Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 202
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 3 615
Jozefinne, за съжаление си много права, но тук има доста хора които с удоволствие чепкат темата за прословутите дежурства и със сигурност няма да спрат, за мен това вече е липса на уважение и съчувствие към пострадалата и семейството й.

Колкото до болницата - как така какво общо имала с второто бебе? Родителите са избрали тази болница, платили са за раждане и отглеждане на бебето в послеродовия период и в един момент се оказва че някаква ненормалница - служителка на болницата го е била? Я да видим дали не са длъжни да направят вътрешно разследване, да уведомят родители, разследващи органи и т.н. и да пратят бебето на специализиран преглед да установи има ли някакви проблеми след този инцидент. Направо не е за вярване какво пишете...То в кучешки приют като си оставиш животното на хотел имат повече отговорности  - ако се разсъждава по тази логика.

Има ли някой идея дали ще се организира протеста пред болницата утре в 18ч, чух нещо но не съм сигурна. Някой от вас смята ли да се включи за солидарност?

# 3 616
  • София - Рим и обратно
Аз пък не виждам какво се очаква да се случи, ако действително започнат да пускат клипа на всяка акушерка преди смяна. Освен да обръгнат на гледката и да започнат да го възприемат като едва ли не нормално, друго не виждам Rolling Eyes.

# 3 617
  • при късмета
Абе още като видях едно червенокосо изчадие в образ на уважавана лекарка от столична АГ болница да обяснява с кахърен глас в едно сутрешно предаване, как видиш ли, горката жена е изпушила от много работа....и направо #2gunfire. Като я знам и тя как "изпушва" и какво съм преживяла от нея. Като свински черва са.
Сега ми каже, че говориш за Григорова  Rolling Eyes

Аз бях от първите, които бяха на мнение, че клипа трябваше да се пусне публично. И то именно защото в началото на темата имаше много хора, които оправдаваха акушерката с преумора и изтрещяване.
Но все пак хората трябва да бъдат предупреждавани какво ще гледат. АЗ не можах да издържа първия клип, гледах около една минута, където удари бебето само веднъж и нататък не можах.

# 3 618
  • София

"Клипът не трябва да бъде изтриван. Той трябва да бъде показван като учебно пособие на всички бъдещи лекари и медицински сестри. Избрани моменти трябва да гледа и всяка акушерка и сестра преди смяна, ако питате мен. За да няма повече случаи като с малката Никол "

Изобщо не съм сигурна, че ако започнат нон стоп да си пускат клипа, няма да има други подобни случаи. Даже може да има обратния ефект - някой, акушерка или не, може да иска да го повтори.
Не един и двама садистични убийци се се вдъхновявали от тв насилия.
А това дали аз, ти или някой друг вярва, няма никакво значение.
Някои са гледали клипа и пак не вярват. Дори тук в темата, няколко човека обясняваха, че това било монтаж, и откъде сме можели да знаем, че действително се е случило.

Аз пък не виждам какво се очаква да се случи, ако действително започнат да пускат клипа на всяка акушерка преди смяна. Освен да обръгнат на гледката и да започнат да го възприемат като едва ли не нормално, друго не виждам Rolling Eyes.

Точно. Когато свикнеш с насилието, вече не ти прави впечатление. Никакво възпиращо въздействие няма да окаже гледането на клипа, напротив.

Последна редакция: пн, 04 май 2015, 17:47 от Alexandria*

# 3 619
Аз ходих на протеста.
Наистина имаше малко хора.

А какъв беше смисълът на протеста?

a какъв е смисъла на тази тема ?
да си попишем , да се възмутим  и после всичко заминава по каналният ред ....
темата за убитият човек в мола , там какво стана ? и още куп подобни теми.

едно и също всеки път до следващата трагедия , тема ...... и нищо не се променя Н–И–Щ–О

# 3 620
Това е Клюкарник, Анонимен, чесалник на пръсти, изтривач на клавиатури, никой няма претенциите тук нещо да се променя.
Виж, протестът е друго нещо. За да се събираме да протестираме срещу нещо/някого в подрепа на нещо/някого трябва да има точни мотиви. Ако ще е от съпричастност- да се нарече бдение.

# 3 621
Това е Клюкарник, Анонимен, чесалник на пръсти, изтривач на клавиатури, никой няма претенциите тук нещо да се променя.

аха  , ясно.

# 3 622
Хубаво де, ама някои сме малко "по-лековерни" и нямаме нужда от визуални стимули. Не проумявам как някой доброволно си наблюдава сцена на изтезавано бебе, с цел да повярва Sick. Лоши работи ми идват на ума за това нещо.

А знаеш ли колко хора в нета, оправдават акушерката - все едни такива чувствителни, които не могли да изгледат клипа, но им е жал за бедната измъчена от работа жена.

Аз съм от тези, които не са гледали клипа и няма да го направя. Кафе с мед го каза и съм съгласна с нея. Не ми трябва да гледам клип за да повярвам.Но не оправдавам акушерката, нито ми е жал за нея. Даже ако зависеше от мен я хвърлям на тълпата и там да я оправят.
И аз съм работил по 24 часа, труп съм била. Но не ми е идвало наум да бия който и да е било. То просто нямам сили нито да се заяждам, още повече да се бия.
Иначе със сигурност ако нямаше клип, всичко щеше да бъде заметено под килимчето.
Който иска и му доставя някакъв кеф да си го гледа сто пъти. Не знам каква психика трябва да има човек, за да издържи това.

# 3 623

аха  , ясно.

Ясно, да, мислиш ли, че с писане във форум, освен да изразиш гражданската си позиция, можеш да промениш нещо?
За това са протестите, но ясно формулирани.

Аха, сега?

# 3 624
  • В заешката дупка
Аз бях от първите, които бяха на мнение, че клипа трябваше да се пусне публично. И то именно защото в началото на темата имаше много хора, които оправдаваха акушерката с преумора и изтрещяване.

Не виждам как гледането на клипа ще накара някой, оправдаващ акушерката с преумор и изтрещяване, да си промени мнението. Това дали оправдаваш или не някой по този начин не е в пропорционалност на бруталността му, а на съвсем други неща. Човек може да убие и пак да се намерят защитници на бедния преуморен изтрещял. А клипа не съм го гледала и нямам намерение да го гледам. За да знаеш, че за такива неща оправдание няма, не ти трябват клипове.

Единственото, което може да направи този клип, е да накара някой невярващ, че някой може да посегне на бебе, да повярва. А съществуването на такива наивници, признавам си, ми е странно. Все едно да не вярваш, че психопати съществуват и че хората могат да правят и правят злини. Такива наивници чак не мисля да има. По-скоро някои не че не вярват, че има хора, които могат да посягат на пеленаче, а са били скептични в конкретния случай, щото нали медиите могат да преувеличават, недораразбират и преиначават. Ама като чуеш вече официални лица, разбереш за състоянието на детето и за намесата на съда, трябва вече тези неща да ти говорят поне малко от малко, за да допуснеш вероятността детето да е било пребито. И клип пак няма да ти е нужен.

# 3 625
При условие ,че бебето е с травми ,които предполагам специалисти могат да уточнят дали са от падане или от удари ,за къв ч.. ми е да си причинявам гадостта да изгледам това безумие ,за да повярвам .
А да бъде разпостраняван и гледан от всички сестри преди смяна се е чиста психария .

# 3 626
Чека, преди да гледам клипа си мислех, че бебето е бито от психясало и истерясало побъркано същество. След като го гледах видях една ужасяващи методичност и рутина, които изключват афекти, бърнаути, изпушване, както искате го наречете. И още по-ужасяващото е, че го прави, сякаш е в реда на нещата, блъска го с юмрук, души го, след което записва нещо в един дневник и прибира химикалката. След малко пак - удар, проверка, завиване с одеялце.....кошмар. Това трябва да се види, не може да му се повярва така на думи. Абе направо протокол за отглеждане на новородени ала Софиямед.

# 3 627
Чека, преди да гледам клипа си мислех, че бебето е бито от психясало и истерясало побъркано същество. След като го гледах видях една ужасяващи методичност и рутина, които изключват афекти, бърнаути, изпушване, както искате го наречете. И още по-ужасяващото е, че го прави, сякаш е в реда на нещата, блъска го с юмрук, души го, след което записва нещо в един дневник и прибира химикалката. След малко пак - удар, проверка, завиване с одеялце.....кошмар. Това трябва да се види, не може да му се повярва така на думи. Абе направо протокол за отглеждане на новородени ала Софиямед.
+1000
И аз мислех, че не е нужно да гледам клипа, за да вярвам.
Но след като изгледах част от него (не издържах повече) - НЕ мога да повярвам, че подобна жестокост е възможна. Но тя е факт.

След като гледах видеото - бих подкрепила (и финансово) инициатива за монтиране на камери във всички РО. И родителите да получават копия от записите за целия престой.
Знам, че повечето лекари и акушерки са професионалисти и предполагам точно те биха подкрепили идеята. А садистите - ще търсят друго поле за изява.

# 3 628
Значи ако беше бито някакси по-друг начин щеше да по -простимо ли ,по-малко ужасяващо ли ,не разбирам?
Говорим за двудневно бебе и един удар е кошмарен ,що да гледаш и останалото ?

Последна редакция: пн, 04 май 2015, 21:06 от iliana__

# 3 629
За вас може разказите да са достатъчни, но за някои хора, които са гледали клипа то само е пошляпвано! Какво пък чак толкова е станало! Факт!

Общи условия

Активация на акаунт