Да вземем ли малката на сватбата?

• 7 023
  • 36
  •   1
Отговори
Здравейте,

Моят годеник има дъщеричка от първия си брак, малка принцеса на 4г, която живее с майка си. Те са разделени от 2 години вече и са в добри приятелски отношения. Тъй като живеем в различни градове, с годеника ми пътуваме през уикенд, за да се виждаме с малката. Аз се разбирам много добре с нея и тя лесно се привърза към мен, както и аз към нея. Предстои ни сватба на 7ми юни и на нас много ни се иска и тя да бъде с нас. Майка и няма нищо против. Обаче вътрешно се тревожим - дали това е добре за нея? Дали няма да го преживее като шок? Дали наистина осъзнава какво се случва? Някой минал ли е през това и може ли да помогне ако не с отговорите, то с правилните въпроси, които трябва да си зададем? Мерси предварително на всички, които се включат.

# 1
  • Нейде из лудите гори...
От какво точно мислете, че ще се шокира?
Според мен на детето ще му е забавно, при положение, че те приема, че майка й няма нищо против, не виждам защо да не я вземате. Мнението ми щеше да е различно, ако ти нямаше връзка с нея и майката беше против.  Peace

# 2
  • София
Аз бих я взела, още повече, че и тя самата иска. Според мен, рискувате да я настройте срещу вас като двойка, ако не я вземете на сватбата си. Но трябва и човек, който да се занимава с нея.

# 3
Само трябва да има някой да се грижи за детето, не знам дали това сте го предвидили. На 4 години хем са големи, хем не достатъчно. Няма да може да изтрае всички ритуали. Като се има впредвид, че татко й ще е зает в този ден и няма да може да й обърне достатъчно внимание, вижте дали има някой по-близък с детето, който да може да поеме грижата. Някой с когото на детето ще му е приятно да стои. Иначе рискувате да провалите празника - и вашия и нейния.

# 4
Аз не бих взела детето на сватбата. Не винаги децата искат само неща, които са добре за тях. Затова са възрастните да преценяват.

# 5
Мерси за бързите отговори.

Marsy Green - Притесняваме се, че ще се шокира от цялата суматоха.

Ще има 2 баби да се грижат за нея, други деца и малък детски кът. С едната баба най-обича да си играе, а другата най-добре се грижи за нея. Ще има 80на души обаче на сватбата и макар изнесения ритуал да е кратък, след това ще има поне 5 часа забава.

Пролетен дъждец, съгласна съм с теб - в момента преценката ни е трудна. Би ли обяснила защо не би взела детето с теб на сватбата? Иска ми се да обмислим всички гледни точки.

Благодаря отново

# 6
Ако има къде да поспи детето и една от бабите е съгласна да стои с нея поне за 2 часа сън, може да мине всичко добре.

Важното е обаче и детето да е свикнало да спи без майка си. Защото при тези условия дъщеря ми би се справила, само ако и аз съм там и отида с нея да си поспи. Иначе не биха се получили нещата.

# 7
  • Нейде из лудите гори...
Ще има познати баби, деца и детски кът... аз не бих го мислила - честно.
Миналия месец бяхме с детето на сватба , тя е на 3 години и половина, не познаваше никой на сватбата, нямаше деца. Едва я прибрах да спи в малко след полунощ. Много се забавлява детето, може би е до дете. Но ако имам баби, деца и детски кът наоколо , честно надали щях да се замисля изобщо  Mr. Green

# 8
И ако не я вземете след време като гледа снимки ще пита защо е пропуснала купона?  Щом има кой да я гледа хич не се чудете. Децата са по-адаптивни, отколкото възрастните и отколкото ние си мислим.

# 9
  • Mediterraneo
Не бих причинила на детето пропускането на сватбата на баща й. Ако си търсиш причини да не го вземете на сватбата- измислили са няколко. Но всички причини на света са нелепи.
Детето е на 4. Години, не месеци. Говори, разбира. Достатъчно голямо е да изкара един ден без да легне на обяд. Достатъчно голямо е да не се стресира от хората и шума наоколо. Ако има поне 1 човек, който да обгрижва детето по време на цялата история, всичко останало е само извинения детето да не присъства. С което бихте си навлекли много повече неприятности, отколкото усмихнато, развълнувано и уморено от емоции дете в деня на сватбата!

# 10
Аз не мога да си представя как би се шокирало детето Laughing Даже не знам как се шокира дете на 4 години, моето не се е шокирало от нищо.
Не виждам причина да не вземето детето.

# 11
Просто не правете сватба, излишно е. Обуйте шортите, два подписа, земете си една семейна пица навръщане и го отпразнувайте по тоя начин. Може в ютуб менделсон (трап дъбстеп ремикс) да се пусне.

Айде успех!

# 12
Ако са в добри отношения бившите съпрузи, бих поканила и майката, да си го гледа хлапето. А детето - със сигурност.

# 13
  • София
Ако са в добри отношения бившите съпрузи, бих поканила и майката, да си го гледа хлапето. А детето - със сигурност.

Абсолютно. Така и то ще се чувства по-спокойно, че мама е наоколо. Т.а. каквото и да стане, майката веднага би реагирала

# 14
Моят син беше  почти на четири, когато  баща му се ожени. Присъстваше на сватбата заедно с баба си и дядо си. От нищо не се е шокирал, само му е било малко скучно /нямало е други деца/. Хубаво е детето да присъства на такова събитие, а и щом има кой да  се грижи за него изобщо дилема няма  Peace

Общи условия

Активация на акаунт