Искам да кажа ... (34)_27.04-03.05

• 37 279
  • 985
  •   1
Отговори
# 690
Жаки, аз бих провела разговор с нея и бих и обяснила колко гадна е постъпката и и после бих я блокирала. Това е все едно да подадеш оплакване, нещо, което ние не сме свикнали да правим. Все ни е неудобно. Не ти си тази, която трябва да се чувства неудобно, а трябва да я накараш поне да се попрепоти.
Аз съм от хората, които не се обаждат като чуят българска реч, а тук не я чувам и често, но имам еднин пропуск. Бях сънена и бях в магазин, в който майка и дъщеря си говориха на български, дъшерята ме попита нещо на английски и аз без да искам отговорих на български, мисля, че намерих добър приятел Simple Smile. Имам и един не толкова успешен контакт, но някои неща в живота са проба-грешка.
(днес кирилицата се държи прилично, вчера по неизвестни причини всички букви на фонетик бяха адски разбъркани, случва ми се постоянно и нямам идея защо).

# 691
Касита, аз знам какво е в основата на нашия случай. Просто жената в семейството прави сметка на всяка стотинка. Виждала съм я как обикаля в няколко магазина, за да купи нещо с десет стотинки разлика. Имат бизнес, очевидно е характерно за такива хора. Решила е, че много идва три дни изцяло возене и веднага го е калкулирала.
Защото мъжът  беше питал моят дали нещо не сме се разсърдили. Чак ми стана жал за него, знам, че се влияе от жена си, той е голям добряк. Както и да е, почти го преживях. Това са единствените хора, с които някога съм охлаждала взаимоотношения.
Но не мога по никакъв начин да влияя на детското приятелство. Те продължават да са близки, играят си в училище. Но за напред няма да се виждаме в свободното им време.

Последна редакция: пт, 01 май 2015, 12:55 от valerie

# 692
  • Euskal Herria
Приказката, че човек се учи, докато е жив, си е много вярна. И цял живот получава шамари, много често от най-близки. Надявам се поне, че всеки шамар да ме е отрезвявал и да ми помага занапред да не допускам подобна грешка.

Даун, не си само ти така. Много хора навън постъпват по този начин, явно са се напатили. Преди да дойда тук, моят мъж беше цяла година сам-самичък. Така беше зажаднял за българска реч, че се зарадва на един циганин-музикант, случайно чут на улицата. Кратко поговориха, момчето посвири, попя нашенска песен и си замина. Синът ни не можа да разбере защо баща му е толкова развълнуван.

Моля да ме извините, днес явно съм в минорно настроение. Ето нещо цветно за разсейване - къща като за Светалчо
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 01 май 2015, 12:59 от YanaDG

# 693
Валери, това е повод за доста проблеми между "приятели". Повечето имаме какво да споделим. И аз бях услужлива, но като ми се наложи да поискам същото ми се каза, че не и е удобно.
Аз не страдам от такива неща, защото ако реша да помогна не очаквам нищо насреща, но си правя заключения и спирам да бъда толкова отзивчива.
Яна, и на мен понякога ми липсват контакти, но не езикови, а истински. Приятелите си "виждам" в скайп и през две години, а някои и през повече, че не всички са в България.

# 694
Даун, какво ще постигна? Да ми се извини, да ми се обяснява, ми не искам. Така или иначе приключвам с нея, какво има да си кажем? Какво да я питам? Защо искаше да ме измамиш, защо ме накара да се червя пред човека? И тя какво ще каже? Тегаво ще е, а ми е достатъчно гадно.
Мъжът ми каза да я чакам да звъни и да се закопа още повече, като ми иска парите" да ги носи на, който трябва"
Но аз не искам изобщо да я чувам, всичко ще ми донесе само негативни емоции, а толкова стрес имам напоследък, че капка ми трябва да изплискам канчето....

# 695
Валери, това е повод за доста проблеми между "приятели". Повечето имаме какво да споделим. И аз бях услужлива, но като ми се наложи да поискам същото ми се каза, че не и е удобно.

Аз споделям , защото се замислих дали съм зачерквала хора. Само тези.
Иначе съм наясно, че всички имат подобни истории.

# 696
Валери, не съжалявай, това не са приятели. Към приятели никога не можеш да си правиш дребни сметки, уверявам те.

Жаки, съжалявам, че по такъв начин трябва да се усетиш, но както казва мъжът ми, когато е изпадал в подобни ситуации "Всъщност доста евтино ми излезе, да разбера, че Х. не ми я приятел !".

Аз пък днес ще се смачкам от мързел - спах до 10:30, още пия кафе, трябва да отидем до Декатлон да си взема ръкавици за фитнеса и шейкър, а още се подмотвам. И следобед да направим една тежка тренировка и да се приключва за тази седмица  Crazy

Искам да чистя, ама май за утре ще остане...

# 697
Жаки, и аз като тебе мислих, но сега ми се струва по-добре да се изясни и да си кажа позицията.
То е ясно, че нищо няма да спечелиш, но след време ако ви се преплетат пътищата няма да има изненади. Направи го в писмена форма - фейс бук или имейл.

# 698
Ето нещо цветно за разсейване - къща като за Светалчо
Скрит текст:
Яна, точно в такава къща и аз бих живяла с голямо удоволствие. С много зелено отвсякъде, далече от други жилища и всякакви съседи.

# 699
Аутфита ми днес е убийствен. Барнала съм се с рокля която би подхождала на 70 годишна баба - дълга до земята фуста, убито кафява на цветя с отрязани ръкави. Понеже ми е студено съм обула чорапи до коляното - на червени и бели черти с дядо Коледа. Облякла съм и бяла размъкната блуза с дълги ръкави и джоб на корема  ВУУбще съм една неземна красавица!

Вчера като последен работен ден имах чувството че има слънчеви изригвания - всички бяха бесни и крещяха дори и аз. Аз с

# 700
Аз съм с волски нерви и крещя много рядко, но ето нА - случи се.

Наливам се с бира  - изпих половин бутилка двулитрова Каменица и тъгувам за Бившия.  Бирата върви с цигара та и с тях прекалявам.Слушам и песента от подписа ми - много точно огразява нещата. Нещо опущих положението, но ще ми мине.

# 701
  • София
В някаква фаза си не бой се. Grinningще мине.

# 702
Kaто прекъсвам контактите с някой човек, винаги изпитвам яд, защото се чувствам като най-голямата глупачка, защото не съм разбрала още отначало какво ще стане и съм влизала най-доброволно в сметките им. Последната раздяла ми е прясна още, но аз не си мълча и то е, защото искам на другия да му стане гадно и да знае точно за какъв го мисля. Смятам, че преглътнатите думи тежат и разболяват душата, а да избягвам да товаря човек, който за мен вече е нищо, не виждам смисъл. Така че всичко казвам най-директно, така се освобождавам от човека и от историята, свързана с него.

# 703
Знам, че ще мине. Бих ви поздравила с една фолк песен, но през телефон не мога да поствам линкове. На Вероника е и ако не се лъжа се казва Приказка за живота или беше Песен за живота.
Въпреки жанра (Лиляна, намиг) песента ми харесва. Идеята е, че всичко, независимо добро или лошо.

# 704
отминава. Така е - живота е като колело, днес си добре, утре зле; само да не ти пука много

Общи условия

Активация на акаунт