Да вземем ли малката на сватбата?

• 7 028
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
Вземете детето, няма да има шок,  напротив, децата приемат веселбата като веселба.

По-зле ще се чувства, ако не е поканено, след време ще си мисли, че е било изолирано.

# 16
  • София
Здравей,
Не само, че трябва да вземете детето, а според мен дори да й предложите да бъде ваша шаферка.  Grinning
Така хем детето ще се почувства изключително специално в ролята на малка булка, имате и баби, които да я преоблекат и да се грижат за нея, а и мисля, че всички в картинката ще са много доволни. Моята шаферка беше на 4 години и те уверявам, че не се стресира нито за миг (сега, вярно е, че ми е племенница), но и до ден днешен се вълнува за това. Ако наистина харесваш детето, вярвай ми, ще се почувстваш още по-щастлива, а и съпругът ти, уверен, че детето му е прието и обичано!

Хубава сватба и много щастие ви желая!

# 17
Сега се сещам,че моята шаферка беше на 6 навършени, не само изтърпя ритуалите, ами и беше страшно интересно и се чувстваше специална.
Тя е дете на много близки приятели.

Седмици преди сватбата, където ме видеше започваше да обяснява каква е рокличката, какви са обувчетата...

Децата обичат тези моменти.

# 18
  • София
Имам чувството, че авторката очакваше и се надяваше да прочете повече "против", отколкото "за". Ще кажа само, че детето не е виновно, че съществува, има нужда от баща си, и не го изолирайте. Дано да бъркам в усещането си.

# 19
Ако са в добри отношения бившите съпрузи, бих поканила и майката, да си го гледа хлапето. А детето - със сигурност.

Абсолютно. Така и то ще се чувства по-спокойно, че мама е наоколо. Т.а. каквото и да стане, майката веднага би реагирала

Crazy Не че аз лично бих била против, но все пак ми се струва много малко вероятно такова нещо, особено в България.

Иначе според мен детето според мен не разбира напълно ситуацията и поради това няма как да се шокира.
Едно нормално, социално дете не би следвало да се шокира от суматохата. Разбира се трябва да го наглежда някой постоянно.
Моята дъщеря беше на една година когато се женихме. Съвсем нормално си преживя цялата сватба.

# 20
Редно е да присъства, още повече, че има кой да се грижи за нея. След време като гледа снимки и пита "мен защо не ме искахте на сватбата?" Момиченцата обичат булки, пък и това е сватбата на татко й. Племенникът ми беше на 4 като се женихме. Толкова му хареса, че после всеки ден гледал снимките. Майка му ни обяснява как и сега (почти 3г. по-късно) обичал да гледа албума. Децата осъзнават и разбират повече отколкото мислим. Според мен детето ще се почувства нежелано ако не го вземете  Peace

# 21
  • Mediterraneo
Не само, че трябва да вземете детето, а според мен дори да й предложите да бъде ваша шаферка.  Grinning

Разбира се! Не се сещам за по- подходящо дете за тази роля.

Дъщеря ми беше шаферка на сватбата на моя приятелка, когато беше на 2- изкарахме съвсем нормално! После на друга сватба след 2 години нещата бяха още по- хубави!

Имам чувството, че авторката очакваше и се надяваше да прочете повече "против", отколкото "за". Ще кажа само, че детето не е виновно, че съществува, има нужда от баща си, и не го изолирайте. Дано да бъркам в усещането си.

Моето усещане също е такова  Peace

# 22
  • София
Ако са в добри отношения бившите съпрузи, бих поканила и майката, да си го гледа хлапето. А детето - със сигурност.

Абсолютно. Така и то ще се чувства по-спокойно, че мама е наоколо. Т.а. каквото и да стане, майката веднага би реагирала

Crazy Не че аз лично бих била против, но все пак ми се струва много малко вероятно такова нещо, особено в България.

Е, че защо?!? През 2004  се гаджосах с  Т, който преди мен беше имал 10-годишна връзка с М, даже халки си бяха разменили, без да подписват ритуално. През 2005г тя се омъжи за гаджето си и естествено ни поканиха. През 2006г ние с него се оженихме, като поканихме и М. с мъжа й. Отделно поканих Г, който беше предишното ми гадже. За съжаление той се раздели с Д., но съм сигурна, че като се зажени ще ме покани, бившата си (Д.) също. Преди 5 години се разведох с Т. и ако някога се заженя отново (Боже опазиииии Simple Smile ) разбира се, че ще го поканя. Както, уверена съм и той мен, ако и той тръгне по този път пак Simple Smile
Не виждам нищо лошо, щом двамата бивши са в добри отношения.

Колкото до това

не ми беше и минало през ума, но като се замисля, май е точно това Sad

# 23
Ако е това, значи аз съм тотално неадекватна със съвета си за бившата.  Joy

# 24
  • София
Но пък си оптимист  Smile

# 25
Здравейте, и мерси отново за многото отговори.

Уверявам ви, че повече от всичко искам малката да присъства. Написах така темата, за да окуража тези с отрицателно мнение да го споделят - тъй като моето е обратното и имах нужда да чуя и разбера другата страна. Често ми казват колко голям оптимист съм и се страхувах, че отново тази ми позитивност може да попречи на реализма, а не ми се искаше това да е за сметка на чувствата на малката. Аз също виждам колко много тя ще се радва на роклята ми, и на нейната, и на това че ще е заобградена от толкова много внимание. Все още не съм родител и осъзнавам, че има гледни точки, до които навярно не мога да стигна сама, което води до несигурността ми и нуждата от 2ро, 3то... и 10то мнение даже. Радвам се, че ви има! Heart Eyes

Относно бившата - напълно съм съгласна. Ние я поканихме, но тя отказа да дойде. Вероятно заради разстоянието - 350км.

# 26
  • Mediterraneo
Значи реално нямаш дилема. Изберете красива рокля на малката и бъдете щастливи не само в сватбения ден  Hug

# 27

Не виждам нищо лошо, щом двамата бивши са в добри отношения.

И аз не виждам. Просто от наблюденията ми след развод, особено когато има намесени и деца, хората много трудно запазват дори нормални отношения, пък камо ли добри и толкова близки.
Аз повече от всичко искам да се разбираме някак с моя бивш и би могло да се каже, че сме си даже прекалено близки. Но той така и не желае да ме запознае с настоящата си. И се съмнявам, че би ме поканил на сватба ако има такава. Той на майка си казал да не ме кани на рождения й ден, щото нали да не се засичаме, пък какво остава за сватба.

# 28
Е, че щом детето го е приело толкова добре, въобще е нямало причина да се притесняваш. Наистина е важно детето да присъства. Дори и сега то да не го осъзнава. Simple Smile

Бухтичка, винаги го има факторът "мнение на настоящата". Може тя да се дърпа да се запознаете. Wink

# 29
Изкарайте една хубава сватба, поканете малката /задължително с човек, който да я обгрижва/ и бъдете щастливи    bouquet  .

Общи условия

Активация на акаунт