Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 335
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 1 665
  • Другата България
Скрит текст:
DeVa, не те познавам и Бога ми, не желая да те познавам! Направо ми падна в очите, макар и без изобщо да си ми се издигала. Милата, горката бедна женица. Само тя е експлоатирана, само в милата България. О, чудо, мила моя, аз съм видяла с очите си експлоатация поне в две държави още... Моля те, не се излагай и не пиши повече глупости, че подозирам, че можеш много повече да народиш. Ако имаш нещо зъб на работодателя си, вземи та напусни, а не да търсиш вината само там! От думите ти съдя, че нямаш грам съпричастност, поне не в правилната насока. НЕ знам дали имаш деца, но ако имаш, направо жалка ми изглежда теорията ти!

Защо толкова крайно нападнахте Дева?! Това е нейното виждане, може би и не се изрази много правилно, а и да не забравяме, че не е гледала клипа. Ето, това показва, че е нужен.
Аз пък това сега го видях.... ooooh!
То се пише бързо тук...
Едно не мога да си обясня - какво е това желание да намесваме децата на другите, когато нещо не сме съгласни с мнението им? Какво общо имат децата тук? Така напред в темата и децата на акушерката се споменаха, с такива и подобни квалификации като горните на хора, които не познаваме се пада мнооого ниско.
Всеки има мнение, има и право да го каже. Темата е тегава, случилото се е ужасно, но е редно да сме по-умерени в изказ и характеристики на хора.

# 1 666
Разбирам хората, които твърдят, че сме много злобни(макар и да не пиша много по темата, напълно споделям крайните мнения). Просто един спокоен, уравновесен човек не може да възприеме какво точно се е случило. Не гледайте клипа, но имайте едно наум за всички злини, които ни заобикалят. Аз нямам деца, но подобни истини ме ужасяват, защото не искам да ги преживявам.
За втори път ще го спомена в темата- за всички родилки, с които медицинско лице не се е отнесло с уважение(за да не използвам другата крайност), реагирайте. Замислете се, че децата ви някой ден ще го преживеят, а това не трябва да е така. Никой не е длъжен да минава през ада, за да се сдобие с най- скъпото си- своето дете. Замислете се много хубаво по въпроса.

# 1 667
Пазарджишки бизнесмен с ... бизнес. Няколко малки болници из Пловдивско, търговия с лекарства и кой знае още какво.

# 1 668
  • Варна
Не съм чувала нищо за този ... бизнесмен.

# 1 669
  • Варна/Лондон
Потресена съм направо. Все си мисля, че за тази акушерка това е било практика. Просто сега е прекалила. От прокуратурата са иззели записите от преди 30 дни, за да проверят дали системно се е случвало. Какво ли е целяла акушерката,  да го зашемети и то да заспи и спре да плаче ли? Не може ли да го занесе просто на майката да го погушка малко  newsm78
Aз съм от тези изгледали клипа..до някъде, но точно това ми направи впечатление, че тази жена не е моментно побесняла, и естествено се запитах;''Колко още са били бити така?'' не збнам дали обвинението и ще е за умишлено убийство, но тази жена си е рецидивист в налагането на новородени.

# 1 670
А дали, ако открият в записите и други нарушения и издевателства на Емилия, ще ги направят обществено достояние?

А дали, ако открият в записите и други нарушения и издевателства и от останалия персонал, ще ги направят обществено достояние?

# 1 671
# 1 672
  • София
Аз съм , Бога ми, човек мразещ публичните осъждания. Мразя хвърлянето на камъни. Но този случай е прехвърлил всякакви граници на смилаемото от мен.
+1 Герри, много над границите ми е!

И аз пак нещо не схващам във времето:
Офицално становище на Софиямед

Превеждането на бебето от болница „Софиямед” в болница „Токуда”, налагащо се поради влошаване на здравословното му състояние, е извършено своевременно на 18-ти април. Поради липсата на специализирана неонатологична реанимация, УМБАЛ „Софиямед“ и болница „Токуда“ са партньори по договор за сътрудничество, съобразно нормативно установените правила. На 22-ри април болница „Токуда“ е сигнализирала полицията поради съмнение за причините за здравния статус на детето.
Паралелно, на 20-ти април,  управителят на УМБАЛ „Софиямед” назначава специална Комисия за осъществяване на вътрешна проверка и разпорежда проследяване на видеозаписите за периода на пролежаване на бебето, с оглед установяване на причините за влошеното му здравословно състояние. След извършения продължителен технически преглед на видеозаписите, на 22-ри април, чрез доклад, Комисията за вътрешна проверка бива уведомена за резултата. Комисията незабавно се запознава със записа, заключава извършването на грубо посегателство върху живота на бебето, установява самоличността на извършителя и незабавно,  на 22-ри април 2015г.,  сигнализира компетентните органи в лицето на СДВР – 01-РПУ и Софийска районна прокуратура, което се потвърждава от писмени документи.

Четири дни и двете болници мълчат. Проверката от Софиямед се прави 2 дни  newsm78, едновременно и двете болници уведомяват органите.

# 1 673
Много ми е мъчно за малката душица, дано да няма бъдещи последствия и да изживее  един прекрасен живот отсега нататък!...Просто...не гледах клипа, защото не можах. Изпитах силен гняв, когато научих новината, после изпитах страх, какво ли се случвало и се случва с бебенцата ни, когато ги вземат за през нощта...Колко ли други са  изпитали умишлено причинена болка от недоспала, изморена, изнервена акушерка? Толкова е отвратително всичко това, че направо ми се гади! Сигурна съм., че молитвите на родителите и  ще бъдат чути и ще имат прекрасни моменти с малкото бебенце Никол! Praynig

# 1 674
А дали, ако открият в записите и други нарушения и издевателства на Емилия, ще ги направят обществено достояние?

А дали, ако открият в записите и други нарушения и издевателства и от останалия персонал, ще ги направят обществено достояние?

според мен - не Peace

ще замажат всичко или ще платят където и комуто трябва.

# 1 675
Четири дни и двете болници мълчат. Проверката от Софиямед се прави 2 дни  newsm78, едновременно и двете болници уведомяват органите.

Какво не разбираш Цвети?

Това е новородено. При тях не изскачат синини и наранявания за минути.
Точно затова и си е позволила да го удря, защото е знаела, че няма да личи. Просто е прекалила и нещата са станали ясни след като главичката се е надула и са открили вътре черепните поражения малко преди да съобщят на полицията. Отнело е време на отокът да се прояви.

Останалите симптоми, че е с вял мускулен тонус и не се храни, а така също и кръвните показатели са били възможни симптоми на много други проблеми, които са отхвърлили.
Станало е ясно какво не е наред на 22 и затова тогава са подали сигнал.

# 1 676
Аз пък мисля точно обратното, че са се опитали да потулят случая.

# 1 677
Аз смятам, че тази болница трябва да се затвори  и министърът на здравеопазването трябва да си подаде оставката.
А от тук нататък поне по 2 акушерки на смяна и никакви 24 часови дежурства.

# 1 678
Цвети, последно от полицията са казали, че сигнал от Софиямед няма    Thinking

Коригирам се, говорителят на глав. прокурор, Румяна Арнаудова казва, че няма изобо подафен сигнал от Софиямед.

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 00:37 от NinoTino

# 1 679
  • София
След удар, оток или хематом може да се появи до 48 часа след удара. Синът ми беше на годинка и 4 месеца и падна от кревата докато спи, на главата си. След един ден стана огромен хематом и в Пирогов така отговориха на въпроса ми- защо чак сега се поду главата.

Общи условия

Активация на акаунт