Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 281
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 1 785
  • София
Аз пък от няколко дни друго се питам ... и КТ прегледах, ама не намерих отговор ... или аз не мога да открия ...

Как да реагира работодател, ако забележи, че нещо се "случва" с негов служител, но не е констатирал нередност в изпълнението на служебните му задължения? Принципно питам ... Работодател си; виждаш, че твой служител "изпушва"; уморен, изтерзан изглежда ..., но не можеш да направиш ... де да знам ... Ако допуска грешки - искаш писмено обяснение ... 2-3-6 ... после действаш..., но нямаш право да до пращаш на лекар, на психолог, на ... Просто си мисля, че има нещо сбъркано и в законите ни ... Ако работодател иска от служител удостоверение през година примерно от лекар и психиатър, че е здрав ..., то това ще се вземе за посегателство върху лични живот и ще последват доста проверки за работодателя ... Как е регламентирано се питам действието на работодател, който вижда, че негов служител има някакъв психологически проблем? И се питам принципно, а не за конкретния случай ...
KT не предвижда равноправие на работник и работодател, следователно работодател не може да се оплаче в Инспекцията по труда или да наложи нещо на служител. не се чудете защо е така, затова съществуват Профсъюзите.

В българските държавни и частни болници масово не се спазват графици за работа и графици за отпуски, има един легален график и един реален график в тефтер. Имаме близък, който работи като рентгенолог в най-реномирана болница (директорът и взима жалките 60 000 лв заплата на месец, ниюо, че това е държавна болница), той взима 700, а не му дават да ползва болниен, когато е с 39 градуса температура - а че може да зарази болните?

# 1 786
Ами като й е било тооолкова тежко и е изпушила, що не се хвърли от някъде, ами си изкара всичко на едно беззащитно пелечане?
Шушон, на жената може наистина да и е било тежко, може и да има заболяване, но заплащането и дежурството нямат общо.
Аз не мисля, че ако от утре всички медицински работници станат много добре платени и работят само по 6 часа, подобна трагедия ще се предотврати. не че не трябва да искаме справдливо заплащане за всечий труд и добри условия за работа.

# 1 787
Честно, на теб лично се уморих да ти повтарям, че 24 часови смени са НОРМАЛНИ, каквото и някой бивш министър да твърди.
Tо да беше само един бивш министър, ама то не е само той, а много хора са на мнение, че не е редно и нормално.
И това, че и в други държави също се практикува не означава, че е редно и нормално!
За вас кое е по-важно? Вие и децата ви да сте здрави или мед. персонал да може да прекарва с децата си по 2 денонощия и да кара по 2 смени за да спести от транспорт?

# 1 788
  • София
Този изрод/ жена не мога да я нарека/,не искам да си представям ако бяха повече бебетата, сигурно щеше да има трупове.
Некадърница-садист! С има-няма 5 бебета на кръст ..

Няма никаква сила на света, която да я оправдае. Ама парите,смените,възрастта-глупости!На крива ракета космоса й пречи. Да не беше удряла. Ръчичките да й изсъхнат!

# 1 789
Ама хайде стига с това изпушване! Изгледайте видеото още веднъж,ако имате сили и вижте,колко премерени са ударите! Тя не крещи,мълчаливо го налага с преценени удари,видимо спокойна,сякаш е нещо нормално. Бебето не плаче вече,но тя продължава да го души. Всичко се случва възможно най-близо до камерата,тя самата е казала,че знае,че има такава. Единственото оправдание за тая жена е ,че я е обладал самия дявол,ако вярвате в такива неща.

# 1 790
Pancake_86, как мога да разбера кой крещи и кой плаче при положение, че видеото е без звук?  newsm78
И как изглеждат премерените и не премерените удари?
Вижте та вижте

# 1 791
Нееднократно в темата използвах определението "обладана от дявола".
Емилия е въплъщение на злото в тези часове. Не зная каква е по принцип, мисля си, че е тиха и скромна жена, мила и възпитана, но в минутите, които ни се предоставиха да видим, не е на себе си.

# 1 792
Работила съм 24 часа и не мисля че е нещо страшно. Работиш 24 и после почиваш два дни. Даже го предпочитам пред 9 часовия работен ден всеки ден.
Тази жена нито е изнурена, нито преуморена, нито зле платена. Повече от 1000 лв. е получавала за труда си. Какво иска още?
Медал ? За постижения в бокса на бебета?

И как изглеждат премерените и не премерените удари?
Вижте та вижте

Ами вижте наистина. Как си личат. Определено са били непремерени-бебето е със счупена глава.
Удряла го е много пъти-оттам насетне не мож и влезе в главата за да разбереш с коя линия си е мерила ударите нали? И едва ли това има значение.
Бебето не е ударено веднъж. А много пъти, в продължение на много минути. Какво мерило точно искате?
Килограми, сантиметри? С какво да ги мерим ударите по едно пеленаче?

# 1 793
Кога ще се научим, че промяна се прави със солидарност.
А сега с кого сте солидарни?
С работодателя, с министъра и сте готови да работите по 24 часа.
И единственият проблем, който виждате е акушерката.
Че е виновна виновна е, но каква гаранция имате, че утре няма да се появи някое ново Емче, което да ви убие?

Солидарно съм с горката малка пребита рожба, със съсипаните родители и с болката и ужаса на всички хора които съпреживяват този ужас!!!

Да, проблемът който виждам е злобата в тази жена и пълното безхаберие в болницата. Гаранцията, доколкото е възможно, това да не се повтори е да има БРУТАЛЕН ОТПОР НА ОБЩЕСТВОТО срещу случилото се. Вместо да се пишат тук стотици страници от ужасени и възмутени майки и всичко да остане до тук и да се забрави след месец два, мисля че трябва да се изчака максимум още два-три дена и да се видят точните мерки срещу болницата. Ако се размине с административен акт за смешна сума, трябва да се организира масиран протест пред болницата, направо да ПОЧЕРНЕЕ ОТ ХОРА, да стоим на смени там докато мизерния министър на здравеопазването не вземе мерки АГ отделението да се затвори, управителя на болницата да бъде уволнен, да се разследва целия ръководен персонал за липса на контрол и това отделение да започне да функционира отново след като ги попилеят за тази свинщина и всичко си дойде на място.

Ето ТОВА ще помогне, защото ще светне лампата и на всички останали частни и други болници, зли гадини всякакви които си позволяват да издевателстват над беззащитни. Другото е само чесане на език. Колко от вас са готови да организират/участват в масиран протест пред болницата и съда при заседания  да привлекат близки и приятели?

# 1 794
Според мен бебето продължава да плаче, за това го души. От видеото не се вижда лицето на бебето, нито лицето на акушерката. Мисля, че бие бебето защото плаче, другите не плачат и за това не ги бие. Така си го обяснявам.
Лекарката от Токуда каза, че когато са приели бебето е плачело, без други рефлекси и не е можело да се успокои от нищо.
Изчетох доста от коментарите  и разбрах че е масова практика, да се малтретират деца, за което не говори никой до сега. Ако се говореше за това, никога нямаше да си оставя децата на акушерките, щях да направя всичко възможно да съм с тях постоянно.
Защо всички вие, които знаете и сте били свидетели на такова нещо, не сте пуснали тема в бг- мама до сега.
Това с Никол можеше да се предотврати.
Които е работил с деца, в неонатологии, в детски домове, които е бил в болница и е ставал свидетел на такива неща, защо си мълчахте до сега.
Аз не съм ставала свидетел, не знаех, сега не знам какво се е случвало с моите деца когато не са били при мен.  И се чувствам виновна, че не настоявах за ВИП стая или че не си платих за болница в която бебето е с теб. Защото не знаех. И майката на Никол не е знаела. И за това сте виновни всички вие които знаете, а си мълчите. Дори и прикрити от анонимността на форума. Когато си мълчите ставате съучастници на хора като Емилия.

# 1 795
Наскоро един немски самолет се разби във Франция. Оказа се, че пилотът е бил психично болен и е решил да се самоубие заедно с всички пътници и персонал на борда. След този трагичен инцидент имаше множество дискусии на тема безопасност, условия на труд и се коментираше какво трябва да се направи от тук нататък, че да не се случват повече такива трагедии.
Случаят с бебето също е една трагедия, но аз не виждам да се дискутира как би могло да се избегнат такива трагедии в бъдещето, а само се повтарят обидни епитети, клетви и закани и ако може да отидем и да я убием с камъни. Камъните обаче няма да разрешат проблема.

# 1 796
Нееднократно в темата използвах определението "обладана от дявола".
Емилия е въплъщение на злото в тези часове. Не зная каква е по принцип, мисля си, че е тиха и скромна жена, мила и възпитана, но в минутите, които ни се предоставиха да видим, не е на себе си.
Сериозно ли мислиш за паранормалност в случая.

Не съм гледала видеото, не мога да си го причиня, а и до колкото схванах е монтаж от дълъг запис.

# 1 797
B & C И без да има звук,когато човек крещи му се мърдат устните и е видимо изнервен! ТЯ е спокойна и лицето и не трепва. Ударите са премерени,защото как според теб една душичка на 4 дни ще оживее след млатене със стъклена бутилка,задушаване,юмруци,шамари,блъскане в стената?  

# 1 798
Работила съм 24 часа и не мисля че е нещо страшно. Работиш 24 и после почиваш два дни. Даже го предпочитам пред 9 часовия работен ден всеки ден.
Тази жена нито е изнурена, нито преуморена, нито зле платена. Повече от 1000 лв. е получавала за труда си. Какво иска още?
Медал ? За постижения в бокса на бебета?

+1

Много удобно изпушват и ги обладава Дяволът, когато с/у тях имат беззащитен. Как пък не изпуши в магазина с/у някой батко с мускули?

B & C, пилотът още преди да стане такъв е лекуван, така че не мога да се съглася, че всичко му е било на 6 и хоп, станало.
Не познавате ли хора, които бият деца? Собствените си или в детските градини? Не познавате ли такива, които имат боя за градивен и полезен? Нека не им търсим оправдания.

# 1 799
От всичко изписано до тук се моля за две неща: Никол да се възстанови без последици, искрено се надявам на това. Дано се развива нормално и има прекрасно детство.
Второ: Тази да си получи заслуженото.

Общи условия

Активация на акаунт