Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 264 309
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 3 420
Дам..Аз се замислих..На повечето тук,ако им се случи кофти обслужване в магазин или ресторант,сигурно бих се обърнали към управителя,ама в случая..Когато говорим за пребито бебе,управата видиш ли няма вина,само работника имал.. Tired

# 3 421
Делото на Емилия ще се проточи месеци - не е сериозно да се чака Емилия да бъде осъдена и след това да се търсят нарушенията в болницата - ако има такива трябва да се установят сега и според мен вече проверките си текат - друг е въпроса дали ще са наистина обективни при тях или пак ще замажат нещо.

И аз така мисля!  Peace
Всички така мислим, но такива проверки трябва да започнат във всички болници, а не само в тази.

# 3 422
Аз все още чакам някой да отговори на въпроса ми.  Thinking

Цитат
В деня след побоя, бебето отказва да се храни. Това обаче не впечатлява персонала на неонатологията. Детето не е преглеждано от специалист през деня, показва докладът
„За пръв път така описание за тежкото състояние на детето е направено чак в 19:30, при застъпване на нощната смяна на 18-ти. Eдно новородено с проблеми трябва да се наблюдава на два часа”, каза изпълнителният директор на медицинския одит д-р Златица Петрова.

Кой е виновен за това?
Емилия или болницата?

Може да чуете с ушите си какво казва д-р Златица Петрова
http://btvnovinite.bg/article/tazi-sutrin/reportazhi/akusherkata … bez-pochivka.html

А накрая можете да чуете как журналистката съобщава, че бебето вече се усмихва  newsm76  Kissing Heart

Всички така мислим, но такива проверки трябва да започнат във всички болници, а не само в тази.
Да, трябва да има проверки във всички болници!  Peace

# 3 423
БС, аз не съм видяла официална информация за действията им по часове. Няма и официално становище за адекватността на действията им.
Приемам, че никой не е предполагал подобно нещо и са се опитвали да овладеят ситуацията.
Все пак, като не са успели са прехвърлили бебето в болница с по-висок клас, с която имат договор.
Те явно са с по-нисък клас и подобно прехвърляне на бебе би се случило и след непредвидено тежко раждане.

# 3 424
БС, аз не съм видяла официална информация за действията им по часове. Няма и официално становище за адекватността на действията им.
Приемам, че никой не е предполагал подобно нещо и са се опитвали да овладеят ситуацията.
Все пак, като не са успели са прехвърлили бебето в болница с по-висок клас, с която имат договор.
Те явно са с по-нисък клас и подобно прехвърляне на бебе би се случило и след непредвидено тежко раждане.

Думите на изпълнителния директор на медицинския одит д-р Златица Петрова за теб не са ли достатъчни или очакваш някой да те покани лично и ти самата да извършиш проверка на документацията им?

Ще ни обясниш ли какво означава за теб "официална информация"?

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 18:39 от B & C

# 3 425
Ако са цитирани съм ги пропуснала. Дай линк ако не те мързи.

# 3 426
Дам..Аз се замислих..На повечето тук,ако им се случи кофти обслужване в магазин или ресторант,сигурно бих се обърнали към управителя,ама в случая..Когато говорим за пребито бебе,управата видиш ли няма вина,само работника имал.. Tired

Ако в магазина продавачката се пресегне и ми забие юмрук в лицето, а в ресторанта готвачът дойде и ми счупи чиния в главата, разправията ми ще е с тях, а не с управителя. Ако реша да съдя някого  ще е конкретното лице, а не цялата верига магазини/заведения. Да не говорим колко нелепо е сравнението в случая с пребитото от акушерка бебе.

Информацията е официална след проверка на медициски одит, но десетките материали в последните два дни по случая само доказват колко се размива деянието на Емилия с обяснения колко са служителите в болницата, пък по колко часа работели, пък сами ли искали такива смени и т.н. А за второто ударено бебе разследване не видях да тече... важното е да затрием болницата сега и веднага.

# 3 427
http://btvnovinite.bg/article/tazi-sutrin/reportazhi/akusherkata … bez-pochivka.html

пропусни заглавието, снимката и текста, а виж видеото

А за второто ударено бебе разследване не видях да тече... важното е да затрием болницата сега и веднага.
Къде очакваш това да се случи? Koй трябва да разследва?
Ти, пишещите във форума, полиция.....кой?
Oт къде знаеш какво се разследва в момента и какво не?

Последна редакция: сб, 02 май 2015, 18:58 от B & C

# 3 428

По-спокойно!

Живеем в България. Тук всяка стъпка на разследващите е, ако не предварително, то паралелно с направата й, публикувана в медиите. Второто ударено бебе не се забелязва от никой освен от коментиращите в интернет пространството. Ако беше иначе, отдавна щеше да е по новините.

# 3 429

пропусни заглавието, снимката и текста, а виж видеото

А за второто ударено бебе разследване не видях да тече... важното е да затрием болницата сега и веднага.

Не мога да отворя видеото, но от текста ми стана ясно какво твърдиш.
Според мен не са се опитвали да прикрият нещо. Реагирали са на състоянието "по учебник", защото надали са подозирали подобно нещо.
Бебето не е прегледано от специалист поне 12 часа след нанесената му травма, което е факт. Факт е обаче, че нормално родени бебета без проблеми се преглеждат най-много веднъж на 24 часа. Добре че са забелязали оттокът на главата, защото имаче щяхме да пишем за случай на внезапна смърт.
Милото дете, явно има воля за живот и дано да се възстанови напълно. Те са много беззащитни, но и по-гъбкави от поотраснали хора. Племенникът ми на под 40 дни падна от доста висока маса за повиване върху чугунен радиатор и после на пода. Никой от 4 те жени в стаята не очакваше, че той може да се обърне сам. Слава богу нищо му нямаше. Аз май съм единствената с травма и ходя да подпирам бебета Simple Smile.

# 3 430
Според мен не са се опитвали да прикрият нещо. Реагирали са на състоянието "по учебник", защото надали са подозирали подобно нещо.
Какъв учебник?
В кой учебник пише, че  това бебе няма нужда от преглед?
Ти знаеш ли в какво състояние е било това бебе след всичко, което е преживяло?
Защо не са го изписали това бебе, а са го оставили в болницата, без да бъде прегледано от лекар и чак когато идва нощната смяна се намира лекар, който да го прегледа?
В желанието си да изкарате болницата невинна, съвсем се оплетохте и пишете абсурдни неща.
И какво излезе накрая : здравите бебета се преглеждат най-много веднъж на 24 часа, като това го прави нощната смяна.  ooooh! Laughing За такава практика не бях чувала до сега.  Crazy Laughing

Факт е обаче, че нормално родени бебета без проблеми се преглеждат най-много веднъж на 24 часа.

# 3 431
Аз досега никъде не прочетох някой да защитава болницата,само ти дъвчеш едно и също  ooooh!

# 3 432
БС, нормалната практика в болниците е да има визитация, която обикновено се случва сутрин. Това се е случило и там. Минал е екип и е забелязал промени в нормалния тонус на бебето. Назначени са му изследвания, които са показали анемия. Назначено му е кръвопреливане. Не са могли да овладеят ситуацията, установен е и отток на главичката и са взели решение да я преместят в болница, кочто има по-добра техника и специалисти. И в тази болница не са подозирали за травмите и им е отнело време да установят причините.

# 3 433
БС, нормалната практика в болниците е да има визитация, която обикновено се случва сутрин. Това се е случило и там. Минал е екип и е забелязал промени в нормалния тонус на бебето. Назначени са му изследвания, които са показали анемия. Назначено му е кръвопреливане. Не са могли да овладеят ситуацията, установен е и отток на главичката и са взели решение да я преместят в болница, кочто има по-добра техника и специалисти. И в тази болница не са подозирали за травмите и им е отнело време да установят причините.
Това кой ти го каза?  newsm78
От къде имаш такава информация?
От медицински одит са установили нещо съвсем различно.  Rolling Eyes

# 3 434
Черпя информация само от темата и линковете, коити се дават в нея. Нямам време да правя собствено разследване.

Общи условия

Активация на акаунт