С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 553
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
В този случай съм съгласна. Интересуваше ме другия. Хем подаряваш, хем снахата не е по твой вкус и създаваш напрежение в семейството, колкото и да се старае снахата.
Нямаш право на това,трудно е  ,искаш да даваш най-вече съвети,мислиш,че си  опитен и всичко знаеш,но ти е  минало времето.Можеш да кажеш веднъж и да приемеш каквото правят .Всичко останало и намеса ,не съвет.Не помощ.Пъшкай си ,като те мъчи ,но сам.

# 421
  • Бургас
Ех как ги обичам подобни истории. Само дето обикновено "свидетелите" са наблюдавали от едната страна.
Ако питаме снахата  нищо чудно наглярката да не излезе тя.
Ти как точно си убедена, че снахата е избирала, че и са и разстлали за това? Така е казала свекървата, която е твоя позната? Не ми отговаряй, свят широк. Може и такава версия да има. Нищо, че аз съм с 2 на ум Wink
От коя страна съм наблюдавала. Въпросната девойка излезе........да не казвам каква /включително се оказа черно на бяло по документи и че лекинко ги е крала/. За мен не беше много с всичкия си. Дори я съжалих, защото заплю щастието си, но няма да навлизам в подробности.
Снахата избираше, а свекървата плащаше като поп лично пред очите на мъжа ми. Че и скандали вдигаше. Ако не видяхме лично с очите си за какво ставаше въпрос с конкретната женица, повярвай ми, нямаше да я давам като пример
П.П. В случая момчето сам я видя що за стока е половинката му. Или смятате по презумпция, че мъжа задължително трябва да е на страната на жена си, нищо че не е права и се държи отвратително. Човек трябва да е обективен.

Последна редакция: ср, 13 май 2015, 15:40 от miss july

# 422
Ех как ги обичам подобни истории. Само дето обикновено "свидетелите" са наблюдавали от едната страна.
Ако питаме снахата  нищо чудно наглярката да не излезе тя.

Ти как точно си убедена, че снахата е избирала, че и са и разстлали за това? Така е казала свекървата, която е твоя позната? Не ми отговаряй, свят широк. Може и такава версия да има. Нищо, че аз съм с 2 на ум Wink
   Надявам се да не решиш, че не съм изслушала двете страни. Четири подобни развода са ми минали през ръцете. И четирите снахи считаха свекърите за длъжни да подсигурят всичко това, плюс колата и помощта. Едната държеше да прибере родителите си в общия дом (собственост на съпруга й), а свекърва й да ходи само с покана. А едната е достойна увековечаване тук - нагло заяви, че я ощетили, защото не си направили сметка, че синът им някой ден ще се ожени и му прехвърлили жилището преди двамата да се познават. Горката, без собственост останала. Добре, че момчето беше интелигентно, отрано усетило свърхпретенциите на жена си и не се беше поддало на настиска да прехвърли на нея половината имот (доста луксозен). Тя, принцесата, не можела да живее в дом, който не е нейна собственост. Това го каза ядосана докато напускаше съдебната зала (всъщност го изкрещя на ошашавените си свекърва и мъж, докато я напускаше).

# 423
Не са само снахите, и зетьове има такива. Особено фрапантно е, когато от собствените си родители са свикнали да не получават нищо, обаче свикват да получават от чуждите. Не е задължително да става дума за жилище или нещо по-едро като кола. Може да става дума за постоянни финансови дотации или пък друг вид помощ. Особено е гадно, когато даването е с цената на мизерстване и близките буквално изнемогват, за да могат да дадат. Но пък май си е в човешката природа - доста хора свикнат ли да им се дава винаги, вече почват да го приемат даването като нещо, което им се полага. Виждала съм го дори и при разни призиви за помощ по медиите. Първите помощи се приемат с благодарност, следващите пъти като ги дадат по телевизията, вече ги очакват помощите и даже се сърдят, ако са малко или не са им по вкуса.

# 424
И аз имам съседи с двама сина. Първо се ожени по-малкият. Жена му се оказа особена, често му спретва скандали (чуват се през прозореца, да не каже някой откъде знам), веднъж го намушка с кухненски нож в ръката. Като им се роди детето, не им даваше да го виждат, не ги искала на етажа (построен от свекърите), а да им даде детето на техният етаж - абсурд. Свекърът се ядоса и направи отделно стълбище, да не се засичат. Миналата година се ожени и другият син. И на него се роди дете. Снахата се държи любезно, помагат й с детето, бабата цъфти, когато го извежда с количката. Миналият месец направиха голяма кръщенка на детето, свекърите платиха всичко. Сякаш едва сега се почувстваха баба и дядо, с такава гордост го разхождат. След раждането на второто внуче, първата снаха се промени, сама започна да праща нейното дете при бабата и дядото.
Като гледах тези съседи, много пъти съм си мислела за това. Да построиш жилище, на всеки отделен етаж, да им помогнеш с обзавеждането и накрая да не ти дават да влезеш на етажа. На мен ще ми е криво, ще ме заболи. С твоите ръце си го направил, искаш само малко уважение и да се радваш на внучето, а насреща си да получаваш скандали и обиди, едва ли на някого ще е приятно.

# 425
     кукумицинка, има разбира се.  Peace
     Разказах историите, защото все още в темата се прокрадват постове от типа - щом е свекърва, тя е виновна, снахата не би могла да бъде. Има много лоши жени, като свекърви стават ужасни, но то се дължи на характер, а не на пол на децата. Те и като снахи не са били по-добри.
     Не съм забравила каква е темата, извинете за отклонението.

# 426
То в темата се прокрадват и постове, че неполучаването на евентуално наследство от свекърите (съвсем живи хора, малко далеч от средностатистическата възраст за умирачка при българите) е едва ли не финансова загуба за снахата. За мен получаването на някакво наследство, стига наследството да не се състои основно от дългове, е печалба, но неполучаването му няма как да е загуба. Да не говорим, че снахата няма никакво отношение към наследството от свекърите. Децата ѝ, ако са от сина на свекърите - да, но тя самата - не.

# 427
Аз пък съм се нагледала на  свекървенски номера и съм особено мнителна към подобни истории.
На моята свекърва и изчезна златен пръстен. Разнесе се олелия, нищо в прав текст, но подпитаха дали съм го виждала. Бях в шок. Никой в нищо не ме обвини, но безчет намеци.... Теглих на ум една голяма.....и забравих. Мина се време, пръстена явно се появи отнякъде. Пак никой нищо не каза. Е какво да каже като не са ме обвинявали Wink
Минават се няколко години - изчезва златно колие. Пак първо просто "дочух", после втори път "дочух".....търсят ли търсят.  След седмица мм син, зелен ме пита дали случайно не съм го взела  Shocked Питах го дали изобщо ме познава и как може да му хрумне такъв въпрос.  Извини ми се и каза, че предпочел сам да ме пита и да отнесе бурята, защото иначе родителите му заплашили те да ме питат. Обидата не я коментирам, но и това колие се намери, паднало под някаква мебел заради скъсана верижка докато жената чистела. Странното в случая, че не бях ходила нито преди изчезването, нито преди намирането, но за всеки случай да ме заподозрат. Нали все пак съм кофти снаха. Разбира се после С разказа как всъщност подозирала еди коя си дето идвала у тях в този период - явно това и беше извинението.
Убедена съм, че и в двете истории е смогнала да разкаже на доста народ как снахата и краде златото, но е възможно да не е добавила развръзката. Хората обичат сплетни, какво по-сладко да подъвчеш как пусто щедрата свекърва, блага женица и светица е случила на снаха използвач.
И пари на маса е имало като ходя, големи суми, служебни. Няма да се изненадам, ако са ги броили след мен.
Знам, че ако изчезне от дома на моите родители, никога няма да им хрумне да заподозрат зетьовете си. Възпитали са дъщери, така че да вярват на избора им.

# 428
От даване и благодарност ,до дава и благодарност,разлика голяма. За пример давам баба ми. Цял живот ни е помагала. Не че някой е молил или изисквал,просто тя на своя глава решаваше и пращаше-зеленчуци от градината,яйца,мляко и прочие. Някой си щял да пътува и тя се обажда да посрещнем багажа. Така дълги години.  Дядо почина преди време,тя се разболя от диабет. Мама я викна да живее при нас. Отказа. Искала си на село. Мама трябвало да отиде да я гледа там,понеже тя в града не иска да стъпи,нито пък гледачки иска. Почна се постоянно натякване при всеки разговор-аз колко съм ти помагала,на теб цял живот няма да ти стигне да се отблагодариш. Еми-мерси за такава помощ,в която накрая ти се натяква.
Баба ми е и свекърва. Работеха  дълги години след пенсия за вуйчо ми,абсолютно безвъзмездно. Купи си той жилище. Ожени се. Роди му се дете.Хубаво ,ама баба си нави на пръста,че трябва да я викат за бавачка. Тя нея си не може да обслужва,какво остава за новородено. Майката на вуйна ми пък,въпреки възрастта си,беше изключително активна и веднага след раждането отиде при тях. Баба ми 300 олелии вдигна. Защо не отишла тя,ами другата баба;то това жилище нейно било,тя щяла да изгони сватята,щото видиш ли вуйчо ми ги бил хранел . Не ,че вуйна ми е стока,ама със свекърва като баба ми,напълно разбирам защо не я поглежда и нито стъпва да я види,нито по телефона се чуват.
Та монетата винаги има 2 страни. От едната страна е свекървата,която очаква да й се кланят до земята и това вбесява снахата,от другата е снахата,която в действителност n на брой години нито иска да работи и я издържа изцяло мъжът й,нито пък някога е проявявала елементарна любезност,дори ,когато отношенията им са били не така обтегнати. Всичко това вбесява баба ми. И история една,гледни точки 2,всяка права за себе си. Всяка плюе по другата

# 429
Всичко хубаво, само това
Цитат
снахата,която в действителност n на брой години нито иска да работи и я издържа изцяло мъжът й,
не разбирам защо се промъкна в поста Grinning Работенето/неработенето на вуйната какво общо има с отношенията снаха-свекърва?

# 430
Защото реално това ,че тя не работи и дори не желае,са част от причините баба ми да продължава да я оплюва и да я напада
П.П За нея тя е използвачка,която вместо да изкарва пари,харчи. В представите й вуйна ми трябва и на село да ходи и да копае и прочие,защото тя й е дала апартамент. Ето това е общото в от отношенията.

# 431
Защото реално това ,че тя не работи и дори не желае,са част от причините баба ми да продължава да я оплюва и да я напада
П.П За нея тя е използвачка,която вместо да изкарва пари,харчи. В представите й вуйна ми трябва и на село да ходи и да копае и прочие,защото тя й е дала апартамент. Ето това е общото в от отношенията.

Е да де ама тя де факто го е купила на сина си.Снахата може и да е била друга
Защо сега вуйната да е длъжна цял живот да се съобразява със свекървата
Е това не го разбирам.Даваш нещо и в замяна искаш едва ли подчинение до гроб и  угодия до без край
Често пъти това е в основата на скандалите между млади и стари

# 432
  • Варна
Как пък я изпуснах тази тема, не знам....  ooooh!

# 433
  • Бургас
Как пък я изпуснах тази тема, не знам....  ooooh!
Нищо не си изтървала освен, че Бор_яна стана баба на близнаци Grinning

# 434
И аз не го разбирам,нито одобрявам. Това може само някоя свекърва или тъща  с подобно мислене да го изясни.Надявам се някой ден,когато стана свекърва,да не съм променила толкова вижданията си и да не правя същите тези неща,от които сега се възмущавам

Общи условия

Активация на акаунт