Отговори
# 285
Добро утро!
Добре дошла на Kolibri86 и от мен!

desimira има нов рецептурник от година , година и половина.Готвят с едла, киноа, амарант, има добавена сол и захар. Мисля, че е само хартиен носител. Ето този е:
http://publishing.arbilis.com/?p=910 В нета не го намирам.

Аз имам книжка със 130 рецепти/със захар  Wink/ до 2г. възраст от сп. "Моето бебе". Ако искаш като проходя  Crazy да си организираме квартална среща и ще ти дам да я разгледаш и ако ти допадне нещо да снимаме.
 Мислела съм да нащракам и да ви пусна тук, но е доста информация. Ако някой се сеща къде да кача снимките и да има лесен достъп , да каже  Peace Или в  снимка.бг  newsm78

ymemansi тъкмо снощи забравих да напиша, че ни липсвате.   Hug Да оздравявате бързо!  Praynig

Качих  снимки на беба и една от срещата в албумчето  Wink

# 286
Здравейте Simple Smile

И аз забравих за колибри, здравей и на теб Simple Smile И аз шпионирам юлчетата, защото ми е интересно какво предстои Simple Smile

За детската кухня още не съм го мислила, и без това част от яденетата му са от нашите, само леко преработени, така че надали ще го записвам. Не ми пречи да му правя манджите, а имам и още купешки пюренца и от време на време отварям.

Според мен при нас проблемът с кус-куса е, че взех втори номер на плазмон и май са му ситни парченцата. Напоследък той обича да яде с по-едри парченца, ориз си хапва цял и си го дъвче с венците.

Много е готина снимката, сега още повече ме е яд, че не успях да се класирам навреме. Но не прецених растоянието до борисовата и така...следващия път направо довтасвам с метрото Simple Smile

Днес между другото сме на дк и после може да направим няколко кръгчета в южния парк. Ако има желаещи свиркайте, някъде към 3 ще съм там.

ymemansi, бързо оздравяване на всички!

Аз все се каня да купя сладък картоф, но не знам с какво да го предлагам. Може да направя за нас пиле с картофи и да му отделя, но ще е вдругиден. Днес има чушки с ориз и накълцано свинско - имах едно парче месо и го пуснах в чопъра, то стана не кайма ами пюре  hahaha дано му хареса, че имам съмнения. Той по принцип е фен на неща със сосче Simple Smile Ако не имам едно пюре, което знам, че обича.

Днес като се събуди дребното се беше обърнал по корем и си гледаше. Ще сваляме нивото на най-ниското май, че ще ме изненада някой ден "туп" от бейбифона Simple Smile Simple Smile

За слънцето - мажа със слънцезащитен крем и ако е сутрин или вечер не ми е проблем да му свети слънцето. Когато е силно между 12 и 5 примерно гледам да ходим по сянка, но се случва да го види малко слънцето. Не се притеснявам особено за това.

Отивам да правя попара, хубав ден!

# 287
  • София

desimira има нов рецептурник от година , година и половина.Готвят с едла, киноа, амарант, има добавена сол и захар. Мисля, че е само хартиен носител. Ето този е:
http://publishing.arbilis.com/?p=910 В нета не го намирам.

Аз имам книжка със 130 рецепти/със захар  Wink/ до 2г. възраст от сп. "Моето бебе". Ако искаш като проходя  Crazy да си организираме квартална среща и ще ти дам да я разгледаш и ако ти допадне нещо да снимаме.

Ти ме изненада много! Не очаквах, че държавната кухня ще си сменят рецептурника въобще някога. Близнаците харесваха храната, сега като е сменена дано бебка да я одобри.
Ха, дали правилно разбирам, че книжката, на която си пратила линк, струва 60лв...?!!!  #Cussing out
Идеята ми беше да знам какво има в храната, която ще давам. Също така, ако се  хареса особено някое ядене в почивните дни да й го приготвям, за да съм сигурна, че ще яде. Имаше страхотно вкусен картофен огретен и един крем "Горена захар", ммммм. Мама Ирина, като се оправиш няма лошо да направим квартална среща и може да хвърля поглед на твоята книжка. Дори някоя и друга идея какво да й готвя няма да ми е излишна. Днес направих - обикновен картоф, сладък картоф, тиква, морков, масло и броколи. Общо взето манджа с грозде. Дано се хареса, ако не - пак ще слагам заешко. Simple Smile

ymemansi, бързо оздравяване!  Hug
Единият ни батко е хремав от вчера и пак ще пропуснем ваксината (противохепатитната) утре.  Crossing Arms

Лек ден и приятни разходки. Времето днес е обещаващо.

# 288
  • София
Nutty, по повод излагане на слънцето - гледам да го пазя от директно слънце. Само ръчичките и част от краченцата се показват. Дори сега като почна да ходи с къси ръкави се вижа как ръчичките до китката вече имат тен и изглеждат по-тъмни, все едно са мръсни Crazy hahaha
За попарата не мога да коментирам - яде я веднъж, като я направих с липов чай, преди това с вода - отказваше, след това пак с липов чай - пак отказа.
mama irina, мерси много. Нукс вомика имам още откакто беше на месец-два и много плачеше. Една приятелка в Германия ми казваше, че там го изписвали за много ревливи бебета, но така и не му дадох, може би сега е времето. Ти не можеш ли да мажеш с нещо захапаното? Разни там билкови мехлеми няма ли да облекчат?
Два дни се чудя какво съм забравила да пиша и desimira и danny ме напомниха - добре дошла на Kolibri86!
ymemansi, да оздравявате всички по-бързо, че да сте на линия с Коко за нова среща Peace

Ние май ще излизаме да напазаруваме - Ники поспа 30мин. и вече не го свърта на едно място. Не че в количката ще го свърти, но поне да сме навън. И да си изплача мъката - от седмица нямаме асансьор. Количката я държа в гаража - с детето на ръце до долу. А на връщане обикновено сме с багажи и мъжът ми идва да помага - той носи детето и част от багажа. От агенцията по метрология отказвали да го пуснат, а две частни фирми казват, че нищо му няма на асансьора.

# 289
И аз сложих малко снимки от парка  Sunglasses
Не можах да не сложа и коментари hahaha

# 290
Имам въпрос и дано успее някоя от вас да ми отговори,защото търсих в нета,но напразно:

ходих в яслата и ми казаха, че записването е 15 септември,но 90 дни може да се изчака детето (до 15 декември) да не посещава детската ясла,мястото му уж се пази и не се заплаща никаква такса тези 3 месеца. Въпросът ми е аз до декември цяло майчинство ли ще взимам или само 50 % т.е. 170 лв, за да знам дали да минавам на отпуска от работата, която пък ми е само 2 месеца???

Благодаря!

# 291
  • София
Качих няколко снимки в албума, за да ни видите само част от пелените за многократна употреба. Къде ще ги крием през студените месеци!!!

Ние сме с някакъв вирус - Шикалката е с Т 37-38 градуса и ака рядко (разстройство), но не много често. Нищо сериозно не й давам. Само вит. С, Шусл. соли №3, Биогайя и днес ще сме само на кърма. Иначе е в настроение, беснее подобаващо и се усмихва. Ако някой реши да добави нещо...

# 292
Coming 2 life добави ѝ още някакъв пробиотик. Биогайа има само 1 щам. Протексин рестор е мн. добър при диарии, да не кажа най- добрия. Може да делиш пакетчето на два приема. Ако кърмата не стига и случайно има апетит - оризова вода или оризова пихтия /вариш ориз- да се развари със щипка сол и пасираш/. Същото за захранване като премине диарията. Също банан,сварен с кората. Аз бързах да въведа пюре със шипки, за да мога да го използвам в такива случаи. На баткото пробутвах покрай него ориза в такива ситуации.

# 293
Coming те верно са огромни, трябва да купуваш по-големи дрехи  Laughing Да се оправяте бързо  Hug
Моя маймун днес си изяде целия кус-кус  #Crazy и цялото зеленчуково пюре -  последните лъжици през една с кисело мляко, но все пак  Party и накрая цялата каша - герой  Heart Eyes
Освен това цял ден пръцка - и всеки път се съсипва от смях, като първо ме поглежда  hahaha Много захитряха тез деца  newsm78 тц тц тц

# 294
ymemansi, да се оправяте бързо!
Coming 2 life, шикалката ти също да оздравява! Отивам да ви гледам гащите.  Sunglasses п.п. Какви очииии! Пупу-страхотна е! п.п.2 Какви са гащите на последната снимка?

Kolibri86, добре дошла!

# 295
  • София
Може ли парола на албума? И аз ще кача Simple Smile

# 296
  • по пътя
Чета тук за детските кухни, ако използват наистина елда и такива неща съм готова да го запиша.Трябва да питам на място.

# 297
  • София
Coming 2 life, да се оправя малката бързо! А какво се случва с рядкото ако и многократните гащи? Аз също харесах пелената от последната снимка, много е свеж десена, пък и не изглежда много голяма.

Такааа, въпроси относно многократните пелени:
1. Складирате ли подложките, които вече са напишкани някъде или ги перете на ръка, за да не миришат и после всички в пералнята?
2. Колко често се сменят, предполагам по-често от нормален памперс (аз сменям три пъти, ако няма ако)?
3. Откъде ги поръчахте и от кои сте най-доволни?
4. Могат ли да се сушат в сушилня?
5. При смяната само подложката се сменя или целия памперс?
.... сигурно си има тема само за това, но сега ми възникнаха въпросите, та да питам от първа ръка...  Grinning

# 298
Coming 2 life, да се оправя малката бързо! А какво се случва с рядкото ако и многократните гащи?
Нищо особено. Обаче аз сменям веднага след наакване. Като цяло рядко ми се е случвало да омажем дрехите с ако и то е било около крачетата, но в екстремни ситуации. Никога към гърба.
 Аз също харесах пелената от последната снимка, много е свеж десена, пък и не изглежда много голяма.

Такааа, въпроси относно многократните пелени:
1. Складирате ли подложките, които вече са напишкани някъде или ги перете на ръка, за да не миришат и после всички в пералнята? Аз изплаквам и съхранявам в кутия с капак, купена от Джъмбо за 10 лв нкъде. Пера всяка вечер, понякога на следващия ден до обяд.
2. Колко често се сменят, предполагам по-често от нормален памперс (аз сменям три пъти, ако няма ако)?
Сменям на 2-3 часа през деня. ПО-често, ако са акали извънредно.
3. Откъде ги поръчахте и от кои сте най-доволни? Поръчвам от Пелени.бг и веднъж от един английски сайт, защото тази марка не я продават в Бг. На въпроса от кои съ мнай-доволна не мога точно да отговоря. Общо взето на всеки си му харесва различна комбинация. Просто нещата не опират до избор м/у 3-4 марки. Има  10тина комбинации и ужасно много марки. Лично аз имам няколко различни вида и комбинации и ползвам според случая-спане, излизане, кратко време преди баня и т.н.
4. Могат ли да се сушат в сушилня? Нямам сушилня, но мисля, че всички вътрешно части и подложки могат да се сушат в сушилня. Дори и някои външни пелени също. Но има различни части, които на стайна температура съхнат за час-два.
5. При смяната само подложката се сменя или целия памперс? Не винаги. Само при all in винаги сменяш всичко. В другите видове има вариант да сменяш само подложката/вътрешните гащи.
.... сигурно си има тема само за това, но сега ми възникнаха въпросите, та да питам от първа ръка...  ето я темата., но стига да знам как да ти отговоря, няма проблем и тук да питаш. Има и една майка preyshaa(или нещо подобно и е ника  Embarassed ), тя също ползва многократни.

# 299
  • София
Фиона, много благодаря за полезната информация!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт