Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 335
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 1 695
  • София
Погледнах темата за Софиямед във форума. Пише, че решението, при кого да са бебетата било изцяло на майките. Ако искали, можели да бъдат през цялото време при тях. Имаше и съвети да ги оставят на акушерките, за да можели да почиват.  Confused

# 1 696
Вече ставате банални с това бебета, майки и т.н. Ако бебето беше при майката, та ако бебето беше при майката, ами не е било.  Нищо не може да оправдае това, което е направила тази "жена". Майката така е преценила, така е направила. Глупаво е да повтаряте едно и също вече сто страници...

# 1 697
А иначе тя е карала 24 часа, заради двата си договора - по трудовия договор се е била на смяна през деня, а по граданския договор е била нощна смяна.

Това не е много правилно
Като акушер тя няма право да има граждански договор в болница - може ако я наемат да им боядиса някоя врата или изчете лекция за бременни
Но основната й работа - именно задълженията й на акушер, могат да се изпълняват само по трудов договор.
Не намирам законовия текст, но по мой спомен максималната продължителност на работния ден е 12 часа следвано задължително от междудневна почивка от 12 часа.
Та, за Бога, като управител на кафе, съм имала санкция от инспекция по труда, че не е спазена задължителната междудневна почивка от 12 часа от втора за първа смяна /втора смяна до 22 часа, първа от 9/.
24 часово дежурство е нарушение по всички правила
Разбира се ИТ ще се произнесе, но глобата ще бъде в размер, и взимайки предвид сериозността на случая, някъде между 1000 и 5000 лв. Иначе може и само предписание.
Въпросът е къде са били досега и как е допуснато да има и граждански договор, като е абсолютно против законовите текстове?

Проблемът е както всичко в тази държава, че винаги след дъжд качулка.
Чиновниците са едни буквоядции и всеки гледа да се измие ръцете и въобще не се интересуват от реалното състояние на нещата.
С това мислене, на хората в цялата държава, лошите изненади тепърва предстоят.

# 1 698
  • София
Ти знаеш ли как реве 4 дневно бебе? То мяука като коте и то защото или е гладно или мокро. 4 дневните бебета по правило спят през по-голямата част от двнонощието. А ако е видимо неспокойно, то трябва да има причина, за да  Та Линка, който си дала е абсолютно не по темата.
Относно обясненията на Токуда-детето е било в тежко състояние, когато е прието там. Чак на 23-те казват, че вече детето е стабилно без опасност за живота. Значи 5 дни е била борба.за мен вина и опит за потулване има от ръководствата и на двете болници.

# 1 699
Във в."Стандарт" са писали, че майките по форумите защитавали акушерката, а колегите й я наричали златна жена.  ooooh! Явно са чели някои други форуми. В този над 100 страници са изписали шокирани и възмутени майки.

# 1 700
Адвокатът на акушерката е в "Здравей, България".

Казва, че тя не си била признала изобщо пред полицията, всичко било манипулирано, не знаел дали записа е автентичен, тепърва щяло да се изяснява. Контакта с нея бил труден, била измъчена, имала бели петна и казвала, че няма пълен спомен как е протекла нощната й смяна. Това се било случвало заради преумора. Заплатите й били между 600 и 1000лв, но не бил сигурен точно колко.
Ани Цолова му каза да излезе от ролята си на адвокат, но той само каза, че всеки има правото на защита и че него го касаело само да се достигнело до истината и да защити клиентката си. Процедирането било не законо съобразно, формирало се нарочно негативно обществено мнение.
След като й бил разказал тя се била травмирала, плачела непрекъснато и не можела да формила цяло изречение от притеснение. Тя не вярвала, че го е направила това.
Друг човек е нямало нощна смяна, всъщност имало две акушерки и двама лекари. Едната акушерка се грижела за бебетата, а другата акушерка за родилките.
Но този човек продължава да твърди, че тя не е виновна, че ако е от боя хематома е щял да излезе до 30мин.

Много ме дразни този адвокат, честно ви казвам...

# 1 701
Не е единствената, тя е работила 24 часа в болница, други работят по 12 в болница, после застъпват някъде да гледат деца или възрастни, после обатно в болницата.
Криви и раздразнителни, отиват на работа с надеждата да дремнат малко.
Медицински работници, включително доктори, работят в държавна болница и после в частен кабинет...

# 1 702
Болниците превърнаха обгрижването на бебетата във ВИП услуга, а нямат достатъчно персонал за това. В средата на 90-те нямаше такова нещо - в по-голямата си част бебетата бяха при майките си. Но и по-малко жени раждаха със секцио. Скоро едно комшийско момиче  /22г/ ражда със секцио в частна болница и на въпроса ми, зададен от чисто любопитство защо е раждала така, ми отговаря " Ами защото ме е страх". Лекарите се съгласяват, какво ли не правят за пари вече.

Потресена съм от случая с малката Никол, дано да се оправи и да няма трайни увреждания.
Нямам сили да изгледам клипа.

# 1 703
  • София
Вече ставате банални с това бебета, майки и т.н. Ако бебето беше при майката, та ако бебето беше при майката, ами не е било.  Нищо не може да оправдае това, което е направила тази "жена". Майката така е преценила, така е направила. Глупаво е да повтаряте едно и също вече сто страници...

Колкото и глупаво и банално да звучи, това е единствената промяна, която ще последва след този случай - никой няма да иска да почива. И никой не казва, че нещо може да оправдае "жената".
Общественият гняв обаче е справедливо да се насочи и към този "бизнесмен", не само към робинята му:

"Тиков е бандит от времето на Муравей Радев. Освен "Здраве" в Пазарджик, негови са "Пълмед" в Пловдив, Пещера /където нагло и брутално приватизира всичко/ и Велинград /същата история/. Освен това бандитът Тиков има верига от аптеки и аптечен склад в Пещера. Неговите болници са перачници на мръсни пари, центрове за КВАЗИмедицина, цоцане на държавата чрез фалшиви клинични пътеки. Неговите доктори и сестри са роби на феодал, или ортаци на Шефа-бандит, пациентите му са лекувани през куп за грош, а гафовете са старателно прикривани. Снимката на вестника на Тиков и дуловската гювендия /министърка/ е илюстрация на срастването на Държавата с Мафията".

http://www.segabg.com/article.php?id=600026

# 1 704
  • София
и на мен ми омръзна това с припяването как бебетата трябвалода са при майките. Щом има назначена акушерка, която да се грижи за бебетата, значи тя трябва да се грижи и точка! Какво толкова има да се обсъжда, това са служебни задължения, а не концерт по желание! Аз мога да се окажа най-смотаната, неспособна, мързелива, с липса на майчински инстинкт родитла и да не искам бебето да е при мен, дето се вика, не съм длъжна, нали така, ако болницата има персонал за обгрижване на бебетата, нали така!

Ако и в други болници бебешкият бокс:неонатология е като това килерче на виеото, не знам как хората си дават парите изобщо. Да не говорим кой е дал разрешение.

# 1 705
Болниците превърнаха обгрижването на бебетата във ВИП услуга, а нямат достатъчно персонал за това. ........................... Лекарите се съгласяват, какво ли не правят за пари вече.
Лошото е че за всички неуредици и безумия, цената се плаща от абсолютно невинни.

# 1 706
Ужас, ужас...
Снощи се опитах да погледна клипа и после цяла нощ не можах да спа.  Shocked Просто умът ми не го побира как е възможно подобно издевателство над новородено бебе.  Каквото и да е наказанието на тази жена, ще е несправедливо недостатъчно.

Дано бебенцето да се оправи напълно!  Praynig

# 1 707
  • София
Не намирам законовия текст, но по мой спомен максималната продължителност на работния ден е 12 часа следвано задължително от междудневна почивка от 12 часа.
Та, за Бога, като управител на кафе, съм имала санкция от инспекция по труда, че не е спазена задължителната междудневна почивка от 12 часа от втора за първа смяна /втора смяна до 22 часа, първа от 9/.

Тук "експерти", живеещи в чужбина заявиха, че 24-часовите дежурства били световна практика и напълно по правилата. Нищо ненормално нямало в това да работиш 24 часа без почивка.

# 1 708
Била е на граждански и на трудов, като й е било толкова трудно, трябвало е да откаже гражданския никой не я е карал насила. Аз например също преди две години работех много и то без почивка почнах да се държа неадекватно важното беше, че го усещах и спрях. Мисля, че е време да се спре да се търси обяснение, ако го нямаше видеото щях да разбера причината да се търсят причини защо така станало и т.н. Фактите са налице и трябва да се намери решение на проблема, какво ще стане с акушерката и какви мерки ще се вземат за бъдеще.

# 1 709
  • Пловдив

Тук "експерти", живеещи в чужбина заявиха, че 24-часовите дежурства били световна практика и напълно по правилата. Нищо ненормално нямало в това да работиш 24 часа без почивка.
Да,и аз зърнах подобни твъдения,които не са истина. Дори и в БГ кодекс на труда има строги изисквания за нощен труд,часовете му и почивките преди и след нощна смяна. Тук инспекцията защо спи е въпросът? Но в никакъв случай не е разрешено,нито пък нормално

Общи условия

Активация на акаунт