Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да изчисля термина на бременността си?
Какви са ползите от частното проследяване по време на бременност?
Какви са разликите между скрининга за биохимични маркери (БХС) и Пренатеста?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да изчисля термина на бременността си?
За да изчислите приблизително датата на термина, можете да използвате онлайн калкулатор за бременност. Този инструмент взема предвид първата дата на последната ви менструация, за да оцени вероятната дата на раждане. Въпреки това е важно да се отбележи, че окончателният термин се определя от лекар по време на прегледи.
-
Какви са ползите от частното проследяване по време на бременност?
Предимствата на частното проследяване по време на бременност включват по-чести прегледи и възможността за по-добро наблюдение на развитието на плода. Освен това, частното проследяване позволява повече комфорт и внимание от страна на лекаря, както и възможността да изберете конкретен лекар или клиника за раждане.
-
Какви са разликите между скрининга за биохимични маркери (БХС) и Пренатеста?
БХС и Пренатест са два различни метода за скрининг по време на бременност. БХС включва изследване на кръвта на бременната жена за различни биохимични маркери, докато Пренатестът е неинвазивен тест, който използва ДНК анализ за откриване на хромозомни аномалии като синдром на Даун. Въпреки че и двата метода са предназначени да оценят здравето на плода по време на бременност, те изследват различни аспекти и имат различни цели.
-
Колко струва Пренатест?
-
Какво представлява пчелният прашец и безопасно ли е да се приема по време на бременност?

Няма две еднакви бременности, камо ли три... Кафе пия 3в1, но не всяка сутрин.

Поеха дълбокото въздух. Спомних си че това все пак често се случва с мен. С моето злоядство имам и нередовен стомах, така да се каже. И се случва понякога когато дълго време не съм ходила до тоалетна да ме пристегне корема и накрая ми избива на разстройство. Тъй като бяхме на гости звъннах на мъжа ми да дойде да ме прибере. Прибрах се с идеята да пробвам това, което ми помага обикновено и ако не помогне - марш към спешното. В къщи пийнах малко топла вода, минах през тоалетната и положението се успокои. Изслушах лекцията за пореден път как трябва да хапна и пийна нещо (днес пък щото не ми е лошо ям непрекъснато). Надявам се че не съм сгрешила като не отидох до спешното, но все си мисля че ако имаше проблем нямаше да пиене с чаша топла вода.
мърда, шава, пуснаха ни сърчицето, няна такава мелодия с която да се сравни. Уникален звук. Доки ми каза да си пия витамините, ако имам болки нош па и да не се шашкам ако има болки или леко зацапване каза, че е нормално и няма от какво да се плаша. Много съм щастлива, направо незнам дали мога да го опиша с думи. Вчера преди прегледа само се молех всичко да е ок и като видях мишката на екрана да шава
терминът си ми излиза точно на 19.12 както си ми го изчисли програмата в началото бебчо отговаря точно на седмиците си (8 седм и 4 дни)