Отговори
# 630
ох, аз съм от дълбоката провинция, и тук нормално раждане след секцио си е направо  Shocked за лекарите. Не казвам, че са некомпетентни, но или нямат достатъчно опит, или не им се занимава, или гледат за повече пари от ЗК. И при трите положения не искат да се ангажират.

надявам се на тези прегледи да получа мнение и да решим с ММ къде ще раждам. Не ми е твърде удобно в София, защото в последствие а актът за раждане ще е от София. Но и не искам да ме оперират. Затова не съм наясно къде искам да родя.

не знаех, че при феталнта морфология могат да огледат и белега и да дадат становище. В темата, която Диамантче пусна в предния пост, съм се абонирала и писала, но активността не е много голяма. Все пак сега ще се върна по-назад в нея и в предишните й теми, да видим какво ще изскочи.

Може да спамна някое момиче с лично съобщение за доп.информация Wink

Някой път в един пост пиша по различни въпроси. Но като не са обособени като отделни, като че ли някой път загубвам връзката в текста на поста. По-лесно ми е да прочета едно мнение в един пост, и за следваща тема - да е ново мнението.
Пък и не се хабят листа и дървета Wink)

# 631
  • Драгоман
 Аз нещо не симпатизирам много на Токуда, не мисля , че са толкова добри лекарите там! Само името й е славно на тази болница, а и е безумно скъпо поне според мен. Иначе по въпроса на      Румка за документите,които да носи, мисля, че трябва да си поиска от ЖК всичко необходимо и да обясни, че ще ходи при специалист за определяне на родоразрешение. Не вярвам да не дадат необходимите докуметни с иследвания.
Катя, аз също се интересувам къде могат да ми направят добър преглед на белега от секциото и къде точно е  плацентата, дали няма сраствания. Там, където ходих на ФМ не ми дадоха много ясни обяснения като попитах за тези неща - била предна плацента, но не много ниска, дебелината на матката била нормална, но в такива случаи често се получавало срастване на плацентата с белега, което лекарите го приемали за нормално.
Когато след пъровото ми секцио попитах след колко време мога пак да забременявам ми казаха най-рано 2г. след операцията, ако искам нормалнораждане, за секцио можело и по-рано около 1,5г. след първото.  Но тук става въпрос от раждане до забременяване, а не от раждане до раждане. Въпреки , че някъде четох, че такива рискови раждания след секцио се правели в болница Свети Лазар, която е частна.  Peace Даже там имало случай на нормално раждане по-малко от година от предишно секцио!

# 632
  • София
На мен ми каза др. Лазарова, че ще ме чака след 3 години Simple Smile. Много време ми се стори. Винаги съм изкала деца с малка разлика. Когато минаха 8 месеца попитах един друг лекар кога мога да забременея пак и той каза да мине една година от секциото до забременяване. Е, при нас минаха 11 месеца, но е почти същото. Все пак и аз съм чувала, че при по-малко от две години не дават нормално раждане, но после на едната фетална морфология лекарката ми каза, че в днешно време шевовете така се правят, че като минат 6 месеца всичко е зарастнало и секциото сега изобщо не пречи на семейното планиране, затова се обнадеждих, че има някакъв шанс за естествено раждане. В чужбина знам, че подкрепят повече нормалното раждане, но тук май повече гледат да се презастраховат. Аз обаче преди всичко друго трябва да си прегледам очите, както бяхме обсъждали тук преди време Simple Smile Ако там всичко е наред въпреки диоптрите, тогава ще се консултирам с лекари и за състоянието ми от предишното секцио.

# 633
Здравейте момичета. Аз се връщам от преглед в Токуда и съм малко уморена, но новините са добри. Феичката ни е 1300 гр. и всичко за сега е наред. Д-р Кирякова каза, че няма проблем да пътувам и на 1 юли заминаваме за Варна, после малко в Девин и към 10 август ще се върнем в София. Във Варна ще си направя и третата фетална и се надявам да се чувствам добре за да няма промени във ваканцията ни. След 10 ще обсъдим и раждането, на аз имам едно секцио и две операции на очите, така че отново ще бъде секцио.
На момичетата, които искат да раждат естествено след първо раждане секцио им пожелавам да намерят точния лекар, който да ги подкрепи. Хубав ден, спокойствие и добри новини за всички.

# 634
Здравейте мамита  Heart Eyes

Напоследък съм се заровила да търся списъчета с необходимото в първите дни за бебока. Имам усещането, че ще забравя нещо или че ще взема нещо излишно....  Crazy

# 635
Май няма опция да не забравиш/вземеш повече, ако ти е първо детенце Simple Smile
Ама нищо де, важното е бебчо да е добре  Hug

# 636
  • Драгоман
  Ако се забрави нещо винаги може някой друг, например таткото да го купи! Важно е, който иска да кърми да се сдобие със сутиен за кърмене(много са удобни!), помпа за кърма и от попиващите дискове за кърма! Тези попиващи чудесии много хубаво са ги измислили! Поне при мен постоянно течеше кърма и без тях се мокрех нонстоп! И ми беше много гнусно!  Laughing

# 637
Като сме на тема кърмене - има консултанти по кърмене в по-големите градове, има телефони, до колкото знам, на които оказват съдействие. Бях говорила с една мама,която дори е повикала такъв вкъщи,бил й е много полезен.  Peace

# 638
Да ви кажа и аз моят опит с кърменето. Дъщеря ми не искаше да се суче от мен, аз се цедях и давах от шише. Тя ревеше през час. Та първият месец беше само това, ужас някакъв. На първата консултация се оказа, че е отслабнала 200 грама и аз реших да спра да в кърмя. Започнахме АМ и детето след седмица заспиваше вечер в 21 часа и сутрин ставаше в 9, сама се научи. Та не мога да кажа, че съм ставала нощем да храня бебе и да правя млека. А и като цяло беше адски спокойна.
Сега ще видим, искам да кърмя, но не ми се минава пак през всичко това. Силно се надявам нещата да се получат добре. Ако ли не, има толкова хубави млека, не мисля да се тормозя както предния път.

Тази сутрин отново имах малко розово течение след секс. Предният път беше преди 3 седмици и пак се случи това. Само на мен ли ми се случва след всеки контакт? newsm78
Нямам болки или друго, само това. Та си мисля, че може би е от лигавицата или шийката, или от претъркване Tired
Каквото и да е, много зле се чувствам. Хем ме е страх за беб, хем обаче на моменти много ми се прави. Tired

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 13:35 от Only God can...

# 639
Аз да попитам мамите с опит ,Какво мислите за тази количка?
https://www.youtube.com/watch?v=_NE88SWHXBc

# 640
Аз да попитам мамите с опит ,Какво мислите за тази количка?
https://www.youtube.com/watch?v=_NE88SWHXBc
Много ми хaресa количкaтa. Незнaм кaкви пaри е, но aко нямaх количкa щях дa се огледaм зa нея Wink впечaтли ме кaк кошa зa новородено се трaнсформирa зa +6 месецa. Единствения минус, който aз виждaм е неудобството нa спирaчкaтa (нa моятa количкa е ръчнa и е знaчително по-удобнa от крaчнaтa спирaчкa), но товa е толковa незнaчително, че може дa се пренебрегне.

# 641
Здравейте мили момичета чета ви често,но ми се развали лаптопа и не ми е удобно да пиша от телефона.
Бяхме на ЖК и ни гледаха на ехограф бебка е цели 800гр и върви 1 седм напред  .завъртяла се е надолу и много ритка и шава.Напоследък имам често неодобство и ходене до тоалетната и крампи през ноща.Усещам я ниско долу.Да попитам мамита вие как усещате бебетата си?!

# 642
Здравей, panteryx86

Това с тоалетната и с ритането е много познато.  Simple Smile Аз даже поне по 4-5 пъти се будя нощно време , за да пишкам.

# 643
Здравейте маминки,

Да Ви попитам за някое хубаво местенце за почивка, близо до София. Вече от 1 месец имам контракции и когато пътувам много ме боли корема. Докторът ми не ми препоръчва повече от 1 час пътуване. Очаквам Вашите отговори. Peace

# 644
Dilyana какво точно имаш в предвид някъде на хотел или просто за разходка?!

Общи условия

Активация на акаунт