В крайна сметка пак му оставих куфара и след 1-2 часа си легна пак.
Какво мислите? Дали се е изпишкал и защо? И как да процедирам сега?

Общи условия

Активация на акаунт