С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 709
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Примера го дадох с по-различна цел, а тя е, че никак не е сложно да поставиш граници на едно 7г дете. Всъщност възрастта да те разбере и "чуе" е доста по-ниска и оправданието на Лолитка, че е дете някак не го разбрах.

Голямото ми от 6- годишно си прави само сандвич,  може. А и на детски готварски курс ходи, така че не се очертава да е вързано. Въпреки майка си, която люто го държи далеко от хладилника  Party. Правилата в нашия дом са си наши, не вменявам да е същото във всяка къща. Но за моженето, може да се обясни на дете,  нито е трудно, нито ще преживее шок Heart Eyes

# 286
Интересна развръзка по казуса. Горката Лолита ,че се осмели да сподели ,пометохте я барабар с детето ..  Stop

# 287
Интересна развръзка по казуса. Горката Лолита ,че се осмели да сподели ,пометохте я барабар с детето ..  Stop

"горката" ли ? ooooh!
че кое и е горкото?
- че е оставила златното и отроче да притеснява други хора
- че е живяла в безплатна квартира
- че е получила наготово дом
- че има нагли претенции
-че тя нарушава личното пространство на околните
- че зорлан ходи да прави интриги
- че не покани на гости в новия дом брата и жена му
- че не подари нещо на бебето
- че ограничи контакта на тези дето до оня ден я гледаха и нея и невъзпитаното и лапе
кое точно и е "горкото"
Белким малко се осъзнае........и както написах по-напред:да оцени какъв късмет има!

# 288
Горката Лолита,че се осмели да сподели ,пометохте я барабар с детето ..  Stop
         Понякога е нужен шамар, за да осъзнае човек безпочвените си претенции. Ще се опитам се да се поставя на мястото на другата майка (свекървата). Има двама сина, на първия е помагала в продължение на седем години, осигурила дом и условия за детето му, дължи същото на втория си син. На първата снаха и внуче не е правила забележки, приела характерите и навиците им, съобразявала се с изискванията им, дължи и на новата снаха подобно отношение. Първото внуче достатъчно пораснало, а втория син тепърва ще става баща. Достатъчно често сме чели оплаквания от свекърви, които делят децата си. Тази се е опитала да даде еднакво отношение и пак не е срещнала разбиране. 
       Според мен Лолитка и съпругът й са изпуснали момента да сложат граници на детето по отношение влизане в стаята на чичо. Още преди появата на постоянната снаха е трябвало да му се обяснява, че там се влиза след почукване и отговор "да". За хладилника, втората снаха е сбъркала. Няколко пъти се писа, че в жилището се събрали три домакинства, а не е така. Семействата са били три, домакинството едно. Който има възражения за ползването на храната в общия хладилник си поставя свой в стаята. Или консумира навън нещата, от които не може да осигури за всички в дома. Някак неприемливо звучи  сметките за ток и вода общи, храната - отделна.

# 289
Защо снахата да няма свой рафт?
И аз щях да искам такъв в домакинство,в което всеки пипа,ходи,бърка,яде където и каквото си иска. На въпроса защо се е съгласила. Защото е решила да гради семейство. Може да са й казали.че е временно положението,докато се изнесат другите. Въобще не знаем какво и как. А и Лолитка едва ли ще ни осветли.

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 10:22 от Merida

# 290
Защо снахата да няма свой рафт?
   Предполагам, въпросът е към мен. Така мисля, защото съм възпитавана, че когато отидеш в чужд дом се съобразяваш с порядките в него, когато се отнасят до всички съжителстващи. Ако нещо не ти е по вкуса, предлагаш промени, но не ги налагаш. Трудно ми е да приема, че в общия хладилник на три семейства има лично пространство. Най-малкото е невъзпитано да купиш нещо за себе си, при положение, че като цяло се ползваш от общото, а да не предложиш на останалите. Ако нямаш възможност за всички, държиш си го в стаята или го ядеш навън.
   Представи си, че свекървата изведнъж реши да си има свой рафт и не разрешава да се пипа храна от него? Дали снахата няма да опищи света, че видиш ли оная си купува, държи храната в общия (всъщност личен на свекървата) хладилник, но си я яде сама?

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 10:38 от Хърмаяни

# 291
Имали сме подобно съжителство-за щастие много кратко. Разбирали сме се добре,може би защото не е имало други млади. 😉Не сме имали разделения в хладилника,но всеки е уважавал вещите на другия. Опитвали сме се да балансираме и разходите.

# 292
Има  подробност-тя написа"нашите ни купиха жилище"аз разбирам ,че нейните родители.Което не омаловажава седемте години заедно. И за хладиника-вярно че общо домакинство,но на гърба на свекърите вероятно  и може би вече не смогват да угаждат и  доставят за всички.Още едни характери и  предпочитания  и трудно да се съобразят с предните .И в миналото с мен,етървата идваше когато поискат с децата и   съм шетала и  мъжът ми е  доставял,и сега не си представям да угодя на две снахи ,пък и после на внучета заедно.Вече няма онова подчинение  и мълчание и   наистина ,по-добре че го няма.Нормално се отделят ,тя каза че впоследствие  са купили отделен хладилник.Може втората снаха да има скрупули да бърка свободно  и да си взема от общото,може свекърите да не издържат да снабдяват за всички на ниво.
Може да не знаем и  разбираме всички подробности и да има и  Лолитка основание да е  засегната.Всички са били изнервени.Съветите бяха  и да  поддържа някакви  отношения  с дипломация и за кратко. С времето  ще се сближат.Свекърва ми разделяше синовете си и  нас.Мълчала съм ,може би  два три пъти  съм поглеждала накриво ,усещала ме и   свекървата ,но ми каза веднъж-мълчи,тя сега си отива.Но пък от няколко години,след като почина  свеки  , се виждаме и  разбираме,тя с мерак донесе  сладки за цяла сватба на сина,все носи ,че го знае че ги обича. И пита ,да се обадим когато ходим там да му направи.За мен е трогателен жест.И ги чувствам близки и  нея  и децата и -деверът почина преди мъжа ми,с една участ сме.Та може Лолитка да се посреща със етървата след много години като първа дружка. Всичко е възможно.

# 293
  • по пътя
Лолита,  Hug не обръщай внимание, много злобни коментари, явно доста свекърви пишат тук Grinning Опитай да си по-спокойна, да не настройваш детето срещу тях и не прекъсвай контакта между свекърите и детето.Другата снаха, че не е стока то ясно, радвай се че си се отървала и по-надалеч от тоя брат, явно са му изпили акъла и явно са агресивно настроени към вас.
А хората дето само критикуват, като човек дето наднича от време на време в такива теми искам да ви кажа, че рядко толкова вербална агресия на едно място съм виждала. Става ми мъчно, че има хора, които таят такива неща в себе си и само чакат случай да изригнат. Добронамерено го казвам, като зачетох темата и ми се изправиха  косите от атаките ви към жената. Peace

# 294
  • София
Лолита,  Hug не обръщай внимание, много злобни коментари, явно доста свекърви пишат тук
Скрит текст:
Grinning Опитай да си по-спокойна, да не настройваш детето срещу тях и не прекъсвай контакта между свекърите и детето.Другата снаха, че не е стока то ясно, радвай се че си се отървала и по-надалеч от тоя брат, явно са му изпили акъла и явно са агресивно настроени към вас.
А хората дето само критикуват, като човек дето наднича от време на време в такива теми искам да ви кажа, че рядко толкова вербална агресия на едно място съм виждала. Става ми мъчно, че има хора, които таят такива неща в себе си и само чакат случай да изригнат. Добронамерено го казвам, като зачетох темата и ми се изправиха  косите от атаките ви към жената. Peace

Всъщност, истинските свекърви са доста малко, но  щом това те успокоява, продължавай да се залъгваш.

# 295
Лолита,  Hug не обръщай внимание, много злобни коментари, явно доста свекърви пишат тук Grinning Опитай да си по-спокойна, да не настройваш детето срещу тях и не прекъсвай контакта между свекърите и детето.Другата снаха, че не е стока то ясно, радвай се че си се отървала и по-надалеч от тоя брат, явно са му изпили акъла и явно са агресивно настроени към вас.

не съм свекърва, в позицията на "каката" съм била(макар и за много кратко), та затова знам какво е усещането и смятам, че щом съм го преживяла мога да си изкажа мнението, пък и до колкото си спомняма(да не вадим пак цитати) Лолитка пожела за мнения и съвети Grinning

# 296
  • Бургас
Лолита,  Hug не обръщай внимание, много злобни коментари, явно доста свекърви пишат тук :
По-злобно ми се струва да живееш под чужд покрив, да се опитваш да се налагаш и да настояваш всички да се съобразяват с теб и когато не го направят да си отмъщаваш чрез детето си.
Не знам дали сме злобни, ама ние си живеем под собствените покриви и не изискваме нищо от никого - живеем сами, издържаме се сами и не налагаме необосновани изисквания към близките си. Явно и ти споделяш манталитета на много снахи, че всички са им длъжни, защото са "млади" и всички трябва да се съобразяват с тях, защото са снесли златното яйце.
Става ми мъчно, че има хора, които таят такива неща в себе си и само чакат случай да изригнат.
Мен пък ми става мъчно от това колко млади предпочитат да ядат мекото на хляба вместо да се справят сами в живота и да имат изисквания само към самите себе си. Става ми мъчно как младите използват децата си, за да наказват тези, които не отговарят на очакванията ми. Става ми мъчно как млади, здрави прави хора се навират в домовете на родителите си, защото е по-лесно да си скатаваш парите и друг да ти осигурява покрива и издръжката. Става ми мъчно как родителите си възпитават децата все едно са кралски особи и всичко трябва да се върти около тях. Става ми мъчно като чета хора, които приемат за меродавна само тяхната истина. Става ми мъчно от неблагодарни хора. Да продължавам ли....
п.п. Не съм свекърва.

# 297
Никой тук не е искал да обиди Лолитка.Зададоха се доста въпроси на които тя не отговори.Не е и длъжна разбира се,но след като си пожелал мнения и съвети би трябвало да отговориш на зададените въпроси
Всички изказали се се опитаха да погледнат нещата от различни ъгли не само от гледната точка на Лолитка.
Не знам самата тя какво е очаквала- дружно да оплюем етървата и да изкараме виновна за всичко свекървата
Е ама не стана така.Затова се породиха куп питания , а тя се скри и не отговори.
ПП . И аз не съм свекърва.И няма да бъда

# 298
  • Варна
Добре де всички скочихте върху Лолитка, че била наготово, че била яла на хляба мекото и т.н. Да ама тя се е изнесла и живее сама, докато новата снаха си е постлала на готово. Освен това е право момичето да не отиде на кръщене с покана "от днес за вчера". Аз също не мога да приема разделението на хладилни и не го считам за нормално. Едно ми е интересно и много се надявам да ми отговори Лолитка. А битовите сметки делят ли се? Щото ако мацката и мъжа и справят оглушки и горките свекри поемат всичко бих си направила доста интересни заключения.

# 299
  • където ми харесва
Е, ай ся-новата си била постлала...Глупости. Тя е там, заради мъжа си. Сама ли да се изнесе.
Хайде малко да ги мислите тия неща. Лолитка се е изнесла след 7 години в тоя дом, и то, не защото с мъжа й са си купили тяхно жилище, а защото родителите й са си го купили. Може и другата двойка да спестява, за да се изнесе. Защо за Лолитка и нейния мъж (и дете) да може, а за другите да не може  Embarassed
За поканата за кръщенето съм съгласна. Ама то това е единственото нещо, което някак си не дразни.
И все пак е достатъчно показателно.

Общи условия

Активация на акаунт