СЕДМИ КЛАС - 62

• 42 375
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Моето девойче е прегряло.
Решава пробни по математика и реши да прескача вторите модули.
Обаче, понеже е отговорна, знам, че само да кажа:"я виж някой пробен по БЕЛ", ще зареже математиката с думите:"ох, и аз да си почина", въпреки че пак ще работи.

# 286
  • No Line On The Horizon
И моята прескача вторите модули тези дни. Писна им на децата.

# 287
  • София
Моята си скъса задника от учене. В четвъртък следобеда се прибирам, а тя реве, че не може да реши няколко геометрични задачи - поглеждам аз - ми те фасулски просто. Натирих я да кара колело навън. Вечерта заспа още в 8 ч. В петък я оставих у дома - беше спала до обяд. Следобеда беше седнала и си беше изрешила без проблем всичко на свеж акъл. Явно умората си казва думата просто.

И аз днес имам резултат от пробния по БЕЛ в "Междучасие" - 5,75 (държа го на 26 април от 8,45). Миналата седмица и върнаха пробния по БЕЛ в "Софроний" - и там 5,75. Днес беше последния пробен по МАТ в "Софроний" и с това приключваме с пробните. Мисля даже вече да я ограничавам, за да не изпуши съвсем преди матурите.

# 288
  • София
Дънди, на повечето родители все им се струва, че точно тяхното отроче много малко работа върши в посока подготовка за изпитите. И са готови да го причислят с лека ръка  към групата на скатаващите се, мързеливите, незаинтересованите, недостатъчно амбициозните и съвестните  и т.н.. Особено след като прочетат  в бг мама как чуждите деца  едва ли не само учат hahaha. Но после истината е друга. Казвам го от опит. И аз мърморех все след моите, че нищо не правят или поне не достатъчно според моите представи. Но се оказва, че с  комбинацията от системна работа в час и  солиден обем  домашни за там (точно както е и при вас), с  ходенето на уроци/курсове и написване на заданията за тях  и само  със спорадично натоварване с тестове извън зададените, нещата пак стават. Та ще си говорим  след месец и малко (като качат МОН оценките) дали девойката ти чак толкова се е подула от спане, както ти твърдиш. Wink Дотогава си мисли, че си права, няма лошо... hahaha

# 289
  • София
Русалке, де да беше права и за нашия случай...

# 290
  • София
дай му на детето компютъра и телефона да си поиграе! Не го мъчИ детето!

# 291
  • Пловдив
русалке, до домашните за училище и натоварването там, ОК, ама тя на БЕЛ не ходи никъде, на МАТ от време на време на урок. Вчера и там не пожела да отиде.  Confused
Количеството дебели книги, които прочете, надхвърля всичко изчетено през последните 6 години. Естествено нямат нищо общо със задължителния материал. Направо не знам как ги вади тези оценки над 5.00 на повечето ПИ.
Вече не взимам нито телефони, нито компютри. Като й взема телефона, пак лежи и гледа в тавана.
Но Видьовден наближава.  Peace

# 292
  • София
дай му на детето компютъра и телефона да си поиграе! Не го мъчИ детето!
няма да му ги дам. ако иска да почива, да прави нещо друго. ще му ги върна на 4 юни. дотогава да се оправя както иска.
дори не знам дали ще успее на изкара 6 по МАТ в училище.

# 293
  • София
Русалке, де да беше права и за нашия случай...

Упоменах детето на Дънди не от лични пристрастия, Змия, а просто защото тя неведнъж е споделяла колко много решават в училище, какви домашни имат за ваканциите, как учителите ги натоварват. Не може човек да счита, че с всичката тази работа също не се стига до натрупване на знания и умения. Надградени с малко или с много на уроците, те довеждат до много добри/отлични резултати.

Не мисля, че и във вашия случай (а и в този на  преобладаващата част  от родителите в темата изобщо), нещата са чак толкова различни. Нагледах се/наслушах се  на родители около мен (и себе си поставям в същата група, при това на челни позиции), негодуващи през цялата учебна година, че децата се скатават и не учат достатъчно...Mr. Green Ама после резултатите показваха друго. Натрупването  на знания, умения, опит се постига с работа  на  много фронтове, част от които  остават скрити за нашето, уж зорко, родителско око....Споко, всичко ще е наред. Wink

# 294
  • София
в нашия случай нищо няма да е наред. единственото ми успокоение е, че все пак има шанс да остане в Лицея, ако не се провали и там с годишния успех.

# 295
И аз съм от мрънкащите , че не решава достатъчно задачи.Усещам , че е много уморена, хем си говорим, че сме на финалната права,хем изобщо нищо не и се прави вече.Постоянно е с главоболие.Тази сутрин се наспа това не и се беше случвало отдавана.
Моята бърка на едни и същи въпроси свързани с текста (само там греши) явно нещо и убягва.Някой може ли да даде линк или някакви материали свързани с текста.

# 296
Аз на моя му се чудя, като чете толкова книги как не успява да вникне в текста за преразказ та редовно има пропуснати моменти.

змия, при нас ефекта от тази мярка на пълно ограничение  е нулев, само се разправяме, киндъла е постоянно в него, но не го ползва само за четене, компа се ползва основно събота и неделя, но ни пита, разрешавам само ако си е свършил каквото е имало да прави, телефона си го счупи.
Нооо, ако взема киндъла ще стане страшно.

Такива грешки прави по тестовете, че не ми се мисли какъв ще е резултата.

# 297
Момичета,помагайте!
Не успявам да намеря датите за първо и второ класиране,изобщо графика за провеждането на НВО -7 клас. newsm78

# 298
  • Варна
Влязох с гръм и трясък в детската, мислех, че решава,нещо да кажа на девойката. А тя-заспала, мамината душица. Нацунках я, завих я.
И утре е ден!  Grinning

# 299
  • No Line On The Horizon
Моята бърка на едни и същи въпроси свързани с текста (само там греши) явно нещо и убягва.Някой може ли да даде линк или някакви материали свързани с текста.

В 70 примерни теста по БЕЛ на Литерайко има раздел за проверка на уменията за аналитично четене. Заинатила съм се и тези тестове, както и ПИ на Педагог ще ги изреши до края.

Общи условия

Активация на акаунт