Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 354
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 3 360
В повечето случаи искането на много неща води до едно голямо НИЩО. Затова за повечето от нас /моля моето обобщение на око да не се взема за репрезентативно/ са концентрирани върху проблема със садистичната акушерка, за да не допуснем да се измъкне покрай търсенето на вина на болницата и проблемите в здравната система.  

Абе то хубаво,ама това е баш като прийомите на конвекционала.
Лекуваме симптомите,не причините.

И тук така..Оная ще опере пешкира,а истината е,че има и други отговорни сред ръководството на болницата.Защо те да минат между капките?

И за да няма повече случаи като този,трябва да се вземат мерки!
Не може анархия и служителите да си правят квото си искат,а управата да вдига раменца "Ми те така искаха"
Повече от несериозно и непрофесионално е.

# 3 361
Много се радвам за Никол.  Heart Eyes
Дано наистина всичко е наред.

# 3 362
  • София
Ужасно клипче гледах, все пак е по темата....

Топ 10 класация на най-ужасните родители. То силикон за 7-ми РД на момиченце, то ботокс на 11 годишно.
Това, което ме разби е една негърска твар- реве бебето и тя да не се занимава- бамм, да се повози в микровълновата. Е, повозило се е.

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Къде го пише това, Ери?

# 3 363
Стига бе!
Това с микровълновата.  Shocked Shocked

# 3 364

И тук така..Оная ще опере пешкира,а истината е,че има и други отговорни сред ръководството на болницата.Защо те да минат между капките?

Не може анархия и служителите да си правят квото си искат,а управата да вдига раменца "Ми те така искаха"

Съгласна съм  Peace Но този случай е специалиен и обществото не искаме да потъне в блатото на поредните поправки на системата. В случая въобще не ми пука какво я е накарало да го направи - това е више зло и трябва да бъде наказано. Точно то!  Crossing Arms

# 3 365
От Токуда били казали, че бебето се хранело с биберон и вече се усмихвало.  Heart Eyes  Grinning

Браво на Никол  Heart Eyes Heart Eyes
Дано занапред има само усмивки  Heart Eyes

# 3 366

Съгласна съм  Peace Но този случай е специалиен и обществото не искаме да потъне в блатото на поредните поправки на системата. В случая въобще не ми пука какво я е накарало да го направи - това е више зло и трябва да бъде наказано. Точно то!  Crossing Arms
Ама едното не касае другото,бе Дорис.
Емилия трябва да понесе най-сурово наказание,без никакви смекчаващи вината обстоятелства.
Това мисля,за 100-ен път го пишем..
Ама онези от болницата,те ще се измъкнат,все едно хич не знаят милите,какви неща се случват в отделенията им..
И така..Спокойно в някоя друга болница,може да си вилнее някоя друга Емилия..
Промени,промени в самите структури на болничните заведения.
Повече прозрачност върху одитите им,повече информираност за пациентите,повече права  и избори.

Разбираш ли..Не вярвам,че тази е единичен случай!
Мисля,че говорим за порочна практика,точно както има практика да се тормозят и родилките.
Всичко това трябва да престане.

# 3 367

Съгласна съм  Peace Но този случай е специалиен и обществото не искаме да потъне в блатото на поредните поправки на системата. В случая въобще не ми пука какво я е накарало да го направи - това е више зло и трябва да бъде наказано. Точно то!  Crossing Arms
Част от обществото не иска И поразиите на болницата да потънат в небитието за пореден път, точно,защото и в другите болници правят каквото си поискат. Акушерката се съди като индивид, който трябва да лежи в затвора, болницата трябва да понесе санкции като медицинско заведение, чиито поразии са излезли наяве след деянието на индивида. Наистина не разбирам какво не разбирате и за какво спорите.
И аз съм раждала и виждам как е протекло моето раждане, както и как е протекло раждането на мои приятелки в България. Никой не ми е повишавал тон, никой не ме е убеждавал, че трябва задължително да раждам секцио, никой не ме е убеждавал, че трябва да си избера екип и да си плащам, никой не е искал пари на мъжа ми за да присъства, никой не ми е заявил, че бебето не може да стои при мен, нито една сестра или акушерка не съм видяла в две поредни смени, денонощно кръжаха и обикаляха родилките и бебетата, исках ли да видя лекар, лекарят до 15 минути идваше при мен, викна ли сестра или акушерка в 3 през нощта да ми помогне с бебето се отзовава на секундата, дори и да не е усмихната е спокойна и търпелива, накрая не съм дала и стотинка и са ми останали само добри спомени. Оставена съм да избирам, получила съм човешко отношение и адекватни грижи! Това е правилното, така трябва да бъде! Не искате ли и вие, и сестрите ви, и дъщерите ви да могат да раждат по този начин? Промените трябва да започнат отнякъде, не само да си повтаряме, че такова е положението навсякъде. Има повод, има доказателства, че болницата е допуснала безчет нарушения и грешки, размине ли й се и то с ваше одобрение, то какъв е смисълът от оплаквания и от съседната тема за родилките.

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 12:08 от Helau

# 3 368
Говорите за различни неща.
Акушерката няма да пере никакъв пешкир, а ще си понесе наказанието за онова, което лично е направила.

Административните нарушения, източването на пари от касата, грубото отношение с пациентите са нещо съвсеееем различно. Не само, че не съм против, но искам и всички други болници да се проверят до основи, защото така парите просто потъват и после реват, че няма за заплати и пациенти.
Но смятам, че по-обективно и с по-добър резултат ще се получи, ако двете неща се разглеждат като два отделни, независими случая.

# 3 369
Като такива се разглеждат, но тук се твърди, че въпреки това санкциите на болницата отклонявали вниманието от акушерката, че и я оневинявали.

# 3 370
Но смятам, че по-обективно и с по-добър резултат ще се получи, ако двете неща се разглеждат като два отделни, независими случая.

Да, точно това е. И е важно да не се смесват  Peace

То е ясно, че всички във темата искаме едно и също - справедливо наказание на извършителката, наказание на здравното заведение и промяна във всички болници, в управленето на сектора. Обаче ако крещим и настояваме за всички тези неща ще е просто хор от грачене. Затова спора в темата е, че в момента се борим да бъде наказана акушерката. После другите неща по ред. Ако се омесят се омаловажава вината на всеки един от етапите.

# 3 371
Като такива се разглеждат, но тук се твърди, че въпреки това санкциите на болницата отклонявали вниманието от акушерката, че и я оневинявали.

Да. Това се опитва да направи адвокатът й, но да се надяваме, че няма да мине.

# 3 372
Говорите за различни неща.
Акушерката няма да пере никакъв пешкир, а ще си понесе наказанието за онова, което лично е направила.

Права си.Изразила съм се неточно.

Съгласна съм че двата казуса трябва да се  разглеждат отделно.

# 3 373

Да. Това се опитва да направи адвокатът й, но да се надяваме, че няма да мине.
То, че няма да мине, няма да мине. Лошото е, че целта вероятно не е да мине, а да започне да се разсъждава точно по този начин:"Да не закачаме болницата, че да не се размине на акушерката.".

# 3 374
Въобще не мисля, че има такова нещо, просто се опитват да вкарат интрига, за да стане по-пикантно  Peace
Аз си мисля, че докато не мине делото на акушерката не трябваше да се изваждат каквито и да било данни за другия случай. Да си се разследва, проверява, но да се изкара после отделно, за да му се обърне подобаващо внимание, а не да се размиват един в друг.

Общи условия

Активация на акаунт