Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 527
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 4 995
  • Ямбол
...Практикува се не само в тази билница, а във всички родилни отделения.
...
Къде?

# 4 996
Информацията ми е стара, но навсякъде в страната. Ако раждаш платено, имаш опция да ти гледатат бебето, дори и да няма нужда.

Мен ме убедиха да не съм с него в стая. Сега го отчитам като грешка, но млада, току що родила  слушаща лекарите...

Родих към 11 вечертая и на другата сутрин бях сама, полу-упоена и съвсем забравих, че имам бебе. Никой не дойде да ме види и да ми покаже нещо. Една от санитарките каза, че някакво бебе реве и явно е изоставео и тогава скочих да си го намеря Simple Smile.

Още си е практика в големите родилни отделения.

# 4 997
  • Ямбол
И двете деца са били при мен. Няма такава практика тук, а и на други места, за които знам, единствено за София съм чувала, че не оставят децата при майките. На езика ми е да кажа защо, но ще се въздържа.

# 4 998
Лиляна, в Ямбол и другите по-малки градове няма родилни болници, а е просто отделение. Нямат възможност за гледане на децата, няма и неонатологично отделение и е нормално да са бебетата с майките. Както казах, и аз смятам, че е по-добре да са с майките си, че и да присъства бащата.

Факт е, че в големите градове, отделянето на бебетата е нещо като практика. Казвам само, че не само тази болница го прилага.

# 4 999
  • Ямбол
Да, вярно е, че е отделение към многопрофилна болница, но е голяма 4-5 етажна сграда с неонатологично отделение в нея. Има къде да бъдат бебетата и ако майката е добре, си стоят при нея.

# 5 000
Не е въпросът в мястото, а в наличието на персонал. Както и да е. Практиката в големите болници е такава и се насърчава от лекарите. Както казах, мен ме убедиха да съм без бебето. Така се получи, че и без това трябваше да съм без него, защото загубих много кръв.

# 5 001
От новините преди малко:
http://www.vbox7.com/play:4012a847e5

„Към днешна дата бебето се развива нормално, но наблюдението от специалисти ще остане за цял живот”, заяви още експертът.

Моля се тази да си получи заслуженото.

# 5 002
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
От новините преди малко:
http://www.vbox7.com/play:4012a847e5

„Към днешна дата бебето се развива нормално, но наблюдението от специалисти ще остане за цял живот”, заяви още експертът.

Моля се тази да си получи заслуженото.

и болницата да плаща прегледите  Peace

и на другите деца  Peace

# 5 003
  • при късмета
Отдавна трябваше да си го е получила. По един или друг начин. Протакането на делото ме навежда на мисълта, че чакат да отшуми историята, че да ѝ наложат някакво смешно наказание. Тя пък взе, че остана дълго новина, дано това помогне за по-сериозна присъда.

Страхотен късмет извади малката душичка, направо не е за вярване, че няма да има сериозни последици, предвид травмите. Дано винаги има този късмет, заслужава го.

Дано и другите деца са добре, нищо не казват за тяхното състояние

# 5 004
  • София
А някой знае ли как е минало делото освен изслушването на лекарката от Токуда?
Сутринта по новините чух, че защитата твърдяла, че бебето е било зле много след като Ковачева си била тръгнала от смяна и било бито от друг човек  newsm78

# 5 005
А болницата ще я съдят ли? Тя не носи ли отговорност? Все пак са допуснали така да пострада бебето. Като вземат бебетата от майките, не трябва ли болницата да плати сега обезщетение на родителите? Акушерката трябва да бъде наказана строго, но не трябва да забравяме, че и болницата има вина за това, че е наела такъв служител на толкова отговорна позиция и изобщо е създала предпоставки да се случи нещастието.

Дано детето да се оправи напълно. Ако има някакво увреждане, тази каквото и наказание да й измислят, малко й е!

# 5 006
Току-що прочетох, че тази искала да съди болницата, заради лошите условия на труд.
Дано осъдят нея заради издевателствата ѝ.
Нещастница.

# 5 007
Логично е и болницата да поеме своята вина.Не раздавайте така присъди-карайте 24 или 48 часови дежурства в тежки условия/стрес за да витие,че нещата на пръв погле са едни,а всъщност за всяко нещо си има причина.Жената не е изперкала от нищо.Дали сега е променено нещо в болницата-пак ли са само по една жена на смяна 2 дни поред?Ако е така,то е въпрос на време да се повторят нещата.

# 5 008
  • при късмета
Стига с тези смени в болницата! Не знам колко пъти да се каже, че тя сама е поискала да си слее смените. Пътува от друг град и сама се е сменяла с колежки за да работи по този начин. Не е практика в болницата по принцип и не залагат официално такива графици.
Не, че в болниците нещата са цветя и рози, далеч съм от тази мисъл.
Пак да питам, щом само графика и условията в болницата са основната причина, защо тогава само тази акушерка е биела новородени? За другите не са ли били същите условия? Защо друг, поставен при същите условия не го направи?
Като се отговори на тези въпроси е ясно кой е виновния. Стига с тази болница! Аз бях една от първите, които написаха, че и болниците трябва да носят наказателна отговорност, а не само административна. В този случай обаче това не важи 

# 5 009
И какво като е поискала? Ако не са й разрешили, сега нямаше да има основание за претенции.

Общи условия

Активация на акаунт