Слънчицето пролетно напича, ЮЛСКА мама по покупки тича!

• 38 088
  • 701
  •   1
Отговори
# 255
  food010 Добро утро    bouquet

Два дни ме няма и сте изписали 6 страници  #Crazy

Да кажа на бързо и се връщам да чета.
Днес съм на отворени врати в Тина Киркова. Има ли някой, който вече е ходил?

Иначе започнах да се подувам (ръце и крака) от няколко дни. А също се и потя доста особено през нощта.
Някъде мернах за спането - и аз се будя често и сънувам много... а днес чак по корем се обърнах  #Crazy, което ме притеснява, защото и бебо не ми сигнализира и не съм го усещала цяла нощ и сега също  Shocked дано всичко да е наред. А ако не се размърда до 2-3 часа ще звъня на лекарката...

# 256
Добро утро   Coffee  Hug
Аз започнах да спя по цяла нощ и ставам по 1-2 пъти Ураааа  Party
  Но понякога изпадам в състояния на тъга, че ще стана много голяма и така ще си остана Sad Sad
Jasmine_ Атакувай бебчо и няма как да не ти отг - кафе, сладко, фреш портокал... и някоя неудобна за него поза... Мен сега ме ръчка защото съм приведена докато пиша Wink

# 257
И чаша-две на екс студена вода за събуждането му  Peace Онзи ден и моят цял ден се покриваше и накрая също предприех мерки да го събудя и се получи.

# 258
  • София
Добро утро и от мен! Coffee

Вече свърших най - полезното за деня - да ми напишат новия болничен лист. Peace

Жасмин , ще се радвам ако след това споделиш впечатлението си за Тина Киркова и там всичко как минава. Rolling Eyes

Опитах се да си запиша час за третата фетална морфология, но все още няма изготвен график, така че ще се обадя по - натам. Simple Smile

Впрочем момичета според Вас редно ли е да се пътува на 150 км.? newsm78

# 259
  • София
Аз днес съм с болки в кръста, подобно на менструалните, но не са съпроводени с контракции. Освен да ми се разширява таза... Иначе с терморегулацията съм скарана, вчера сновях из улиците 2 часа по тениска и вода течеше от мен, през нощта се потя много, даже последната нощ останах завита само с чаршаф. Зимата на същите градуси бях с 2 одеяла и пижама.... Но и с миналата бременност все ми беше топло. Започнах да съавам по 3 пъти нощем до 00 Sad
И с миналата бременност и с тази от желязосъдържащите препарати пих Тотема 4х 1 амп. с добър ефект. За 2 седмици Хб от 105 на 115 се вдигна и спрях приема. Явно усвояването е по- добро с този препарат, поне при мен. Само вкуса е  Sick но с някакво сокче се преглъща.
Решила съм и аз да търся бодита с предно закопчаване тип прегърни ме, но в магазините мн рядко се намират такива... Ако някой срещне да се похвали Simple Smile
Допълвам си поста във връзка с пътуването- аз след 2 седмици ще ходя на море, ако всичко е наред. За пъруването съм се разбрала с АГ за максимални дози Мг и Но шпа. Смятам, че всичко е въпрос на лична отговорност, протичане на бременността и колаборация с АГ.

# 260
Пих и кафе и вода и мръдна няколко пъти, но не е като миналите няколко дни - дискотека и box . Като тръгна за отворените врати ще си купя и един фреш, че да го  gydi

Задължително ще пиша като се върна да дам отчет от/за болницата  Peace

Мария Тереса с пътуването аз лично нямам проблем, е става въпрос за 100 км в една посока и не знам дали на по дълго ще мога..., но ако се чувстваш добре и всичко около бебчето е наред не виждам проблем да пътуваш.

# 261
  • София
Благодаря ти Жасмин!  bouquetНо нали знаеш, че все нещо ръчка отвътре... Thinking

Мами как да се включа в някои от групите на форума, че нещо не мога да се ориентирам? #Crazy

# 262
Моето бебче се буди най добре с няколко глътки кафе или парче шоколад Wink
До тоалетната и аз ставам поне по 3 пъти всяка нощ и трудничко заспивам след това.
И аз вече съм леко тромава и леко огромна.....и аз се измъчвам че така ще си остана...но скоро ще разберем Wink
Бодита с предно закопчаване скоро разглеждах онлайн в Детски Дрешки Гарфилд...в google излиза веднага.Не са луксозни  а най изчистени и обикновенни но мисля че ще вършат чудесна работа за първо време и удобство Wink

# 263
Здравейте и от мен   bouquet
Аз да се похваля,че си намерих продавачка и живи и здрави ще почивам няма да работя.Днес ще е сама даже,да видя дали ще се справя.  preggo
Аз ще пътувам за морето в 31 -32 седмица май се пада- с кола. Ще постоя около 20 дена на море.В Бургас и Слънчев бряг имаме стая ,така че ще съм си в нас все едно не на чуждо място.. Не се притеснявам,болници на всякъде има и в Бс и по пътя да ме хване на връщане ще свием в някой град..  Laughing Но пък карам лека бременност и съм за естествено раждане и сигурно за това не се притеснявам   jumpuu
Моя ще направи лек освежителен ремонт докато ме няма-екстра ще се получи  Laughing
И аз посетих Джъмбо,но купих неща само за бъдещия батко.По натам за бебо не бързам.
Лек ден мами  Peace

# 264
  • Варна, кв. Аспарухово
Здравейте,
от 2 дни съм много изморена, боли ме глава и ми се спи. За жалост нямам апарат за кръвно, но предполагам, че е паднало както всяка пролет  Tired
Иначе за пътуването ако се чувстваш добре, спирате и не се минава през всяка дупка по пътя мисля, че няма проблем. Поне моята лекарка е на това мнение. Аз като се кача на кола и постоянно се притеснявам, но не ми пречи всяка седмица да си правя екскурзии по 40-50 км около града.  Hug
Вчера като никога и моя бебо се активизира - близо час гледахме  с ММ как ми трансформира корема на всевъзможни страни. Може би му дойде в повече, че цял ден спах Simple Smile

# 265
  • София
Успях да се включа в някои от групите във форума. Hug

И моята гинеколожка каза, че няма проблем с пътуването, стига да спираме разбира се и твърдо да си вземам, както сега магнезия. Peace Ама все пак няколко мнения са по - добре от едно. Peace

Хармония, браво на теб!

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 11:53 от Мария Тереса

# 266
Здравейте момичета, и аз да се отчета в новата тема, вчера бяхме на фм във Фемина, при д-р Въргалева, останах с много добри впечатления, за първи път съм при нея, даде много изчерпателна информация за бебчо, основното е, че тежи 1393 гр. отговаря на 29с. 1д., всички органи са развити в норма. Относно хемоглобина моят миналият месец беше 108, предписаха ми тотхема два пъти на ден сутрин и вечер, на последните кръвни изследвания от вчера хемоглобина се беше качил на 117. Има ли някоя мама от София, която ще посещава училището за родители в майчин дом през месеца май? Аз се записах и за четирите лекции. А на 21 май съм на ден на отворените врати в МД.

# 267
Привет и от мен.

Мойта бебка се върти доста. Преди два дни беше нагоре с главата, онзи ден се обърна и ме подритваше почти в ребрата, вчера пък не можах да установя как е застанала, но едва я усещах и ме болеше при всяко помръдване. Crazy Днес имам усещането, че е напречно - главичка отляво и крачета вдясно. Явно все още има място за акробатики. И аз се филмирам, когато не я усетя няколко часа или когато я усещам, но не толкова силно, колкото съм свикнала. Пия голямо количество течност и лягам по гръб. Обикновено върши работа до десетина минути. Чудя се само как не се омотава в пъпната връв при тия салта.

Нощем не ставам до тоалетна мнооого отдавна. Не че спя непробудно де. Събуждам се и будувам с часове, после понякога си наваксвам следобед. На няколко пъти наскоро ми се случи и да се изпотя нощем. Но още не са ме подхванали горещите вълни, които помня от миналата бременност. Може би ми е рано още. newsm78 Бебчо почти не мърда нощем, отначало се паникьосвах, но понеже сутрин си ритка, почвам да се надявам, че отсега изгражда режим на спане през нощта (де такъв късмет). Mr. Green

Пътуването, което ми предстои от утре е със самолет. Но ще е кратък полет и се надявам всичко да е ок. Минават ми от време на време мисли дали беше добра идея, но гледам да не се вторачвам.

Като цяло ден с ден нямам еднакви. Има дни, в които не се сещам, че съм бременна, и други, в които ми е много тежко, болят ме кръст, гръб, ребра, едва дишам, не мога да ям, да седя, да лежа. Засега ми се разминава без оттоци.

На преглед съм чак на 08.05. и преди него ще си пусна ПКК, та да видим до къде съм го докарала с хемоглобина.

# 268
Ох вземете и мен като пътувате  Peace
Аз обмислях варианта да отскоча до Бургас малко при родата на мм , но и там чакат бебе другия месец и сигурно правят ремонти та само ще им преча и ще си седя в нас. Crossing Arms
А нашия ремонт кога ще го задвижим не ми се мисли. Може би другият месец, а изобщо не ми се занимава.

# 269
Или, и аз съм на преглед чак на 08.05. Определено беба я усещам по-едра вече,любопитно ми е какво ли ще каже АГ-то за размерите този път Thinking

За море не сме говорили,но пък за плаж само до Гърция мислим като се позатопли тия дни. На час и половина път ни е,ходи ми се много,но ще питам АГ-то все пак,че не за друго,ама се чака по границата Close

С всеки ден се изменям,обаче. Лицето определено ми е различно,ръце и рамене-също. Иначе там обикновено съм слаба. А най-тежкото тепърва предстои.

Общи условия

Активация на акаунт