СЕДМИ КЛАС - 62

• 42 392
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Току що се прибрахме от там. Беше  ни много интересно и полезно. Реши твърдо кое ще е второто му желание и още повече се ентусиазира за първото Laughing Аз напълно се успокоих, че където и да попадне (имам  предвид само тези 3, не сме обмисляли по-лош вариант- дано не се наложи Praynig) ще се чувства добре Simple Smile

И ние сега се върнахме оттам. По принцип, си имаме подредба на училищата, но исках да му ги покажа през погледа на самите ученици. А и днес ни е ден без задачи и тестове Laughing
Всички деца бяха много симпатични.  Направи ми впечатление, че някои от професионалните гимназии (НФСГ и НТБГ) доста умело представяха своето училище - явно ги учат на такива умения. Някои от децата споделиха, че са влезли в тях с бал над 35.5, т.е. имали са възможност да избират къде да учат и са предпочели там.
Интересно ми беше и къде се реализират повечето от завършващите различните гимназии. Беше добре и синът ми да ги види. Някои от децата му даваха съвети и за самия изпит.
Ако някой се интересува - в понеделник ще има Ден на отворените врати в І АЕГ, ще може да се влиза класните стаи, да се говори с учители и ученици. А на 13-ти юни ще има такъв ден и в І НЕГ.

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 15:58 от BFF_

# 556
Здравейте,

Искам да ви попитам дали знаете кой може да подаде документите за кандидатстване след 7-ми клас и после кой записва детето? Задължително ли е да е някой от родителите? Четох наредба 11 и търсих в  интернет, но не можах да открия. В наредбата се казва, че ученикът се записва. Т.е. той ли трябва да отиде?

# 557
  • Варна
Не успявам да намеря бланката-образец за редене на желанията!
Може ли някой да ми я прати!  Hug
Чакам девойката да се наспи и ще редим желания. Нещо като първа проба. В школата им искат поне 15 желания написани.

# 558
Здравейте,

Искам да ви попитам дали знаете кой може да подаде документите за кандидатстване след 7-ми клас и после кой записва детето? Задължително ли е да е някой от родителите? Четох наредба 11 и търсих в  интернет, но не можах да открия. В наредбата се казва, че ученикът се записва. Т.е. той ли трябва да отиде?

Лично съм записвала деца на приятелки,които са възпрепятствани за деня.Кандидатите са ме придружавали от желание.Ученикът се записва,но и родителят се подписва,защото първият е непълнолетен.

# 559
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Дами, да питам нещо. Моето момиче тази сутрин заяви желание да си види матурата, независимо от оценката. Възможно ли е това и какъв е реда за поискване?

# 560
Да възможно е.След обявяване на резултатите са посочени дати и у-ща където могат да се видят матурите.

# 561
Благодаря Sause baus!

# 562
  • Пловдив
Дами, да питам нещо. Моето момиче тази сутрин заяви желание да си види матурата, независимо от оценката. Възможно ли е това и какъв е реда за поискване?

В Пловдив може да се видят в СОУ Софроний Врачански /60 класното в Тракия/. Мисля, че и матурите от Асеновград са там. Т.е. те се проверяват там и мисля, че не се връщат обратното. Има 2 или 3 дни, в които детето може да си види работата и как е оценено. При голяма разлика в очакваната оценка и реалната, това е възможност да се провери дали не е станала размяна на работите или грешка при пренасяне на резултата.
Редът - отивате там с документ за самоличност и бележката с входящия номер. Не се разрешава да си водите записки или да снимате листовете.

# 563
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен

В Пловдив може да се видят в СОУ Софроний Врачански /60 класното в Тракия/. Мисля, че и матурите от Асеновград са там. Т.е. те се проверяват там и мисля, че не се връщат обратното. Има 2 или 3 дни, в които детето може да си види работата и как е оценено. При голяма разлика в очакваната оценка и реалната, това е възможност да се провери дали не е станала размяна на работите или грешка при пренасяне на резултата.
Редът - отивате там с документ за самоличност и бележката с входящия номер. Не се разрешава да си водите записки или да снимате листовете.

Благодаря! На Sause baus! също. Незнам защо прояви такъв интерес. Просто искала да си я види. Ама щом не е нещо невъзможно ще я заведа до училището.

# 564
  • Варна
Мисля, че открих бланката.  Laughing
Нали е точно тази, на която пише ЗАЯВЛЕНИЕ

за участие в първи(трети) етап на класиране след положени изпити за приемане в държавните и в общинските училища след завършен VII клас
....
?

# 565
  • Варна
Мисля, че открих бланката.  Laughing
Нали е точно тази, на която пише ЗАЯВЛЕНИЕ

за участие в първи(трети) етап на класиране след положени изпити за приемане в държавните и в общинските училища след завършен VII клас
....
?

да, точно тази е

# 566
  • Варна
Благодаря!  Hug
Много документи, много нещо-човек луд да стане.  Mr. Green

# 567
И ние се върнахме от изложението. Бях много приятно изненадана от организацията, децата останаха много доволни, беше им интересно. Едно от училищата, които бяхме избрали, днес директно отпадна, много голямо разочарование... Но за сметка на това сина ми си избра друго. Тъкмо бях понаредила баловете и желанията и сега наново Simple Smile Сигурно след 2 седмици ще има съвсем други желания.

Като цяло, много съм доволна че отидохме, всички ученици се бяха постарали и наистина даваха доста информация за училищата.

# 568
  • Варна
Искам да питам нещо варненки.
Кое училище си струва да се пише по-напред в желанията-руското или ПМГ, според вас?
Руското се води езиково училище(колко езиково), но ПМГ мисля има по-голяма репутация(нали и аз там съм завършила).

# 569
  • Варна
 Стейси, аз бих подредила руското пред ПМГ, но само защото децата ми учат в първото и го познавам. Според дъщеря ми, немалко от съучениците и предпочитат да останат в училището си, вероятно ще го посочат като първо желание.
Детето ти (доколкото го познавам виртуално) няма да има горната дилема Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт