Любители на Котки Тема 94

• 37 907
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Тц, все пак ще ми излезе по-евтино да си я взема от София, а не да я мъкна от Пловдив Laughing
Да се допиша, как Ви се струва тази храна. Учудващо евтина ми изглежда.
http://zoobg.bg/bg/kategorii/brit-25932/brit-premium-cat-sterili … i-kotki-8-kg-3093
Ако мислиш, че една котка трябва да яде повече картофи, царевица и ориз, отколкото месо, то става...

Аз хич не съм доволна от силиконовите. Според мен много по-лесно се цапат и миришат. Ние ползваме бентонитов тип неароматизирана 5л. за 3.70лв. и пишито не се усеща, а акото само в момента на изакване. Чистя я два пъти на ден от пиши, а акото веднага ако съм там.

# 436
  • София
А има ли случаи на добре кастриран мъжки с толкова силни поведенчески проблеми, или остатъчни хормони, или каквото е там?? Около нас всички мъжки бяха кастрирани след годинката, и след като се бяха разгонили и такова нещо няма. Всички котаци са душички. Единствено единия продължи да практикува сексене с една играчка, но само за около месец след кастрацията, след това спря. Е, продължава да си я ползва, но за разнасяне, душене и мачкане само  Laughing
За мен има нещо останало при Олито. Не че съм толкова веща де, но при положение, че котака е толкова спокоен и добричък иначе, аз бих проверила при всички положения.

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 11:46 от Тинтири-Минтири

# 437
За Оли, и аз мисля като Тинтири-Минтири. Пък щом е миришело на пиши, сигурно това е било. Ввно си харесва мястото и си го е маркирал. Най-добре да провериш дали е резнат качествено.

# 438
Със сигурност топчиците са рязани. Преди бяха доста големи, а сега са като стафидки.  Grinning
Като цяло е голямо мече. Много е добър. Не хапе, не е злобен, изключително гальовен и глезен.
Но много мяука! Тази нощ е бил кротък, но сутринта в 5 е започнал пак.  Rolling Eyes
Стара Загора е сравнително близко и ако няма наоколо ще ходим там. Тук правят само кръвни. Пише 15 лв. Анди също го кастрирахме на това място. Беше на 8 месеца. Сега живее с две дами и едната е разгонена доста често. Но не мяука. Само я мачка.  Mr. Green
Мъчно ми е за Оли, защото имам чувството, че това го мъчи. Щом взехме Фелиуей имаше моменти на тотално спокойствие. Стои легнал и ме гледа с тези оранжеви очи и ми мига на парцали бавно бавно. Пълно спокойствие.  Heart Eyes Имам чувството, че откакто отворихме и той пак почна.
Задължително ще предприема мерки, но първо нека чуя мненията ви къде може да отида и как да процедирам.  Peace
Благодаря за всяко мнение! Много помагате!  Hug

# 439
Тц, все пак ще ми излезе по-евтино да си я взема от София, а не да я мъкна от Пловдив Laughing
Да се допиша, как Ви се струва тази храна. Учудващо евтина ми изглежда.
http://zoobg.bg/bg/kategorii/brit-25932/brit-premium-cat-sterili … i-kotki-8-kg-3093
Ако мислиш, че една котка трябва да яде повече картофи, царевица и ориз, отколкото месо, то става...

Аз хич не съм доволна от силиконовите. Според мен много по-лесно се цапат и миришат. Ние ползваме бентонитов тип неароматизирана 5л. за 3.70лв. и пишито не се усеща, а акото само в момента на изакване. Чистя я два пъти на ден от пиши, а акото веднага ако съм там.

Съгласна. Изглежда боклук тая храна.
Аз съм доволна от Аплаус. Само акито мирише малко повече.

# 440
А някой ползвал ли е царевична или кокосова постелка? Много се замислям и за някакъв ароматизатор, който се смесва с постелката...

# 441
Бързичко само да кажа, че май разполагат с ехограф в една от клиниките.
Ще настоявам да го погледнат. Достатъчен ли е ехографа или трябва и кръвни?
До 2-3 дена ще го заведа да го видят.  ooooh!

# 442
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Хъни, нали целта е да видят да няма скрит тестис. За какво са ти кръвни изследвания? Не знам дали изобщо правят хормонални изследвания за животни. newsm78 На нас преди време за Силвестърчето в Пловдив ни говориха, че за чернодробни проблеми вземат кръв и я дават да си я носиш в човешка лаборатория (конкретна). Не знам дали беше уговорка между вета и лабораторията, или там не питат кой, къде, кога и как е взел кръвта. Thinking Мисля все пак, че беше уговорка на самия вет.

За тоалетните - не миришат дървените пелети.
Скрит текст:
Акито се маха на момента или поне веднъж на ден. Напишаните пелети се разпадат на прах, а чистите си стоят цели. Самото почистване е малко трудно защото всъщност трябва първо да отсее човек целите и после да изгребе разпаднатото. За сметка на това такава тоалетна може да се почиства веднъж на 4-5 дни и наистина не мирише нито грам.
Томката в момента е с 2 тоалетни. В кухнята/дневната е на открита с Бенто Класик, т.е. с тази на Силвестър. А в детската е неговата - закрита, с дървени пелети. В детската почти не ходи, но ако съм зарязала откритата непочистена, с крайно неудоволствие се замъква до там. Откакто у нас откри Бентото съвсем забрави за личната си тоалетна. Mr. Green Простичко казано, самият котарак предпочита бентонита. И не само той. Като софиянката си идваше с канибалчето, носеше и нейната тоалетна - силиконова. Само че и Ханибал предпочиташе бентото пред силикона. А лично аз от него пропищях  ooooh!. Цялата къща хрупаше под краката ни. От там отиде и по легла и т.н., накрая имах чувството, че и в ушите ми има влязъл силикон. Никога бентото не се разнася така. Naughty Но ако не се почиства пишаното, а постои няколко часа, понамирисва.

# 443
  • София
А някой ползвал ли е царевична или кокосова постелка? Много се замислям и за някакъв ароматизатор, който се смесва с постелката...

Пробвах с царевична с йони, пък ароматизатори, пък абсорбираща и какво ли още не. Много гадно миришеше, че и госпожицата не я хареса и за пръв път се изпишка извън тоалетната. След това я пробва един път и нея, но то не се стопква като бентонита, ами директно се беше поизляла някаква част върху легена.

Бях излезнала и като се върнах ме посрещна опикан барбарон /добре, че е кожен и се изми лесно/ и мръсна тоалетна.

# 444
Здравейте, незнам дали е тук мястото да попитам ( извинявам се ,ако не е ) има ли някакви ограничения при отглеждането на бебе и котка заедно? Беба е на 10 дена, а котана е на около 7 месеца. Основно гледам да не легне върху нея или да не я "лови" като маха с ръчички.

# 445
Хъни, те топчиците са рязнати, но ако нещо от съдържанието не е било в топката, това може да е проблем. Или дори и недостатъчно срязване. Малко да е останло някъде и веъзката си я има.

С ехограф е добре да се провери. Иначе правят хормонални изследвания и на животни със сигурност. Щом на коне правят, значи и на кучера и котки може. Но са скъпи. В човешка лаборатория ги правят, но не всяка. Трябва да може да се калибрира.

# 446
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Здравейте, незнам дали е тук мястото да попитам ( извинявам се ,ако не е ) има ли някакви ограничения при отглеждането на бебе и котка заедно? Беба е на 10 дена, а котана е на около 7 месеца. Основно гледам да не легне върху нея или да не я "лови" като маха с ръчички.
Няма ограничения. Peace
Все пак не оставяй котката да ходи при бебето когато и както си поиска. Може без да иска да я издере жестоко или да я захапе защото малката стискайки инстиктивно пръстчета е защипала и малко козинка. А и тия пръстчета после се смучат ... Въобще ... трябва малко по-строг контрол и на котана бебка да й се показва от време на време за да свикват и двете една с друга, но не й да са постоянно заедно на този етап. След няколко месеца вече ще съжителстват спокойно. Peace

# 447
Бързичко само да кажа, че май разполагат с ехограф в една от клиниките.
Ще настоявам да го погледнат. Достатъчен ли е ехографа или трябва и кръвни?
До 2-3 дена ще го заведа да го видят.  ooooh!

Влиза в коремната кухина и там остава, отвън не се вижда. Не знам дали ехографа е достатъчен, но предполагам.

# 448
  • In a surreal moment!
Хъни - аз кастрирам и лекувам котета си при д-р Ваня Райкова в Горна Оряховица. Много съм доволна от отношението и работата `и. Звънни, попитай я, работи до късно, дано може да ти помогне.
ул. Янко Боянов №22
тел.0887 55 87 38

Ако има ехо и решиш да се прегледате, ще ти обясня подробно къде се намира кабинета, на лесно място е.
пп. Скоро видях, че са отворили още една клиника в Горна, ама не ми се е налагало да ги посещавам. Ще взема да ги попитам тия дни каква техника имат, за да сме наясно, че ето, налага се.

ппп..ОЛЕЕЕ...ВИДЯХ В НЕТА РЕКЛАМА, ПИШЕ, ЧЕ ИМА ЕХОГРАФ...ОБАДИ СЕ, ХЪНИ, ДАНО ВИ ПОМОГНЕ!
Това е кабинета http://www.comunicatorbg.com/vety.html

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 16:54 от vivili6

# 449
  • Пловдив
Относно тоалетната ползвам в момента някакво като бенто, но бели овални топченца и с миризма на бебешка пудра. Иначе има всякакви аромати- ябълка, портокал, жасмин,...море и още други. Хубавото е, че напишаното винаги става на топка. И като се изгребе просто няма какво да мирише, останалата тоалетна си е суха. Унас нали са две госпожиците и за мое удобство, реших да са с две тоалетни, та от сутринта до вечерта да не са препълнени. И съответно, като дойде Алфи, не и купих нова тоалетна, а сложих квадратен дълбок леген. Сега се замислям дали да не заменя и другата тоалетна с леген, че като е по-дълбокичък няма разпиляно бенто по земята. И още нещо смешно-установих, че са си групирали нуждите  Mr. Green -в едната тоалетна само пишат, в другата вършат"голямата работа". После да ми разправят, че котките не били чисти! И не били интелигентни!

Общи условия

Активация на акаунт