Дилема...колкото и да е банално

• 15 546
  • 205
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Пиша ви след като проведох разговор с приятелката си. Реших да говоря първо с нея, после с другото момиче. Не мина добре. Опитах да й обясня как се чувствам. Възрази ми, че на нашата възраст не трябва да говорим за чувства, а за ангажименти и отговорности. Как смея да искам раздяла след всичко, което е направила за мен, и кой щял да гледа детето, ако не е тя. Истината, че мога и сам да се грижа за сина си. Както и да е. Разбирам, че е наранена, вероятно ме смята за неблагодарен. Може би има право донякъде. Надявам се все пак да размисли и да приеме, че най-добре и за двамата е да сложим край на връзката си. Аз вече стигнах до този извод. По време на разговора ни тя изтъкна причини, поради които смята, че трябва да останем заедно, но сред тях не беше това, че ме обича. Моите чувства към нея също не са каквито би трябвало да бъдат в една връзка. Това не е ли достатъчно, за да сложим край?

# 151
  • ЯМБОЛ
                     Дано да има къде да живее жената...А в почти всички семейства силните страсти ги няма,но трябва да има обич и солидарност.

# 152
А синът ти как би приел раздялата с приятелката ти?

# 153
                     Дано да има къде да живее жената
Разбира се, че има.
Относно това как синът ми би приел раздялата ни, не мисля, че ще му бъде особено тежко. Като по-малък приемаше връзката ни по-добре, но с времето започнаха спорове между него и приятелката ми. Тя наистина много се вживява в ролята на грижовна майка понякога, а той расте и започва да иска малко повече независимост.

# 154
...Надявам се все пак да размисли и да приеме, че най-добре и за двамата е да сложим край на връзката си...

Нещо не схващам. Прехвърляш й топката и чакаш тя да вземе решение ли?
Абе, човек - казваш "приключихме" и кой откъде е, надявал се да размисли  Crazy

От кое се разбира?

# 155
  • Бургас
Здравейте! Пиша ви след като проведох разговор с приятелката си. Реших да говоря първо с нея, после с другото момиче. Не мина добре. Опитах да й обясня как се чувствам. Възрази ми, че на нашата възраст не трябва да говорим за чувства, а за ангажименти и отговорности. Как смея да искам раздяла след всичко, което е направила за мен, и кой щял да гледа детето, ако не е тя. Истината, че мога и сам да се грижа за сина си. Както и да е. Разбирам, че е наранена, вероятно ме смята за неблагодарен. Може би има право донякъде. Надявам се все пак да размисли и да приеме, че най-добре и за двамата е да сложим край на връзката си. Аз вече стигнах до този извод. По време на разговора ни тя изтъкна причини, поради които смята, че трябва да останем заедно, но сред тях не беше това, че ме обича. Моите чувства към нея също не са каквито би трябвало да бъдат в една връзка. Това не е ли достатъчно, за да сложим край?
Добре си направил като си бил честен. Вече от тук нататък проблема е неин. До някаква степен ми стана жал за нея. Явно не допуска връзка със страст и силни чувства, а си мисли, че връзките се основават само на удобство. Дано намери човек, който да й покаже и друг тип връзка и да се почувства обичана и желана. Пожелавам го и на теб.

# 156
  • Пловдив
Аз лично мисля, че си постъпил правилно! Хубаво е човек да е отговорен, разбира се, но аз продължавам да твърдя, че без обич няма смисъл от връзка. Не визирам някаква луда страст, а усещането за споделеност, за това че с другия ти е уютно и хубаво, и с това че искаш да направиш човека щастлив. Не мисля, че си неблагодарен, това е твоя живот, а и не я разбирам нея, прекалено прагматично гледа на нещата. Ще се справиш и сам, разбира се, аз познавам достатъчно мъже, които сами отгледаха децата си и те станаха страхотни млади хора! И наистина, наистина смятам, че по-добре човек да е сам, отколкото във връзка, която го кара да се чувства неудовлетворен. Аз самата съм така вече 6 години и категорично мога да кажа, че съм по-щастлива така, отколкото с човек, който не ме разбира.

# 157
Като по-малък приемаше връзката ни по-добре, но с времето започнаха спорове между него и приятелката ми. Тя наистина много се вживява в ролята на грижовна майка понякога, а той расте и започва да иска малко повече независимост.

Това е съвсем нормално, написал си, че детето е на 11. Те започват и със собствените си майки да се държат по-различно, да отговарят остро, въобще, искат да са големи. Какво остава за жена, за която знаят, че не им е родна майка. Но точно сега да му натресеш нова, ще е възможно най-голямата грешка. Малките деца по-лесно приемат такава промяна в живота си, докато с момче на прага на пубертета ще видиш много зор. Ще бъде гневен, а теб ще побърка и обвинява. Ако сега скъсате с приятелката, изобщо не почвай нова връзка.

# 158
До тук действията ти са ОК, чудесно е, че си се решил на този разговор. Но недей да проточваш фактическата раздяла във  времето. Късайте, довиждане, и това е. Продължителна агония ще натовари всички ви, и може да помрачи хубавите спомени за моменти и отношения, които сте имало до сега. Призови я към мъдрост, и не усложнявайте нещата.

По отношение на детето: навлиза в много трудна възраст, в която ще има нужда от СИГУРНОСТ. Не че децата извън пубертета нямат тази нужда, но сега ще стане много основна. Когато целия свят около него се променя, всичките му възприятия се изострят, тестват се граници и т.н. - детето трябва да знае, че неговия дом е неговата крепост, че там всичко е наред и сътресения и изненади НЯМА.

В тази връзка, дръж креватните си истории и въжделения далеч от дома. Дали това момиче, дали някоя друга жена, или дори други жени - имай връзки, влюбвай се, разлюбвай се, чукай на поразия, но... дискретно и далеч от дома и детето. В следващите шест-седем години всяка промяна в семейното ви положение може да предизвика бурна реакция с непредвидими последици. И за него, и за теб, и за отношенията ви като цяло.

# 159
Дано има някоя баба наблизо, че ако наистина се разчука на поразия това дете ще расте без контрол точно в най-опасните си години.
Сега като си тръгне втората му майка той ще усети какво е да трябва винаги да си на линия.

# 160
Прави сте, че трябва да бъда много внимателен със сина си и че той вероятно ще реагира бурно на всяка промяна. Нямам никакво намерение да започвам нова връзка точно сега. Искам само да прекратя настоящата. Искам да започна нов етап в живота, да бъдем аз и синът ми. Разбирам, че на него му предстои пубертет, важен и деликатен период. Искам да преминем през това заедно с него, само ние двамата. Вече не се страхувам да бъда сам (без жена), защото всъщност не съм сам - имам дете.

# 161
  • Бургас
Прави сте, че трябва да бъда много внимателен със сина си и че той вероятно ще реагира бурно на всяка промяна. Нямам никакво намерение да започвам нова връзка точно сега. Искам само да прекратя настоящата. Искам да започна нов етап в живота, да бъдем аз и синът ми. Разбирам, че на него му предстои пубертет, важен и деликатен период. Искам да преминем през това заедно с него, само ние двамата. Вече не се страхувам да бъда сам (без жена), защото всъщност не съм сам - имам дете.
Наистина ще му дойде нагорно на детето да се разделиш със сегашната си приятелка и веднага до домъкнеш друга. Обаче кой каза, че трябва да водиш някоя. Говори с другата девойка и ако се съгласи на връзка, в която да се виждате само двамата, без сериозни ангажименти и запознанство с детето, а само за секс, излизания и развлечения, ще е най-добре. Така хем няма да се чувстваш сам и ще имаш някой до себе си, хем няма да замесваш детето и да го поставяш в кофти положение.

# 162
Ох, авторе, нещо хич не ти вярвам как сега ще се посветиш на детето и ала-бала. Много нагласено ми звучи всичко, сори.

# 163
Ми нагласено е, някой пак пише романи. 40-годишен мъж ще пита в бг-мамма за съвети за любовния си живот - абсурд. Rolling Eyes

# 164
  • София
Ох, авторе, нещо хич не ти вярвам как сега ще се посветиш на детето и ала-бала. Много нагласено ми звучи всичко, сори.

Мда, глупост до глупост е наредил.
Единственото хубаво е, че  най-вероятно е измишльотина.

Общи условия

Активация на акаунт