Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 213
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 2 745
Нещо сложно и нелегално ли видя в постната част от закона? Кой защо иска да стои анонимен не мога да знам.

Не..нищо сложно и нелегално не съм видяла...по-скоро неприложимо  Rolling Eyes
Законът не се спазва и хората си мълчат  Rolling Eyes

# 2 746
Чек, в същия този закон не пишеше ли, че между два дни работа трябва да има минимум 12 часа почивка? значи всякакви подобни сливания на смени са абсолютно забранени и болницата не трябва да ги допуска, независимо кой и как поискал.

# 2 747
Чек, в същия този закон не пишеше ли, че между два дни работа трябва да има минимум 12 часа почивка? значи всякакви подобни сливания на смени са абсолютно забранени и болницата не трябва да ги допуска, независимо кой и как поискал.

Ако работният ден е 24 часа със съгласието на работника или служителя? Сигурно това имаш предвид.
Скрит текст:
Чл. 152. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят има право на непрекъсната междудневна почивка, която не може да бъде по-малко от 12 часа.

А го има и това:
Скрит текст:
Чл. 154а. (Нов - ДВ, бр. 48 от 2006 г., в сила от 01.07.2006 г.) При спазване на общите правила за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд Министерският съвет може да установява друга продължителност на дневното, седмичното или месечното работно време, на междудневната и седмичната почивка, на почивките в работния ден и на нощния труд за работници и служители, които извършват работа със специфичен характер и/или организация на труда.

Не знам дали относно кадрите в болниците няма издадена някаква наредба. Тези, които работят в системата могат да кажат.

# 2 748
Чек, мерси че постна законодателство. И аз постнах преди 100 страници, че дежурствата се уреждат с наредба и не е незаконно да дадеш дежурство, след нормалния работен ден.
Незаконно е в една работна седмица да имаш повече часове, което при 24 часови дежурства и после 48 часова почивка не се случва.
Не познавам собственика на болницата, не се и съмнявам, че тояат здравната каса, но и не мисля, че това е причина за престъплението.
не мисля и, че болницата трябва да се закрива, просто защото в нея са вложени много пари и от здравната каса. По-добре ще е да се подобри работата и.
Пациенти болницата винаги ще има, защото хората следват лекарите и не ги интересува те къде работят. Ако аз имам доверие на доктор Х ще си го следвам.

# 2 749
Аз наистина не мога да разбера какво общо има нанесения побой над четири дневно, беззащитно, нежно същество със смяната на акушерката. Просто за мен едното няма връзка с другото.
Съжалявам, но за мен е неразбираемо как от умора, или друг извинителен фактор можеш да пребиеш чуждо дете. Смените на акушерките може да са дебат за разискване, но те нямат нищо общо с причиненото насилие, което е можело да доведе до фатален край и огромна трагедия за цялото семейство на Никол.

# 2 750
Даун - там е работата че досега може и да съм имала доверие на д-р Х, но сега като го чувам на пресконференция да казва - "Ами ние помислихме, че са го изпуснали бебето - това често се случва" ила когато гледам в Господари на ефира за две различни епикризи и лъжа, че пациентка е оперирана, както и супер неадекватно лекувана, вече няма да имам грам доверие и няма кракът ми да стъпи там. То доверието не е някаква значка, която като ти закачат и вече си е завинаги твоя. То се заслужава и защитава с работа и добро отношение към пациента.

# 2 751
И за го мернах това с изпускането на бебето, но си помислих, че не го казва в този смисъл, а че иска да разграничи различните случаи, едното е инцидент, другото е умишлено деяние.

Не знам дали относно кадрите в болниците няма издадена някаква наредба. Тези, които работят в системата могат да кажат.

Според мен е уредено някъде, защото познавам доктори, които точно така работят, в държавна болница - дневна, нощна и после почиват.
Нощната се води дежурство.  Както и медицинска сестра приятелка имам, освен дежурство - присъствено, понякога е и на повикване, след редовна дневна смяна.

# 2 752
А какво казва чл.111...нещо не го виждам.
И аз не мога да си представя да работиш 24 часа т.е. 2 слети смени по 12ч...То е нечовешко.Който го допуска(да речем старшата сестра ,която изготвя графика би трябвало да не го допуска).И стига с тия оправдания,че не достигат акушерки-да си внесат работна ръка от други страни тогава, както е в западна Европа.Да си направят банка кадри и от там да си имат хора на повикване.Няма оправдание за тази небрежност.Дори някой работник да иска да работи понякога така,това не бива да се допуска понеже се работи с хора и едно изпушване(както в случая) при тях от свръхнатоварване може да има фатални последици за пациентите....

Иначе си мисля,че това с биенето на бебета си е било практика и преди от тази акушерка ,а може и от други също.Но тук има камери и може да се види,а в болници където няма камери как може да се докаже такова престъпление????
В тоя случай да прегледат записите от камерата назад.Може да се видят още"находки".Просто сега тая е прекалила и нещата са излезнали наяве....
Нищо не може да я оправдае и нея и ръководството-пълна мърлявщина и липса на контрол.

Аз като си помисля моя син колко беше ревлив -не ми се мисли ако беше попаднал на една такава садистка какво би му се случило....Миличкото невинно детенце-дано да няма последици от всичко това. Praynig

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 14:51 от zhani

# 2 753
Нещо смешни са ти хората,които садят картофи ли?!?
Не, смешно и нелепо  е изказването на Борисов!  Twisted Evil

# 2 754
Хайде, успокойте топката и стига вече сте подскачали за щяло и нещяло.
Изрично ви се спомена Бойко и евентуалния му съвет към съфорумката:

https://www.youtube.com/watch?v=FZeUJh3fG1A

# 2 755
  • на 4-ия етаж до асансьора
Check Please за болниците не става - 40 часова си е работната седмица
Изключение / за 12 часови смени/ мисля беше направено само за спешността - например Пирогов. Там където практикуват по този начин/ 24 часови дежурства/ би трябвало да са със СИРВ. Но при такива смени за месец - два и персонала ще надхвърли часовете извънреден труд за годината.
Down Under с 5 акушерки няма как да вържеш график от 24 часови дежурурства.

# 2 756
Check Please за болниците не става - 40 часова си е работната седмица

Че тя работната седмица съвсем законно може да е 48 часа и нагоре за всички навършили 18 години, ти точно за болниците я свали на 40.

# 2 757
Някой си го могат и далеч преди Бойко да ни "учи"! Mr. Green Laughing И ве пак е грозно и крайно недостойно да пращаш болни хора на средна възраст да садят картофи!! Надявам се съответната съфорумка да не си е помислила, че с това изказване е изпъкнала с невероятен интелект! Бях до тук! Дори тази тема се разводни, чак не е за вярване! Време е за отписване! Tired

# 2 758
Хайде, успокойте топката и стига вече сте подскачали за щяло и нещяло.
Изрично ви се спомена Бойко и евентуалния му съвет към съфорумката:

https://www.youtube.com/watch?v=FZeUJh3fG1A

и това не е цялото интервю....доколкото си спомням имаше още бисери....но хората бързо забравят  Tired

# 2 759
Даун - там е работата че досега може и да съм имала доверие на д-р Х, но сега като го чувам на пресконференция да казва - "Ами ние помислихме, че са го изпуснали бебето - това често се случва" ила когато гледам в Господари на ефира за две различни епикризи и лъжа, че пациентка е оперирана, както и супер неадекватно лекувана, вече няма да имам грам доверие и няма кракът ми да стъпи там. То доверието не е някаква значка, която като ти закачат и вече си е завинаги твоя. То се заслужава и защитава с работа и добро отношение към пациента.

+ 1

Много добър постинг. Лекарят Х, ако е скаран с всякаква отговорност, уважение към закона и професионален и човешки морал, вчера може и да ти е помогнал за нещо, но утре безскрупулно ще игнорира твоите интереси като пациент, и око няма да му мигне. И това дори няма да има общо със съществуващите му или несъществуващи професионални знания и умения.  

Общи условия

Активация на акаунт