Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 049
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 3 690
бети, едното не изключва другото.

# 3 691
не разбирам защо хората, които изразяват различно от очакваното мнение във форума биват нападани и определяни по най-обиден начин.
за част от хората акушерката е виновна и трябва да си понесе заслуженото наказание. за други обаче тя е жертва на обстоятелствата или не-чак-толква-виновна. трети клонят изключително към вина на болницата. разни хора, разни мнения. всички показват състрадание, съчувствие, разбиране, морална подкрепа към бебчето и семейството ѝ, които по много грозен начин се преплитат с размяна на обиди за интелектуалните възможности и ценностите на някои съфорумки.  Crazy
Ако беше твоето дете така блъскано и малтретирано и с опасност за живота, дали щеше да се колебаеш? Или е много удобно така да сме благородни и състрадателни по принцип, до момента, в който не ни удари пряко действието на една такава "Емилия"? Няма лошо да имаме различни мнения, но вижте действията на тази жена, прочетете, че се е връщала от отпуск, на другия ден е излизала пак в едноседмичен отпуск, както и че се е грижела за осем пеленачета, спрямо 40-50-60 в държавна болница и пак пишете колко е преуморена и затова "пошляпнала" малко детето, горката жена.

# 3 692
  • Велико Търново
Аз не бих казала, че съм от най-грубите, но смятам, че не трябва да има никакъв съчувствие към хора, които вършат подобни неща с деца.
Така е. Аз не вярвам човек с нормална психика да е в състояние да извърши такива зверства, ума ми не го побира просто Tired

# 3 693
milittana, хубаво, че болдна нещо там, та да ми го припишеш като личното ми мнение и яростно  да ми заобясняваш какво трябва да мисля, след като сама ми казваш, че нямало лошо да има различни мнения.
най-ценното за мен в темата бяха мненията на момичетата, които даваха предложения как да се предотвратят или поне ограничи възможността да има подобни случаи в болниците. но и те бяха обвинени, че задълбават в маловажни теми. не, не са маловажни. станалото-станало, дано никол се възстанови без никакви последствия.
но оттук насетне ще си стискаме палци на всяко раждане да не изтеглим късата клечка ли?

# 3 694
бети, едното не изключва другото.
напротив,нарича си лицемерие.
Не може хем да сте съпричастни с пострадалото дете ,хем да оревавате горката жена виновна за мъката на  семейството .
Както и преди писах за мен неуважение към бебето и семейството му да се търсят причини да се оправдае постъпката на това чудовище.Наречете ме първична,но го предпочитам пред това да съчувствам на "тази иначе толкова мила жена"  ooooh!

# 3 695
  • при късмета
не разбирам защо хората, които изразяват различно от очакваното мнение във форума биват нападани и определяни по най-обиден начин.
за част от хората акушерката е виновна и трябва да си понесе заслуженото наказание. за други обаче тя е жертва на обстоятелствата или не-чак-толква-виновна. трети клонят изключително към вина на болницата. разни хора, разни мнения. всички показват състрадание, съчувствие, разбиране, морална подкрепа към бебчето и семейството ѝ, които по много грозен начин се преплитат с размяна на обиди за интелектуалните възможности и ценностите на някои съфорумки.  Crazy
Първото и второто изречение в червено си противоречат. Не може и двете да са вярни.
Всеки който отрича извършеното от Емилия, или й търси оправдание отрича очевидното. Какво оправдание може да има, та тя го е извършила със собствените си две ръце? Сто пъти попитах защитниците, никой не отговори на този въпрос.
И оневиняването или намиране на оправдание на това изчадие адово, е всичко друго, но по никакъв начин не е съпричастност към бебето и родителите му

# 3 696
за други обаче тя е жертва на обстоятелствата или не-чак-толква-виновна.
За тези други явно да пребиеш бебе е като да се ядосаш на опашката за чушки...
Тоест, тези други оправдават едно звероподобно същество може би защото ТЕ самите разбират мотивите и те самите  биха счупили главата на първото им попаднало  бебе ако не се наспят една нощ?

И после биха били съпричастни към родителите му????

Що за булшит????

# 3 697
Някой да не би да е учуден от подобни изцепки? То си стана стадарт да си тъп, но да се изказваш със самочувствие на министър-председател. Тъй де ...

# 3 698
Айде сега от скука изяжте sylviana, доста  грозно ми се струва да се опитвате да й вкарата думи в устата, ама то е по-лесно да се вторачиш в нещо без да гледаш смисъла.

За да не скочите и срещу мен - аз смятам че тази ужасна жена Господ ще я съди, но тук човешкия съд трябва с цялата строгост на закона да покаже че така не може, за да има превенция в болните мозъци на други такива хора. Смятам че НИЩО не може да ИЗВИНИ постъпката й!!!  Възприемам обсъжданията за прословутите смени и условия на труд по-скоро в контекста какво може да се направи за окаяната БГ система на здравеопазване, но дотам. И да, смятам че болницата носи огромна вина за пълна липса на контрол върху персонала, опит за покриване на случая, безотговорно и цинично поведение постфактум!

Ето затова днес ще присъствам на организирания протест пред сградата й! И в знак на солидарност с пострадалото бебе и семейството му, за да видят тия нагли и цинични хора че на някой му пука и не всичко може да се замете и отшуми бързо с някой и друг рушвет. Не ми пука особено кой точно и как е формулирал събитието, аз ще бъда там с моята позиция.

Колко от вас ще се присъединят - живи души със своята съпричастнотст срещу безхаберието и цинизма? Или само ще си чешем устите със силни думи, но да си мръднем пръста нещо да направим - о, не, това е форум моля, тука само си пишем...

# 3 699
  • при късмета
Някак на мен не ми се връзва идеята, да ходя на неуточнен за какво протест, ама аз си отивам с моите виждания.
На протест се отива за подкрепа на вече конкретизирани искания, а за този те не са.
Ако всеки си ходи с неговите си искания, то този протест ще свърши по-малко работа и писане по форумите

# 3 700
.

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 14:03 от Анонимен

# 3 701
Чакайте вие Господ да я съди,къде беше Господ докато е налагала бебето  ooooh!

Някак на мен не ми се връзва идеята, да ходя на неуточнен за какво протест, ама аз си отивам с моите виждания.
На протест се отива за подкрепа на вече конкретизирани искания, а за този те не са.
Ако всеки си ходи с неговите си искания, то този протест ще свърши по-малко работа и писане по форумите
Съгласна съм,срещу какво се протестира в случая не разбирам,няма никакви конкретни искания или цел на протеста  Crazy

# 3 702

Доколкото проучих официално посочената позиция е протест срещу закононарушенията допускани в болницата, включае прословутите смени, липсата на изрично навременно  уведомяване на прокуратурата, циничното изказване за хубавата реклама и общо формулирано протест срещу това да платиш хиляди левове в частна болница за отлична здравна грижа, а вместо това да изживееш този ужас. Справка фейсбук групата им.

Дори и да присъстват хора с други или по-различни искания, не мисля че ще свърши по-малко работа от голото чесане на езици тук.

# 3 703
Айде сега от скука изяжте sylviana, доста  грозно ми се струва да се опитвате да й вкарата думи в устата, ама то е по-лесно да се вторачиш в нещо без да гледаш смисъла.

Мда, ще пукна от скука, поради което ми се привижда следното:

Важното е, че всички, дори тези които смятат че Емилия е не чак толкова виновна или дори, че болницата има изключителната вина са съпричастни, състрадателни, разбиращи и т.н.  Sick

# 3 704
  • при късмета
Не знам каква е тази ФБ група, но аз никъде не съм прочела за протест с подобни искания. Сутринта по ТВ имаше някакви майки събрани по случая и продължаваха да си пеят да е задължително бебетата да са при майките.
Явно всеки си прави нещо самосиндикално и никаква организация и конкретизиране на исканията.
Да, писане във форум повече работа ще свърши. поне на някой може да хрумне нещо наистина полезно и най-вече да го организира както трябва

Общи условия

Активация на акаунт