Любители на Котки Тема 94

• 37 901
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Днес Ноа имал гости-армия от мравки,  до сега чистих и пръсках,  а той беше разквартирован в спалните.. Явно си е хапнал мравчици,  сега яде на една страна и бърка с лапата в храната да си я намести

# 451
Момичета, тревожа се...бяхме 10 дена на почивка и Лъки беше при "баба си". Откакто сме си го взели, непрекъснато мяучи, много ме притеснява, преди го правеше само като иска да го пуснем на терасата, а сега често както си стои почва едно жално и протяжно да мяучи, много ми е странно и мъчно, дали може да е нещо депресиран? Иначе не е омърлушен, яде, пие даже доста водичка, дивее, даже досега гони една муха...преди малко ми се изпика на килимчето в банята, ама му прощавам Crazy Но наистина се тревожа, дайте акъл, може ли да е нещо от раздялата? Преди 2 дни го взехме.

# 452
В сайтът им пише, че правят кръвни. Някой каза, че са нужни, но не знам дали и ехографа и кръвните са нужни. Просто знам, че ще се дърпат и трябва да знам на какво да държа.
В стаята, където е Фелиуей е по-спокоен, ама пак си е мяу мяу ситуацията. Grinning Може ли да питаш вместо мен докторката в Горна дали има ехограф? Ние почиваме след 2 дена и ще отидем.

# 453
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Хъни, на линка даден ти от Вили, отпред на рекламната табела им пише ехография.
Освен това тя ти даде и телефон. Peace

Кръвните изследвания са въпрос на преценка и от двете страни.

# 454
Да питам " мамите" на момченца  Grinning - Колко време продължава разгонването при мъжкарите? Че нашият Рижко е разгонен в момента, но ми казаха, че е добре да се кастрира, когато мине този период. А ме е страх да не дойде следващото разгонване, ако чакам дълго.
Hunny_bunny, предишният ни котак така мечеше постоянно. Имах чувството, че спира само като спи. Макар да беше кастриран нищо не се промени след това. А ветеринаря ни каза, че явно нашият е от приказливите котки и така ще си остане. Дано при вашият да се намери решение на проблема, че е много неприятно това.

# 455
Да питам " мамите" на момченца  Grinning - Колко време продължава разгонването при мъжкарите? Че нашият Рижко е разгонен в момента, но ми казаха, че е добре да се кастрира, когато мине този период. А ме е страх да не дойде следващото разгонване, ако чакам дълго.
Hunny_bunny, предишният ни котак така мечеше постоянно. Имах чувството, че спира само като спи. Макар да беше кастриран нищо не се промени след това. А ветеринаря ни каза, че явно нашият е от приказливите котки и така ще си остане. Дано при вашият да се намери решение на проблема, че е много неприятно това.

Мъжкарите са готови винаги. Т. Е. Ще е в разгонено състояние, докато усеща женска.

Най-вероятно ще отидем в Горна. Дано се оправи. Сега е много спокоен. Спинка си, хапва си. Simple Smile

# 456

Цял сезон newsm78 При тях не спира като при женските, странно изказване на ветеринар.

# 457
Момичета имам нужда от помощ относно едно коте , ако някой може да помогне . Значи котето е бездомно , родителите ми имат вила в с. Осойца  и ходим там доста често и то винаги идва , та докато съм там се грижа за него , ама за жалост там няма ветеринар  Sad Проблема е следния : от няколко седмици му пада козината на гушката и има голи петна , а на тила има нещо на самата кожа , сиво е и няма козина в/у него , като сиво петно е и е релефно , общо взето проблема е на местата  където не можа да се ближе , по другата част на тялото няма проблем..... За жалост не можах да кача снимкити , които направих , за да покажа на някой лекар в София .
Имете ли някакво предположение въпреки лошото ми описание , че ми е доста притеснено за котето  Cry

# 458
# 459

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА ОСИНОВИТЕ КОТКА?

Приветстваме ви за желанието да осиновите котка!

Надяваме се, че следващите редове ще ви помогнат да вземете отговорно това решение, защото ви предстои да поемете ангажимент за години напред.

Като начало трябва да знаете, че никой в действителност не притежава котката. Всяка котка има своя индивидуалност и се превръща в самостоятелен член на семейството.

Ако искате котката да бъде просто украшение на дома ви, ваша играчка или подарък за детето ви, по-добре е да преосмислите решението си.
Осиновяването на котка не може да бъде импулсивно решение! Голяма част от котките, осиновени под влияние на моментна емоция, завършват на улицата.

Скрит текст:
Ето защо преди да приемете котка в дома си, отговорете сериозно на няколко важни въпроса.

Всички членове на вашето домакинство ли са съгласни с това решение?
Ако решението е взето без съгласието на някой от членовете на домакинството, това може да създаде конфликти и да бъде причина за изоставяне или връщане на котката в приюта. Затова направете “семеен съвет” и обсъдете открито въпроса от всички страни.

Уверете се, че в семейството ви няма хора, алергични към животни!
Дори и да сте напълно готови да приемете котката в дома си, ако някой в семейството се окаже алергичен, това е непреодолим проблем. Ако имате такива съмнения, по-добре е предварително да направите тест за алергия.

Имате ли деца под 5 годишна възраст?
Малките деца обикновено обичат малки котенца, но често ги приемат като плюшена играчка и това може да доведе или до тежки наранявания за животното или до опасни одрасквания за детето. Помислете за осиновяване на възрастна котка или изчакайте още няколко години.

Дали чисто новият ви диван или скъпият ви килим са изключително ценни за вас?

Котките имат нужда да острят ноктите си, да играят и да се катерят. Осигуряването на катерушка, драскалка, редовно подрязване на ноктите и чиста тоалетна е задължително. Все пак инциденти може да има. Готови ли сте за това или ще изхвърлите котката си още при първото „провинение”?

Готови ли сте финансово за тази стъпка?
Семейството ви се увеличава с един член и това ще се отрази на бюджета ви. Разходите, които ще имате, се разделят на:

Първоначални разходи за осигуряване на подходящи условия за котката– котешка тоалетна, катерушка/драскалка, транспортна чанта, легло, четка за сресване, ножица за нокти, задължителен първоначален преглед при ветеринарен лекар, първоначални ваксинации /две или три/, евентуално кастрация.

Постоянни разходи: храна, субстрат за котешката тоалетна, задължително ежемесечно обезпаразитяване – вътрешно и външно, годишна ваксинация, профилактични прегледи при ветеринарен лекар (обикновено преди ваксинацията), различни хранителни добавки (ако не се храни с храна от висок клас).

Проверете цените в аванс и направете примерен първоначален и месечен бюджет, за да сте сигурни, че можете да посрещнете новите разходи.

Ако котката се разболее, готови ли сте да ù осигурите ветеринарно медицинска помощ и грижи?
Въпреки добрите грижи и вниманието ви, като всяко живо същество, котката може да се разболее. В този случай, вие ще трябва да се погрижите за нея като за всеки друг член на семейството.

Ще има ли възрастен, който да бъде изцяло отговорен за грижите за котката?
Въпреки че котка се отглежда относително по-лесно от куче, за нея трябва да се полагат сериозни и постоянни грижи. Дори и да вземате котка по молба на вашето дете, трябва да има възрастен човек, отговорен за храненето на котката, почистването на тоалетната, ресането, обезпаразитяването ù, годишната ваксинация, прегледите при ветеринарен лекар. Можете да направите предварителен план-график с разпределението на задачите, в който всички да са включени с подходящи и изпълними ангажименти.

Готови ли сте да направите дома си безопасен за котката?
Котките са любопитни животни, които обичат да се катерят, без страх от високото. Така те могат да избягат, да паднат от високо, като се наранят сериозно или дори да загинат. Необходимо е да обезопасите прозорците и балконите на дома си.

Ще имате ли достатъчно време за своята котка?
Обратно на общоприетото мнение, котките са много социални животни и имат нужда от вниманието на стопаните си. Вашата връзка с любимеца ви ще продължи за цял живот. Една самотна и пренебрегвана котка скоро ще намери безброй неприятни за вас начини да се забавлява. Това не означава, че трябва да ù угаждате непрестанно, но 15 минути на ден игра и внимание към котката ще бъдат достатъчни, за да я направят щастлива. Освен това обмислете предварително и на кого ще оставяте котката си, когато пътувате!

Преди да приемете в дома си котката, която сте харесали, е много важно да се осведомите за нейния характер.
Обикновено, когато човек решава да си вземе домашен любимец, той има предварителни очаквания. Някои хора очакват от една котка да бъде игрива, закачлива и да е постоянно наоколо, докато други искат тя да е спокойна, да не се мотае прекалено в краката им и през по-голямата част от времето да се излежава някъде. Всяка котка е различна по характер и ако я изберете само по външния вид, рискувате тя да се размине напълно с вашите очаквания. Една от най-честите причини за изоставяния на котки е неочакваното им и нежелано от стопанина поведение, както и неразбирането на особеностите на характера им.

Ако все още сте твърдо решени да осиновите котка – ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

http://okotki.com/2015/02/04/%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B … 1%82%D0%BA%D0%B0/
Вие ще бъдете чудесен стопанин и вашият любимец ще ви бъде добър другар.

# 460
Каква сладка гушка Heart Eyes Само можем да предполагаме, сигурно е някаква болест по кожата-краста, гъбички... Не се притеснявай, не е рана все пак Hug Ако си на село за 2-3 дена третирай с каквото ти препоръча ветеринар и сладурчето ще е като ново Wink
А може и да се е борил с плъх и да има рана (на главичката точно на раничка ми прилича).

# 461
Момичета, тревожа се...бяхме 10 дена на почивка и Лъки беше при "баба си". Откакто сме си го взели, непрекъснато мяучи, много ме притеснява, преди го правеше само като иска да го пуснем на терасата, а сега често както си стои почва едно жално и протяжно да мяучи, много ми е странно и мъчно, дали може да е нещо депресиран? Иначе не е омърлушен, яде, пие даже доста водичка, дивее, даже досега гони една муха...преди малко ми се изпика на килимчето в банята, ама му прощавам Crazy Но наистина се тревожа, дайте акъл, може ли да е нещо от раздялата? Преди 2 дни го взехме.

По принцип е възможно да е депресиран. Моят котарак прави така, когато ни е нямало, дори за по-малко време. Като влезем в къщи - той първо се скрива, след това като излезе почва да обикаля и да мяука почти непрекъснато. Спира като ходим след него и му обръщаме непрестанно внимание. След известен период спира. (е относително спира. Той по принцип е твърде разговорлив и често си мяука). Дори забелязах нещо много интересно. Когато аз играя с него по-често ми показва какво иска (има си знази за отвори прозореца, разходи ме пред вратата, качи ме на гардероба и т.н.) със поведение - знаци, а когато е с мъжа ми, като иска нещо - а това е почти непрекъснато - си мяука. Явно е решил, че с единият едното поведение е по-ефективно, а с другият - другото.
Притеснително е обаче, че се е изпишкал извън легенчето. Моят съвет е няколко дена да му обръщате повече внимание - да има повече игра, наблюдавай го също така - опашката - дали е вирната, нослето - дали е леко влажно, как лежи - свит или отпуснат. Ако е депресиран - до 2-3 дни ще видиш сериозна промяна. Ако продължи да мяуче - мисля е добре да се обадиш на ветринар.
А, между впрочем, ако е само от депресия - има някакви хапчета, които са само на билкова основа - те са капсулка, която се отваря и вътре е прахче, което се смесва с храната. Взимат се от ветеринар. Аз съм давала и мисля, че има полза, но забравих как се казват.

# 462
  • In a surreal moment!
Хъни - аз не живея в Горна, ще отида там по работа в петък. Ако не ти е късно тогава ще имам време да разкажа на доки какво ви се случва и да попитам как може да ви помогне.
Възможно е писанчо да няма задържан тестис, но е твърде вероятно и да има...хубаво е да се потърси причината на това непрекъснато пеене. Не си е работа да живеете в такъв тормоз.

# 463
Замисляш ли се за кастриране? Спомням си, че кажа, че не искаш да му отнемаш нещо друго, нали си няма оченце, но не го приемай така Hug а и при мъжките операцията не е сложна Wink А и облекчението ще бъде не само за теб, а и за него.

Замислям се, да. Искам още сега, но ще почакам до другия месец началото (т.е. след около 2 седмици), заради финансова невъзможност в момента. Предполагам, че поне 50 ще струва. А в момента и толкова няма как да се отделят.

Навремето преди толкова много години за другият ни котарак помня, че беше 30 лв.
Да, зная, че е доста по-проста процедура отколкото при женските. Много мяука вече и мисля, че макар да не маркира, вече започва да му става напрегнато. Щом вече и след наяждане не млъква...

Ми, да, беше ми жал да го кастрирам, вярно е, че така направо даже си го казах, но сега виждам, че не е добре и е излишен сантимент да му запазя големите оранжеви топчета. Без тях ще е по-спокоен.

Безплатните кастрации, за които съм чела понякога в темата, се отнасят само за бездомни котараци нали?

# 464
 Защо ме търсиш?, нашият котарак е осиновен от улицата и ще го кастрират безплатно. Аз го взех чрез сайта ОЛХ от едно момиче, което работи като доброволец към приюта за бездомни животни и тя ми каза , че като стане време за кастрация да се свържа с нея и ще я направят безплатно. Наскоро се свързах с нея и се уговорихме. Дори ще дойдат те да го вземат от нас с тяхна клетка и ще го върнат после. Може да им се даде някаква сума по избор под формата на дарение, която ползват за храна за улични животни. Ето тук има инфо за центрове, които предлагат безплатна кастрация. Може да се свържеш по телефона с най-близкият ти и да питаш за твоя котак. А тук пише, че предлагатбезплатни и  кастрации с намаление.

Общи условия

Активация на акаунт