Безпричинни синини по тялото

• 22 592
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, имам синини по краката и ръцете все едно съм се удряла някъде. Бях на лекар но всичко е нормално. Случвало ли се е на някой?

# 1
Случва се на много хора. На мен също понякога.
Щом си била на лекар и не е открито нищо обезпокоително, значи нямаш повод за тревога.
Вероятно се касае за малко по-слаби кръвоносни съдове.
Какви изследвания ти направиха и при какъв лекар беше? При синини по тялото се започва с най-елементарното - ПКК и ДКК, като е добре хематолог да прегледа резултатите.
Синините по тялото често се пренебрегват. Истината е, че за щастие, в повечето случаи, се касае за особеност на кожата и слаби стени на кръвоносните съдове. Може да се получи при прием на аспирин и други медикаменти.
Но винаги трябва да се прави консулт с лекар, тъй като синините могат да са индикация за сериозно заболяване - хематологично, хормонално, сърдечен порок, проблем с черния дроб и т.н.

# 2
А отминават ли или си остават така?

# 3
На мен винаги ми са се появявали такива синини, най-вече по краката. Не са много, но не помня да съм се удряла все там. Пуснах едни изследвания, за да се види нивото на тромбоцитите, но си бяха в норма, както и всичко останало. Явно се касае за слаби стени на кръвоносните съдове. От тогава не обръщам внимание дори да се появят.
Чела съм, че може да е от липса на някои витамини, най-вече вит.Ц.

# 4
  • Бургас
Майка ми е така.
Аз - също.
Важно е да се знае нивото на тромбоцитите.
Добре е да се направи консултация и с добър съдов хирург.
Ако кръвната картина е нормална и лекарят не намери за нужно да пуска още изследвания, най-вероятно се касае просто за слабост на кръвоносните съдове. Не се лекува, но може да се пият разни неща, за да се пукат по-малко и поне малко да укрепнат.
С капилярите как си?

# 5
И на мен се случва доста често да имам по краката, трябва да си направя и аз изследвания за всеки случай.

# 6
Направи ми кръвни изследвания личния лекар, но каза че всичко е добре. Всяка сутрин се будя с нови синини всякаш ме е бил някои. Не са синини като на спукани капиляри досега не съм имала спукани капиляри. Незнам вече  Sad

# 7
Направи ми кръвни изследвания личния лекар, но каза че всичко е добре. Всяка сутрин се будя с нови синини всякаш ме е бил някои. Не са синини като на спукани капиляри досега не съм имала спукани капиляри. Незнам вече  Sad
Колко са на брой горе долу? При слаби кръвоносни съдове се наблюдават точно такива синини, не е задължително да изглеждат като спукани капиляри. При мен е точно така-синини, не спукани капилярчета каквито също имам. Не се тревожи щом кръвните изследвания са наред. Отиди на един съдов хирург за твое успокоение щом постоянно ти се появяват. На мен ми се появват, но от време на време и си мисля, че е от липсата на някои витамини, не знам. Не го имам постоянно този проблем.

# 8
Направи ми кръвни изследвания личния лекар, но каза че всичко е добре. Всяка сутрин се будя с нови синини всякаш ме е бил някои. Не са синини като на спукани капиляри досега не съм имала спукани капиляри. Незнам вече  Sad
Ако се появяват наистина всяка сутрин и са силно забележими, то потърси по-сериозна лекарска консултация.

# 9
Как мога да кача снимка за да ви покажа?

# 10
Едната ми дъщеря получава отвреме навреме така описаните синини. Къде ли не ходихме, два пъти лежахме в онкохематология за изследвания и наблюдения, абсолютно нищо не се откри. На нея й се появяват по горната част на ръцете и раменете. Появяват се морави петна, после избледняват и изчезват.
Направи си всякакви кръвни изследвания, най-вече тромбоцитите да ти видят как са. Потърси специалист хематолог  Peace

# 11
Как мога да кача снимка за да ви покажа?
Може да ползваш някой от сайтовете за прикачване на снимки като например prikachi. След това вземаш линка и го постваш тук чрез "вмъкни изображение", бутонче, което ти се намира горе в менюто и предтставлява 2 стрелкички. 4-тото на 2-рия ред  Laughing. То и да видим не знам какво ще преценим ние, все пак не сме лекари. Може би трябва да ги покажеш на хематолог наистина ако толкова се притесняваш. Вземаш ли някакви лекарства?

# 12
Здравейте!
Вчера ми се появиха странни синин по краката. На обяд бяха колкото портокал а вечерта бяха вече колкото човешка ръка. Днес станаха лилави и се паявиха червени напречни нишки. Някой да е имал същия проблем ?

# 13
  • БУРГАС
Не искам да вс
Здравейте!
Вчера ми се появиха странни синин по краката. На обяд бяха колкото портокал а вечерта бяха вече колкото човешка ръка. Днес станаха лилави и се паявиха червени напречни нишки. Някой да е имал същия проблем ?
явам паника, но имам близка, на която й се появяваха така синини и проблема беше от далака. Имаше нарушена функция и спешно й го отстраниха, т.к. имаше проблеми с кръвните телца. Спокойно, живее си пълноценно и вече повече от 10 години е без далак. Просто потърсете хематолог. Не отлагайте!

# 14
Ако си сигурна, че не си се ударила някъде, ако синините се уголемяват и разпространяват, веднага отивай на лекар! Онкохематолог ти трябва.

Общи условия

Активация на акаунт