Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 277
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 985
  • Ænima/Albuquerque
Ако това е вярно, тази си е абсолютен психопат. За такива и затвора им е малко.... Tired

Не само, че е вярно, но още когато нашумя историята гледах целия клип (към час и половина дълъг) - там се виждат и двата побоя. Не знам каква "версия" сте гледали.

# 2 986
и аз гледах първия клип от над час,после пуснаха съкратен вариант от 10-15 мин. в които беше събрано само "действието" .
Журналистите почнаха да си пишат каквото си искат вече и да вадят "големите сензации"  ooooh!

# 2 987
  • Ænima/Albuquerque
Това само показва колко "добре" са се информирали. Очевидно няма кой да пусне клипа да го изгледа целия, че да предаде новината правилно. doh

# 2 988
Опитайте се да вникнете:
1. Имаме криминално деяние, имаме и идентифициран проявител. Извършено е престъпление, има доказателства и тече дело.
2. Имаме болница, която отговаря за здравето на пациентите си, но не е е отговорна криминално. Тази болница е източвала пари от ЗК, но и всяка друга болница го прави.
Къде е решението на проблема?

Аз не го виждам, защото е повсеместен и подкрепян дори и от пациентите.

# 2 989
Много ме вълнуват следните въпроси:

Много точно казано!  Peace

Просто ме изумява това неадекватно поведение и вече наистина се чудя в толкова ли ненормална държава живеем!?

# 2 990
  • при късмета
Не съм гледала втория клип и нямам желание. Има ли на него часовия диапазон като на първия? По това ще се разбере дали е друг клип или друго изрязване от първия

# 2 991
  • Ænima/Albuquerque
Не съм гледала втория клип и нямам желание. Има ли на него часовия диапазон като на първия? По това ще се разбере дали е друг клип или друго изрязване от първия

Клипът е цял, от една и съща камера. Часовият диапазон е от 1 и нещо до към 2:30. Нещо такова. В началото се случва побоя и съвсем в края.

# 2 992
Бих искала и друго да допълня - защо никой не говори и за моралната отговорност на болницата!? Ако ваш служител пребие почти до смърт някого - докато изпълнява служебните си задължения - как ще се чувствате!? Няма ли да се извините!? Няма ли да предложите помощ, съдействие!? Или какво - ще сте доволни, че фирмата ви е влязла в новините, щото лоша реклама няма!? Crazy Сигурна съм, че място няма да си намерите, от факта, че сте намесени в подобен случай! Просто болницата и хората, които стоят зад нея доказаха на всички ни, че те нямат никакви нормални човешки реакции, нито елементарно чувство за съпричастност!

# 2 993
и аз гледах първия клип от над час,после пуснаха съкратен вариант от 10-15 мин. в които беше събрано само "действието" .
Журналистите почнаха да си пишат каквото си искат вече и да вадят "големите сензации"  ooooh!

И аз този гледах, но там не съм видяла да блъска бебето в стените. В края го изтегли от креватчето за ръка вдигна го във въздуха и изчезна за малко от камерата. После се върна и го сложи в креватчето. Така че допускам, че може да има и друг, ако има друга камера в помещението.

# 2 994
Именно,няма втори клип,побоя е продължил до 3 без нещо,просто сега драгите журналисти си измислиха нова "потресаваща новина"  ooooh!

п.п. Поли и аз не видях да го блъска в стената на това което гледах,но честно казано не гледах много внимателно.После като четох за стената реших ,че съм го изпуснала,но не мога да си го причиня още веднъж

# 2 995
Много ме вълнуват следните въпроси:

1. Защо тия нахали от болницата или журналистите не изкараха въпросния дежурен неонатолог в онази вечер да обясни в прав текст за какво му плащат - да спи цяла нощ ли? Дали е гледал той и колегите му как се хранят бебетата и дали според него това е нормално? Майките сигурно избират тази болница заради осигурената 24 ч. грижа от неонатолог, а се оказва че не е така - тоя мухльо цяла нощ не си е дигнал задника. Ето на тоя въпрос да отговорят - ако твърдят че дори проформа е минал, нека покажат записа кога е било това.

2. Ще потърси ли някой сметка на тоя мерзавец, който участва в сутрешния блок на Нова и заяви че лошо нямало и случаят бил РЕКЛАМА на болницата, то ЛОША РЕКЛАМА НЯМАЛО... Не му видях името, бил консултант на болницата. Ако е лекар, ще има ли реакция на професионалното съсловие срещу този изключително циничен представител, който си позволява така да се подиграе с цялата трагедия?

3. Като гледах пресконференцията по канал 3 нещастния им управител май заяви че бил поел ангажимент и уведомил родителите по телефона за това какво са открили... Освен ако аз не съм  разбрала, мисля че и този е за убиване в морален смисъл - толкова ли не можа да си дигне мързеливиязадник, а си позволява да изтресе на горките хора ужасната новина че детето им е било пребито...по телефона!?!

4. Кога от Софиямед ще отговорят на въпроса прегледали ли са стари записи с участието на "най-добрата им акушерка", за какъв период и има ли други сцени на насилие по тях. Обществото и жените раждали там имат право да знаят отговора незабавно!
Неонатологът е там, за да реагира на спешни ситуации. През останалото време спи. Ако никой не го е повикал, няма защо да броди из отделението. Не виждам никаква вина в него специално.

# 2 996
Софиямед е частна структура, създадена с цел печалба, не с алтруистична цел, за благото да българския народ и неговото здраве. На всичкото от горе се оказва, че тази болница струва на целокупното ни народонаселение два пъти- един път като отиде и си плати, втори път като се оказа, че Софиямед е поредният преливник на НЗОК.

Болницата доволно си изми ръцете още в мига, в който Никол е транспортирана към Токуда.
Напълно убедена съм, че ако нараняванията й можеха да минат за такива от падане, никога при никакви обстоятелства нямаше да признаят, че тя е малтретирана. Щеше да бъде поредният нещастен инцидент.

# 2 997
Неонатологът е там, за да реагира на спешни ситуации. През останалото време спи. Ако никой не го е повикал, няма защо да броди из отделението. Не виждам никаква вина в него специално.

Едва ли му плащат, за да спи.  Peace

Аз виждам вина в цялата болница, виждам вина в реакцията им, в обяснителните им изявления колко незабавно са реагирали, в липсата на официално извинение, а не приказки от рода на "всички сме потресени". Допускам и съм склонна да виня и колежките на въпросната акушерка, които като нищо може да са ставали свидетели на "по-грубо" отношение и друг път, но не са го докладвали.

В случая обаче ме вълнува основно каква ще е присъдата на тази жена. Защото след информацията, че Никол няма да има увреждания, подозирам, че ще се измъкне с 3-5 години.

# 2 998

Да. Докторът е там, за да реагира при здравен проблем. Той не е пъдар.
За целта си има акушерки, които ако видят проблем с бебе отиват и го будят.

Естествено, че не му плащат за да спи. Но чак пък такъв голям грях, че дремнал не му приписвайте.

# 2 999

Напълно убедена съм, че ако нараняванията й можеха да минат за такива от падане, никога при никакви обстоятелства нямаше да признаят, че тя е малтретирана. Щеше да бъде поредният нещастен инцидент.
Да. Но пък възниква въпроса със записа. Кой го е дал на органите и този, който го е дал от болницата ли е или не е.

Може би такива наранявания нямаше да минат като само от падане и все пак някой от самата болница е предоставил видеото.

А можеше все пак сръчно да го унищожат нали? Или не са били толкова сръчни... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт