Бебе е в тежко състояние след инцидент в болница

• 269 365
  • 5 353
  •   1
Отговори
# 5 190
Че няма да могат, няма, но дано не ѝ намалят присъдата.

# 5 191
Че няма да могат, няма, но дано не ѝ намалят присъдата.

Дано. Peace

# 5 192
https://www.24chasa.bg/novini/article/6449771

А защо ще е под домашен арест, след като има присъда? Не е ли редно да влезе в затвора и да си обжалва от там колкото си иска? То с нашето правосъдие ще си изкара цялата присъда под домашен арест, докато обжалва на всички възможни инстанции  newsm78
Не е редно, защото присъдата не е влязла в сила. В случая - ако в срока на обжалване не се подаде жалба/протест.

# 5 193
Сега ще почне едно обжалване, отлагане на изслушвания, влошено здравословно състояние и т.н. Въпреки че с този случай и един месец да откара в женски затвор, ще я съсипят.

На мен обаче ми е много интересно защо никой от Софиямед не се държи отговорен. Аз ли съм пропуснала нещо или там нямаше изобщо разследване за условията на труд и подбора на кадри? Щото за тия легендарни 24-часови смени само чух, но не и че нещо е направено след това. Метнаха акушерката напред и никой "гък" не каза повече за болницата...

# 5 194
Сега ще почне едно обжалване, отлагане на изслушвания, влошено здравословно състояние и т.н. Въпреки че с този случай и един месец да откара в женски затвор, ще я съсипят.

На мен обаче ми е много интересно защо никой от Софиямед не се държи отговорен. Аз ли съм пропуснала нещо или там нямаше изобщо разследване за условията на труд и подбора на кадри? Щото за тия легендарни 24-часови смени само чух, но не и че нещо е направено след това. Метнаха акушерката напред и никой "гък" не каза повече за болницата...

До колкото си спомням имаше проверка и се наложиха санкции. Може и да греша, но в тази професия, 24 часа смяна не е рядко срещана. Повечето лекари и сестри в болниците дават такива дежурства. 48 часоео, вече е ненормално, освен ако няма условия за сън и само на повикване.

# 5 195
По закон мисля, че само някои държавни служители от МВР могат да имат 24-часова смяна. А тя е била частен работник, макар и с такава професия. Да не говорим, че пак по закон, за да се упражнява най-малкото нощен труд на смени повече от 8 часа, се иска медицинско (а тя твърди, че има едва ли не психически проблеми, което е следвало да бъде установено, ако всичко е било легално) Поне така беше преди няколко години, съмнява ме да са го променили. И задължителния минимум от 12 часа между смените. Т.е. след нощна, не можеш да вземеш следващата дневна.

Може и да бъркам и да развивам конспиративни теории, някое ТРЗ ще знае по-добре със сигурност, не я оправдавам в никакъв случай, просто има доста нередности около Софиямед (и Бургасмед), които магически заглъхват в медиите и няма никакъв отзвук. То не беше това с акушерката, наскоро спешната помощ, укриваха уж и някакви с грандиозни данъчни измами.

P.S. Сега се разрових и намерих тази статия: https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/kup-propuski-v-sofiiame … ologiiata-6035648 Само че при толкова установени нарушения и такива проверки, да няма нито една друга статия от друга медия и да не е ясно имало ли е санкции или само с проверката са си останали...

# 5 196
В болницата заметоха много бързо наистина,тази глоба,която трябва да плати акушерката,според мен трябва да бъде наложена на болницата-голяма част от вината е тяхна,а те се смотаха.

# 5 197
  • София
Баща ми е пенсиониран полицай.Понякога не се прибираше по 1 седмица, защото даваше дълги дежурства.Но имаха спални помещения, където отиваш и почиваш и те сменя колегата. Нещата си имат организация и регламент.
В конкретната болница има ли такива помещения?
Повечето сме виждали по филните как лекарите си имат стаи за почивка и поспиват, като стане нещо ги викат. Но тук дали е така. 

# 5 198
  • София
Сестрата е ужасно виновна, но това не означава, че от болницата и всички по веригата са невинни. Много удобно насочиха вниманието и гнева на хората изцяло срещщу нея, за да им се измирише на тях по-бързо.

# 5 199
  • при късмета
Прочетете началото на темата, работното й време се обсъждаш тогава. До колкото помня графика не е бил така заложен, а акушерките са се сменяли по между си. От болницата са направили график и искат хора на смяна. На нея й било по-удобно да кара такива смени, защото пътува от провинцията. Което значи, че и другите са ги карали, но никоя от тях не е пребил бебе, нали?
Не мисля, че ще остане окончателна присъдата за съжаление

# 5 200
При всички положения,контрола е в болницата-нечовешко е 48 часа смяна и  работа на болницата да забрани това.Но по-лесно е да се пишат фалшиви присъствени листи и да се правят,че не забелязват,а накрая като стане беля,да си измият ръцете,все едно нямат нищо общо.Защо инспекция по труда не налага глоби за това-човек след 12часа дежурство дори не е особено адекватен,как може да ги оставят 48часа?

# 5 201
За съжаление и аз мисля, че присъдата е толкова нереално жестока, че на обжалването ще я сменят на минимума. Обаче обществените настроения ще са първоначално удовлетворени, а после по-лесно ще преглътнат някоя лека присъда. Безсмислено е 18 години - лично аз се опасявах, че може да е условно, защото вече имаше няколко убийства, почти умишлени - бясна скорост в пешеходна зона/пътека - където дадоха условни.

Бях чела отдавна покрай дебатите за смъртната присъда, че доживотната била много по-жестока, затова в много страни, било нямало доживотна, максимум 20 г. Това си беше из разни медии, та не се знае, колко е вярно, но да питам - ако има юристи в темата - има ли в България доживотна (каквато искат родителите)?

# 5 202
  • при късмета
Никога, дори самата акушерка, не е твърдяла, че е работила 48 часа. 2 смени в случая са 24 часа. Тя е работила нейната и САМА е поискала другата, че да почива после повече.
Имаше само пример, че медицински персонал по принцип работи на 24 часови смени.
Пак да кажа, че е ненужно темата да се връща в началото

# 5 203
Няколко поста по-горе се спомена за 48-часово дежурство,не съм чела отпреди 2 години какво се е писало.Без значение дали е поискала сама или не,болницата е тази,която го е РАЗРЕШИЛА.В резултат на това решение/неглижиране изобщо кой кога работи се е стигнало до тази ситуация.

# 5 204
Шоколадче, ти БС ли си?

Общи условия

Активация на акаунт