Астрология - 6 тема

• 44 048
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • в 1001-та нощ
Много интересна тема сте подхванали Simple Smile

Аз съм някакъв особен случай - чудя се къде да се вместя Simple Smile Изключително лоялна съм - към партньори в живота, професионално и всякак. Когато съм във връзка - не си и помислям за друг човек. Все едно други хора няма и сетивата ми са притъпени .... Нямам очи за друг човек  Crazy

Обаче  Stop Stop Stop когато не съм във връзка ... паралелните контакти, които поддържам са много и много успешно лавирам, без да се напрягам. Напрегна ли се .... просто се потапям дълбоко и ме няма, докато ми мине. В двете крайности съм. Във втория случай - не го приемам за изневяра, защото не се чувствам ангажирана с никого  Rolling Eyes

И другото - с мъжете, с които съм била във връзка - са ме владеели по един или друг начин, имала съм им респекта и уважението ...  Thinking Като умната и красива жаба от баснята съм някъде по средата  Mr. Green Laughing

# 451

Аз съм някакъв особен случай - чудя се къде да се вместя Simple Smile Изключително лоялна съм - към партньори в живота, професионално и всякак. Когато съм във връзка - не си и помислям за друг човек. Все едно други хора няма и сетивата ми са притъпени .... Нямам очи за друг човек  Crazy

Аз съм същата, но това понякога си има и своите минуси де  #Crazy

# 452
  • в 1001-та нощ
Неслучайно питам, защото онзи ден четох, че положителните аспекти между Марс и Сатурн в синастрията дават сексуална вярност. Явно има някакъв резон и в натала.

....

Веднага погледнах за мен и ММ - на този етап сме си верни - сигурна съм и има някакъв магнетизъм  Peace  Обаче не съм против паралелните връзки - стига да се пази достойнството на партньора и т.н.  Peace

Моята Венера е в тригон с неговия Марс
Моят Марс е в секстил с неговата Венера

Peace

# 453
Венера квадрат с плутон е много магнетична и секси

# 454

Обаче  Stop Stop Stop когато не съм във връзка ... паралелните контакти, които поддържам са много и много успешно лавирам, без да се напрягам. Напрегна ли се .... просто се потапям дълбоко и ме няма, докато ми мине. В двете крайности съм. Във втория случай - не го приемам за изневяра, защото не се чувствам ангажирана с никого  Rolling Eyes

Къде са Венера и Марс в нат.карта?

И другото - с мъжете, с които съм била във връзка - са ме владеели по един или друг начин, имала съм им респекта и уважението ...  Thinking Като умната и красива жаба от баснята съм някъде по средата  Mr. Green Laughing

# 455
Аз искам да попитам за опозициите и квадратурите в синастирята.

Наскоро четох статия, в която пишеше, че когато се разглеждат двете карти опозицията има по-различно значение, не както ако е само едната и че всъщност е доста силен аспект и не е предпоставка за нещо лошо. Дължало се на факта, че планетите от 2-те карти не взаимодействат толкова близо, колкото ако се разглеждат аспектите само в едната.
 Вие какво мислите?

Къде си го чела това ?

Не мисля, че опозициите са нещо лошо само по себе си, даже е добре да има тук таме някоя опозиция, не само в натала, но и в синастриите. Но много опозиции...хората могат накрая да се отблъснат. Много зависи от планетите, които са в опозиция, например Луна в опозиция с Нептун ми изниква често в картите с несподелена любов.

И аз имам една позната, която е "пожар" в това отношение. В известен период от живота си е била и компаньонка. Правят ми впечатление в нейната карта Слънце съвпад Уран във везни, стрелешка Венера в критичен градус съвпад с Нептун и секстили с Юпитер и Плутон, Луна в риби. Няма аспект Марс/Сатурн. За съжаление не знам час на раждане, за да се види къде попадат.

А изневерява ли или просто има много партньори ? Забелязала съм, че хора с аспект между Венера и Юпитер много се радват на вниманието, а и често получават такова.

# 456
  • София
Аз съм с аспект Венера-Юпитер няма особено много внимание даже напротив  Rolling Eyes

# 457
Опозициите в синастриите могат да бъдат много стимулиращи. Хората не случайно са казали - противоположностите се привличат.

А изневерява ли или просто има много партньори ? Забелязала съм, че хора с аспект между Венера и Юпитер много се радват на вниманието, а и често получават такова.
И двете са били валидни в различни периоди от живота й. Сега отскоро е щастливо омъжена за втори път и предполагам, че е моногамна. Не е някоя красавица, но съм виждала как действа на мъжете при първоначално запознанство - като хипнотизирани са  Laughing

# 458
Аз съм с аспект Венера-Юпитер няма особено много внимание даже напротив  Rolling Eyes

При теб квадратура ли е ?

И двете са били валидни в различни периоди от живота й. Сега отскоро е щастливо омъжена за втори път и предполагам, че е моногамна. Не е някоя красавица, но съм виждала как действа на мъжете при първоначално запознанство - като хипнотизирани са  Laughing

Сигурно Нептун е виновен за последното  Grinning .

# 459
По-скоро Плутон. Много е странно, някакъв неустоим сексапил.

# 460
  • София
Квадрат е да Simple Smile
Има вероятност и аз да не забелязвам, че съм шматка Simple Smile в студентските години се беше оказало че една купчина мъже са били лудо влюбени в мен аз нищо не съм разбрала  Embarassed
Аз опозициите в синастрията много ги харесвам, според мен са като магнити  Mr. Green

# 461
  • в 1001-та нощ
....
Къде са Венера и Марс в нат.карта?

.....

Моите: Венера в 8 дом, в Скорпион, а Марс в 3 дом в Близнаци  Peace
Неговите: Венера в Овен и в съвпад с моя Юпитер - точен съвпад; а Марс  в Риби  Peace

# 462
Аз имам тригон на Юпитер и Венера, внимание от противоположния пол, може и да има, но аз съм кон с капаци, когато съм във връзка, т.е. имам такава.
Писанието на Аленка ми хареса, и аз така: във връзка не изневерявам и съм вярна, но когато не се чувствам във връзка, т.е. нямам чувства е различно

# 463
СлънцеЛуна, ето това гласи част от статията:

ОПОЗИЦИЯ

"Значението на опозицията между планетите от различни карти малко се отличава от значението на нейното действие вътре в една карта. За една карта опозицията е несъмнено напрегнат аспект, създаващ противофаза при включване на две планети. За синастрията опозицията се оказва доста положителен и при това силен аспект. Първо, макар че взаимодействието между планетите да е активно, те не са свързани толкова здраво, че да потискат една друга. Ако съвпада на Луна-Марс е несъмнено дисхармоничен, то опозицията на тези две планети ще бъде лишена от много отрицателни свойства. Второ, необходимо е да се отбележи, че транзитната или прогресивната планета, правеща аспект с една от планетите, намиращи се в опозиция, ще създава сходен аспект с друга планета (тригон към една – секстил към друга; квадрат към една – квадрат към друга и т.н.). вътре в една карта това несъмнено е болезнена ситуация: вместо да се компенсира излишъка от енергията на квадрата с някакви възникващи хармонични аспекти, с квадрат се оказва аспектирана и другата планета. А спада на натрупаната енергия при тригона се усилва от секстила към опозицията на тези планети. Съвсем друго значение има това явление за планети от различни карти. Възникващите подобни аспекти към опозиционните планети свидетелства за това, че двата човека еднакво ще възприемат случващите се външни събития, и трудностите за единия никога няма да бъдат радост за другия. Доколкото опозиционните планети, като правило, се намират в противоположни знаци, опозицията помага на хората заедно да постигнат цялостно възприемане на света в съответните на тези планети сфери. Това не може да се каже за съвпада, който създава претоварване за знака, като позволява на хората да видят само едната страна на “истината”, която носи в себе си дадения знак без опозиционния. По такъв начин, като цяло опозицията може да се счита за един от най-благоприятните аспекти, без да губи при това своята конструктивност"

# 464
Лично аз не съм много съгласна, особено с това, че съвпад на Марс с Луната е непременно дисхармоничен, пък видиш ли опозицията между двете планети би била 100% положителна. Трябва да се вземе предвид и хората, които са във връзката, не само аспектите...

Общи условия

Активация на акаунт