С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 612
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Джули, това , че младите живеят с възрастните не винаги означава,че родителите покриват всички сметки. Просто младите икономисват от наем. А и сметките са наполовина. И за млади, и за стари. Peace
Това не е винаги точно така.

Бор_яна, сподели за гостуването.

# 406
Исках да ви кажа,че сега съм наясно кое  е  неприятното меко казано да бъдеш  на изписването. Никакви обяснение от рода на няма да изглеждам добре и подобни,които ми бяха казани. И да си кажа ,че попитах,не защото аз държа непременно да съм там ,а  защото бях сигурна ,намекнаха ми че ще бъда и аз и сватовете.Интересно им беше които не искат защо го правя ти  защо моите хора искат. Те  просто нямаха намек за вариант да не сме там. Даже днес подхвърлих ,че можеше да сме по нататък ,но  ми казаха,че сега си трябва и да са свободни нататък от тази грижа.
Неудобното е едно голямо напрежение,че не се знае   датата и часа до последно,даже накрая  имаше вероятност да се отложи по подозрение за жълтеница ,но се оказа напразно и ги изписаха в 15 аса вчера ,което ми бе интересно ,защото мислех ,че както някога само до обяд.Можело и нощем казаха.
Бяха едни непрекъснати разговори ,предложих плахо да отложа ходенето,бях още у нас  и не бе сигурно нищо ,но не...имахме задача и  трябвах ,за това държаха да бъда там  ида изчакам дори ден два ако се налага. това за тези ,които смятат,че се натрисам неканена даже.
 Адски е  напрегнато,бяхме 4 човека ,нейните родители не успяха ,дойдоха днес ,видяхме се и  аз си тръгнах по-рано ,те все пак са с кола ,след мен ще са ,да постоят насаме ,тяхната дъщеря  е.
Правиха снимки,снахата  бе бодра и  усмихната. Взех си такси до  моята приятелка и те се прибраха да се видят ,да си починат ,синът май  бе по изморен поне на вид и се шегувахме с него. Днес изчаках до обяд да дойдат  тъстовете ,даже от скука омесих питка ,но изпекох на две ,една за там и една за квартирата ми. Приятелката ми ,но така и  викам.И двете направихме  доста палачинки с различен пълнеж ,дрешките изпратих вчера в колата ,но не са ги отваряли. Имали са други грижи. Не достига кърма и почват дохранване.  Децата са спокойни , хапнахме но преди това ,докато сина  се въртя да сервира  разгледахме подаръците ,снахата разбра веднага ,че удоволствието мие  било да избера и купа лично нещата. К усмивка ,благодари ,защото за пазаруване иска доста време. Нито преди месец нито сега и се пазарува. Повярвах чее  искрено ,тя не може да се преструва и  е директна. Доволна съм ,колко малко трябва на човек да е щастлив. И много в действителност.

Мислех да ви описвам досадата по изписването ,голямото чакане и  несигурност ,после бързо решение  но мисля че това ви е познато ,ако някоя баба като мен не е наясно ми я пратете да я светна подробно. снахата не се стърпя да чака и почна да сервира неща  заедно ,само треперех като гледам ,стоях малко ,повече говорихме сватски и нагледах бебетата ,на тръгване надникнах от вратите за довиждане ,нещо бяха доста червени и се напънат,щом папаме и акаме- сме ок. Обсъдихме и това ,че са техни деца ,и те ще си ги гледат ,ако се нуждаят от помощ ,ако трябва всички баби и дядо ще сме там ,но ще се помага. Също така двете  със снахата едновременно казахме за имената ,че бащиното и фамилното са наши , няма проблем първото да е на техния  род. Щастлива съм направо ,всички страхове  набрани до сега   отпаднаха предварително. Оставям ви мече да не досаждам ,може понякога като почивам да изтърся някой  бисер по темите за снаха и свекърва. Но вече не ме вълнува толкова. Проблемът ми е ,че планирам предварително и си представям нещата ,оказват се по-лесни от  очакването. След дни си идва брат му ,само да ги види и обратно лети.
това беше.

# 407
Бор_яна, радвам се, че всичко е минало нормално по изписването. Сега сигурно си вече по-спокойна. Дано често да те викат за помощ и да съумеете да запазите добри отношения. Да са ви живи и здрави бебоците, това е най-важното  Peace

# 408
Като подаряваш нещо обикновено няма условия и не би трябвало да има. В противен случай не е подарък.
Hug

Много,ама много ме зарадва с този пост!
Човек трябва да се научи да дава така,както дървото дава своите плодове.
Всичко друго е "мижи да те лажем".

А по казуса с даването на имоти на децата..

Аз съм бъдещо свеки.
Ако един ден синковеца,реши да доведе снаха у дома,няма да ги натиря на квартира,но бих очаквала да се съобразяват младите с мен,не обратното.Т.е.да ми дойде снахата и да ми пренареди дома и бита,няма как да се случи.
Като иска да реди,първо да си съградят свой дом.
Ако успея да купя макар и малко жилище като подарък за сина ми,то не бих  очаквало абсолютно нищо в замяна!
Все една сега като е на 8 сем,и да очаквам да ми е благодарен за дето съм му купила маратонки Crazy

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 12:02 от Какво?

# 409
Като подаряваш нещо обикновено няма условия и не би трябвало да има. В противен случай не е подарък.
Hug

Все една сега като е на 8 сем,и да очаквам да ми е благодарен за дето съм му купила маратонки Crazy

Да, ама аз доколкото разбрах не сина трябвало да благодари, а снахата, че са и осигурили покрив над главата. Щот, нали тя е чуждата, а не сина. Подарък е на сина, а не на снахата, тя е натрапница някаква, която разделяла сина от най - чистата и свята любов - майчината. Ох, просълзих се, докато пиша.

# 410
  • Countryside
Не съм вярвала, че ще чета и дори пиша в тази тема, но .... ей ме на. Моята свекърва е точно копие на Хиацинт( справка с английският сериал "Какво ще кажат хората"). В началото ми се виждаше готина и все си виках, абе какво ги плюят чак толкова тия свекърви  ooooh!

Относно темата с подаръка: подаръка затова е подарък, даден е без да очакваш нищо, дали от обич, от уважение или по повод, но е смешно и жалко да се търси благодарност за нещо подарено, пък било то и имот.

# 411

Да, ама аз доколкото разбрах не сина трябвало да благодари, а снахата, че са и осигурили покрив над главата. Щот, нали тя е чуждата, а не сина. Подарък е на сина, а не на снахата, тя е натрапница някаква, която разделяла сина от най - чистата и свята любов - майчината. Ох, просълзих се, докато пиша.
Всщност, ако са нормални хора, няма нужда от специални благодарности дори от сина. Така както моите родители са ми осигурявали разни неща и екстри, така сега аз го правя за децата си, те- за своите деца и т.н. Имах възможност да купя по едно малко апартаментче и на сина си, и на дъщеря си. Не очаквам благодарности, но лоялността и добрите отношения са много ценни в едно семейство. Под лоялност разбирам семейството да действа като екип, а не като орел, рак и щука.

# 412
  • Countryside

За съжаление има такива майки, че и се сърдят че видиш ли че чедото слуша жена си, а не мама.   newsm50
Дай боже всекиму да си подсигури детето с каквото сметне за добре - образование, имот и т.н. а децата ако го оценят значи сме си свършили работата като родители.  bowuu

# 413
  • Бургас
Явно не правите разлика между благодарност/оценяване и поклонничество/послушание. Никой не ви кара да целувате за*ници, а да проявявате едно елементарно уважение и оценяване на това, което някой е направил за вас. Когато не може да оцениш нещо, просто не го приемай.

# 414
miss july, никак не са единични случаите, когато родителите са осигурили дом на сина си, но не харесват снаха си, не проявяват уважение, към нея и просто не искат да я приемат, като част от семейството. В такава ситуация синчето не трябва да защитава жена си, а да си затваря очите и да продължава да с благодарностите за "палата", така ли?  Stop

# 415

Всщност, ако са нормални хора, няма нужда от специални благодарности дори от сина. Така както моите родители са ми осигурявали разни неща и екстри, така сега аз го правя за децата си, те- за своите деца и т.н. Имах възможност да купя по едно малко апартаментче и на сина си, и на дъщеря си. Не очаквам благодарности, но лоялността и добрите отношения са много ценни в едно семейство. Под лоялност разбирам семейството да действа като екип, а не като орел, рак и щука.

Това  е...Всеки  е длъжен да изиграе  играта "предай  нататък"Да получи безусловно и да даде безусловно.Единствено условие  е да няма черна неблагодарност,за мен се изразява в недоволство ,че ти какво си ми дал,нищо не съм ти длъжен,и подобни още по резки думи. Длъжен си напред,на децата си. Длъжни са ти  да са доволни на даденото, колкото си имал, да не изискват повече,отколкото можеш да дадеш.
И ако имаш  излишно материално,да помогнеш да не мизерстват после твоите родители ,дали ти.Ако нямаш материалното,имаш любов ,уважение, имаш топлина и обич за тях ,което също е даване.
Казвам като такава ,която получава.Колкото могат.Основно за поддръжката на този дом ,който пак ще е техен някога.И ще го имат като пристан при нужда ,защото никога не се знае какво предстои. Дом,който е западнал за да се даде нужното на тях. Не може да се съизмерва.И обикновено ,когато те нападнат ,недоволстват ,си спомняш ,че си давал  и ти е мъчно. Че не е оценено ,не да ти го връщат искаш ,не да ти пълзят ,а да сте семейство в нуждите,да се подкрепяте с което може.Не винаги е материално.При нас едни 20-50 лв ми помагат да  вържа нещата ,ако лично дойдат ,губят много повече от време ,бъдещи ползи и  така нататък...Истината е ,че искам да съм  винаги ок ,да имам възможностите...Но не винаги мога.За това сме семейство,големият семеен кръг. В малкия техен   са те с децата си и първо са техните нужди ...

# 416

miss july, никак не са единични случаите, когато родителите са осигурили дом на сина си, но не харесват снаха си, не проявяват уважение, към нея и просто не искат да я приемат, като част от семейството. В такава ситуация синчето не трябва да защитава жена си, а да си затваря очите и да продължава да с благодарностите за "палата", така ли?  Stop
     В такива случаи мъжът избира - или  сиктирдосва родителите, които заради четири стени се опитват да се бъркат в емоционалния му живот и си ползва подареното както му харесва, или ако е подарено, но с уговорката "давам ти, но ще заведеш там само онази, която ние одобрим"- напуска и си търси друг дом. Може тъст му също да иска да им подари жилище, при това без да поставя условия. А ако мъжът е Мунчо, по-добре да избере жилището и да освободи момичето докато е време, иначе ще четем оплаквания от свекъри за проблеми създадени от мъжа.

# 417
  • Бургас
Нещата не са черно-бели. Много е субективно всичко.
Давам реален пример. На мой познат родителите купиха доста голям апартамент, като снахата беше оставена да избере всичко за дома /което възрастните платиха от-до/. Неведнъж съм ставала свидетел на демонстративно неуважително отношение от страна на момичето към родителите на момчето. Познавам семейството на момчето от дълги години и знам що за хора са. Веднъж снахата държа свекърва си на вратата и не я покани в къщата /жената се беше отбила да донесе нещо с предварителна уговорка/. На двамата с мъжа ми ни стана супер неудобно, а снахата се врътна обратно в хола и остави жената сама на прага, за да чака сина си. Втори случай - отиват до къщата на свекърите. Свекърите излизат да ги посрещат, но снахата остана демонстративно в колата и не слезе дори за минута да ги поздрави. Е, извинете, но това ако не са тъпи и неуважителни демонстрации, не знам какво са. Не се изисква да се съгласяваш, да се примиряваш или да приемаш чуждото мнение, а просто да бъдеш възпитан. А въпросните свекъри го позлатиха момичето /в буквален и преносен смисъл/. Просто си беше типичната неблагодарница и наглярка, която си мислеше, че всички са й длъжни да й снасят всичко, от което има нужда.
И както казах - благодарност е едно, а да подгъзуваш на някой, е съвсем друго. Не ми вкарвайте думи, които нито съм помислила, нито съм написала.

# 418
В този случай съм съгласна. Интересуваше ме другия. Хем подаряваш, хем снахата не е по твой вкус и създаваш напрежение в семейството, колкото и да се старае снахата.

# 419
Ех как ги обичам подобни истории. Само дето обикновено "свидетелите" са наблюдавали от едната страна.
Ако питаме снахата  нищо чудно наглярката да не излезе тя.

Ти как точно си убедена, че снахата е избирала, че и са и разстлали за това? Така е казала свекървата, която е твоя позната? Не ми отговаряй, свят широк. Може и такава версия да има. Нищо, че аз съм с 2 на ум Wink

Общи условия

Активация на акаунт