С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 680
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
ама на някои не им пречи да спят на леглото, на което са заченати родителите им/.
А, сменяш чаршафите и си свиркаш!!!  Mr. Green Joy Joy Joy

# 121
Много ми е грозно в такива уж близки отношения между родители и деца да съществуват такива тънки сметки от едната или другата страна, а понякога и от двете, за пари, имоти и подобни. Как е възможно човешките отношения и то с толкова близки хора да бъдат сведени само до мисълта да не се прецакаш? Ужасно е сигурно човек да живее по този начин

# 122
Сестра ми като забременя, се нанесоха със зет ми при майка ми, щото и двамата бяха безработни. Родиха се децата, той по едно време си намери работа, бяха пуснали документи за общинско жилище като нуждаещи се, общо-взето се знаеше, че ще ги одобрят, но процедурата отне няколко месеца, докато минат заседанията и т.н. През цялото време майка ми ги издържа, за да може той да спестява и като ги настанят, да имат пари, за да оправят малко жилището. Издадоха им настанителната заповед, оправдаваше се, че трудно щяло да им бъде да се изнесат веднага, защото с малки деца и багажи били, пък и нямал пари за превоз и за отопление. Оказа се, че никакви пари не е спестил, всичко е изпивал. Прибере се 3-4 часа след приключване на работа, купена храна, сготвено, сметките платени, децата обгрижени, никакви задължения няма човекът, що да му е зле. Иначе майка търпелива, влиза им в положението, да минела зимата, за да не се разболеят децата и тогава. Та някъде три месеца след като им дадоха настанителната заповед направи една голяма мизерия и чак тогава майка ми им организира набързо преместването.

# 123
  • Бургас
Издадоха им настанителната заповед, оправдаваше се, че трудно щяло да им бъде да се изнесат веднага, защото с малки деца и багажи били, пък и нямал пари за превоз и за отопление. Оказа се, че никакви пари не е спестил, всичко е изпивал. Прибере се 3-4 часа след приключване на работа, купена храна, сготвено, сметките платени, децата обгрижени, никакви задължения няма човекът, що да му е зле. Иначе майка търпелива, влиза им в положението, да минела зимата, за да не се разболеят децата и тогава.
Знаеш ли колко млади живеят при родителите си поради гореизброените причини. Не е от нямане на пари, а от чисто удобство. За какво да си даваш парите за квартира, като може да ги даваш за дрехи, излизания, почивки и пр., да ти плащат сметките и да не се занимаваш с никаква домакинска работа. И като няма кой да ги натиска си живучкат така до старини. Винаги съм се чудила как така излиза сметката възрастните да издържат себе си, младите и децата им с малките си заплати, а младото семейство с по-високите заплати все не могат да се оправят.
кукумицинка, както казват старите хора - сестра ти не си е отваряла очите навремето.

# 124
Кукумицина , в твоя пост само натирването на дъщерята с малките деца и с такъв мъж ми е странно.
Майка  на място  би си оставила децата и нейното дете при нея ,а господина да си търси късмета ,ама с този сбъркан свят където нищо да не смееш да кажеш ще си оставиш детето да се изнесе с такъв екземпляр и ще ги мислиш всеки ден .
Май ще е точно никога този вариант при мен ,а пък нека да няма да съм свекърва  Mr. Green

# 125
Да, определено сестра ми има най-голяма вина (първо за избора на мъж и последвалите от това грешки), но ето пример, че наистина на някои им е по-удобно да се наврат при дъртите. Не съм била там, когато те живяха, но доколкото разбрах, сестра ми настоявала да се изнасят (от нейната майка), той все отлагал, хем на него тя му е чужд човек. Истината е, че не го виждам как човек ще се мобилира да отговаря сам за семейството си, ако е наврян в еднофамилно жилище, където някой друг поема отговорностите. Разбираемо ми е в двуфамилни къщи например, където има условия, обособени отделни входове, отделни електромери, водомери, хладилници, перални и всичко отделно, да живеят отделно 2 семейства с отделни домакинства - едва ли е кой знае колко по-различно от това да живееш в апартамент в жилищен блок, заобиколен от съседи. Човек се мобилизира като трябва сам да си поема отговорностите. Да, понякога е сравнително голям разход квартирата, но има и по-скромни квартири, в провинцията пък и наемите са по-скромни, не само заплатите. Няма основание възрастни здрави и работещи хора да не могат да си позволят да се отделят.

Контеса, майка ми много пъти й казваше на сестра ми да го остави, предлагала й е (и в момента и предлага) да го изгони, тя и без това и досега им помага финансово, но сестра ми не иска и тогава не е искала да го оставя, жилището се води на нейно име, т.е. сестра ми си го прибра. Какво трябва да направи майка ми? Казала си е мнението.

# 126
майка ми много пъти й казваше на сестра ми да го остави, предлагала й е (и в момента и предлага) да го изгони, тя и без това и досега им помага финансово, но сестра ми не иска и тогава не е искала да го оставя, жилището се води на нейно име, т.е. сестра ми си го прибра. Какво трябва да направи майка ми? Казала си е мнението.
Това, което майка ти трябва да направи, е да отреже всякаква финансова помощ. Нито стотинка, макар че сигурно е ужасно да гледаш детето ти да гладува. Но в случая се налага.

# 127
  • София
Как се оставя детето да гладува?

# 128
  • София
Не се оставя, разбира се, абсурдно предложение е това. Не само детето, ами и внуците.

Просто има моменти в живота, в които майката вече не може да направи за детето си каквото й се иска и се примирява със ситуацията и търси други начини да помага.

# 129
  • София
Съгласна съм с thewishmaster - има случаи, при които се налага шокова терапия.

# 130
  • Бургас
Това, което майка ти трябва да направи, е да отреже всякаква финансова помощ. Нито стотинка, макар че сигурно е ужасно да гледаш детето ти да гладува. Но в случая се налага.
И в такива случаи снахата/зетя скача да оплюва каква ужасна егоистка е бабата, че отказала помощ на децата си в труден момент. Нищо, че го прави за добро.
Някои родители дали се усещат или не, но често така се държат с децата си, че ги обричат на нещастен живот. Свекървата на моя приятелка е загубила единия си син преди години. Дали е заради това или просто си е такава, с поведението си абсолютно е скопила сина си до степен да не може да се грижи сам за себе си, пък камо ли за жена и дете. Живеят всички заедно под един покрив, свеки си дондурка сина /онзи, дето го преобличат нощно време/ и хич не се усеща, че така му съсипва семейството. Надали една майка прави всичко това, за да бъде детето му само и отритнато, но ето, че е факт. И аз не бих оставила дъщеря си както в ситуацията на кукумицинка, но с такъв зет определено щях да поставя някои правила и условия. Най-малкото щях да се опитам да отворя очите на дъщеря си още в началото. Надали такъв селски тарикат не си личи от километри какъв е.

# 131
Младите се обичат явно - щом са заедно толкова време, и имат дете/деца. Защо пък майката (тъщата) да се опитва да ги раздели, само защото ТЯ не харесва зетя?

Не знам дали ще успее тъщата да научи зетя на финансова дисциплина - моята майка не отучи ММ да харчи по-малко. Е, не че се е месила значително, но при удобен момент е предлагала разни по-рационални решения. Успех засега нямаме нито тя, нито аз. Успокоява ме факта, че ММ изкарва повече, отколкото харчи, и че все пак харчи пари предимно за семейството и за бизнеса. Не пие и не хойка, тъй че това май не е голям кусур, заради който да си зарежеш мъжа и да си развалиш семейството.

# 132
  • София
Младите се обичат явно - щом са заедно толкова време, и имат дете/деца. Защо пък майката (тъщата) да се опитва да ги раздели, само защото ТЯ не харесва зетя?

Не знам дали ще успее тъщата да научи зетя на финансова дисциплина - моята майка не отучи ММ да харчи по-малко. Е, не че се е месила значително, но при удобен момент е предлагала разни по-рационални решения. Успех засега нямаме нито тя, нито аз. Успокоява ме факта, че ММ изкарва повече, отколкото харчи, и че все пак харчи пари предимно за семейството и за бизнеса. Не пие и не хойка, тъй че това май не е голям кусур, заради който да си зарежеш мъжа и да си развалиш семейството.

Защо с мъжа ти допускате майка ти да се меси във вашите финансови решения?

# 133
В много случай шоковата терапия е единствената спасителна възможност. Друг е въпросът, че е много трудно човек да я приложи към собствените си деца. Аз давам този съвет, но на мен самата ми е много трудно да го следвам.

# 134
      rumka833, защо майка ти е наясно какво става с бюджета ви?

Общи условия

Активация на акаунт