С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 564
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Countryside
Няма начин, вината винаги е в свекървата. Дъщеря ми също ми прави забележки, аз й казвам - като не ти харесва, гледай си го ти. Как ли ще реагира снаха?
Не става дума за целодневно гледане, просто за внимание, да излезе с детето на разходка за час-два примерно. Майка ми гледа детето и за цял ден ако се наложи, щом е наядено и наспано нямам никакви претенции за друго, ако ще с пенбяно панталонче да е.

# 481
  • Countryside
Сиренце, ми тук по-голямата част от дамите не дават внучетата на свекитата. Децата са средство за тормоз над нелюбимите свекита.
Ти си някакво изключение. За това аз те поздравявам. Не се шегувам. Само се питам, ако не беше  ревността към зълва ти и нейните деца, щеше ли да искаш С да общува с внучетата.

Според мен децата е добре да общуват с бабите и дядовците, лелите и чичовците, братовчедите си,  пък ако ще и за няколко часа уикендите. Това е важна връзка и за детето, и за роднините му. Ревност към зълвата нямам, само се учудвам как тя все има проблеми, а ние с мъжа ми цъфтим и връзваме, и само ни пита дежурно как сме. То, и ние не се оплакваме, та сме за бой Mr. Green

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 10:26 от Сиренце

# 482
  • при късмета
Няма начин, вината винаги е в свекървата. Дъщеря ми също ми прави забележки, аз й казвам - като не ти харесва, гледай си го ти. Как ли ще реагира снаха?

Точно ти твърдеше, че бабата имала неотменно право да вижда децата. Като го кажеш на снахата няма да виждаш детето и после пак ще рИвеш.
А точно в тази тема много момичета казват, че и майките си биха отрязали, не само свекървите, при груба намеса относно детето.

# 483

Точно ти твърдеше, че бабата имала неотменно право да вижда децата. Като го кажеш на снахата няма да виждаш детето и после пак ще рИвеш.

Тоест, свекървите трябва да лазим пред снахата, за да не ни спре достъпа до внучето?

# 484
С майка ми съм се карала повече за детето, отколкото свекървата. Майка ми обаче също не ми оставаше длъжна. Е преди година си призна, че е мислела, че знае много неща, но в момента оценявала и моят начин на гледане и т.н. Абе видя, че нейната истина не е моя истина. Обаче сме стигали до големи караници. Включително веднъж й казах, че щом смята, че съм некадърна да й гледам внучето, веднага й го пращам и да ми го върне като стане на 18. Тя пък ми каза, че имам голяма уста и т.н. "Забавно" ни беше първата една година. С баща ми ме гледаха като престъпник, който по стечение на обстоятелствата трябва да им отглежда внучето. Много мнителни бяха спрямо мен, абе беше кошмар общо взето общуването ни. Сега са друга песен. Сега са на етап, че съм златна майка. До кога - не знам.

Свекърва ми беше по-толерантна, тя само подскачаше да не би да настине детето. Ама свикнах вече, особено като видях, че и мен постоянно ме кара да се обличам. Тя е на 70+ години, по-студено й е явно повече отколкото на нас. Е има си някакви разбирания от едно време, но никога не ми ги е натрапвала. Казвала ми е какво е правила, но винаги после е добавяла - сега са други времена, не знам как се прави. Единственото, което ми е малко мъка, е че не играе с детето, а то има нужда от нея, но явно няма подход. Но пък малката казва, че я обича, което е супер, доволна съм. Гледам да няма пренебрегнати баби, като викам моите родители, после винаги каня и нея. Гледам от време на време и на куп да ги събирам и така.

Но това пък не пречи да си имаме други неразбирателства със свеки, които нямат нищо общо с детето де. Обаче през ум не би ми минало да й кажа - няма да виждаш детето повече.

# 485
Разбира се, че свекървата и зълвата са по-близки, те са си от едно семейство, с едни навици и често с подобни разбирания. Точно това пък по никакъв начин не може да ме засегне.  Излишно е да се приписват на свекървите всички земни грехове. Хора като хора - едни по-разбрани, други - по-малко.
И няма какво да си кривим душите - и ние като поостареем, и на нас ще ни е криво, ако синът/дъщерята се завърти около неподходящо  (според нас) момиче/момче. И ще реагираме според възпитанието, емоционалността и убежденията си.

# 486
  • Countryside
Има снахи и снахища, както има свекърви и свекървища, не може да се обобщава. Но елементарното съобразяване с другия и уважителното отношение правят чудеса в отношенията. Така че, колкото и да е банално до човек си е.

# 487
deskatta , как да играе 70+ годишна жена. Моята майка е на толкова, все гледа да я приклещи, да й чете. Не може да тича и скача с нея.

# 488
Дъщеря ми също ми прави забележки, аз й казвам - като не ти харесва, гледай си го ти. Как ли ще реагира снаха?
Пак опираме до възпитание май?
Моята майка никога не е имала подобни реплики към мен. Ако искам да му облече нещо в повече/ в по-малко (примерно) винаги ще се съобрази. Най-много, ако тя е излизала преди минути, а аз не, ще ми каже да се покажа на терасата и да преценя. Същото и за хранене и за възпитание. Аз го гледам, мое дете е и моя отговорност.
Репликата на свекърва ми е - ти няма да ми казваш, аз ще правя каквото искам  Thinking Добре че вярвам в нуждата от контакт баба-дядо-внуче, иначе си е заработила червен картон.

K.A..G, значи вдовицата с 3 деца е трябвало да гледа и свекърите, за да е добра? Неблагодарницата недна, гледала си само децата! Пък на старите, две дъщери не им стигат, трябва и снахата-вдовица да бие пета наоколо.

# 489
Това с "гледането" на стари години не става с имоти, уговорки и претенции. Според моите наблюдения става с личен пример.
Ако детето от малко е виждало как собствените му родители се грижат за баби и дядовци, ако има такава традиция в семейството, то някак си израства съвсем естествено с мисълта, че някой ден и на него може да му се наложи да се грижи за престарелите си родители. И го приема като нещо нормално, като етап от живота.
Нали се сещате за приказката за копанката? Много е вярна.
Абсолютно вярно!

Понеже три години гледах баща ми на легло,напълно неподвижен,а преди това и майка ми,малкия израсна с подобен модел.
Сега е на 8сем,но вече говори как,както остарея и се разболея,щял да ме гледа,да ми носи вода,да ми готви..и да ми се кара,като ми е разгащен кръста Mr. Green

Скрит текст:
Макар,пък аз от позицията на човек гледал болни хора,никога не бих допуснала детето да ме гледа..От сега водим спорове..И му викам,ако не дай Боже,стигнем до там да се разболея и да трябва да ми носиш вода,има домове и хосписи.
Просто няма да се събера в кожата си,ако той трябва да преживее тва дето преживях аз..Абсурд..

# 490
  • при късмета

Тоест, свекървите трябва да лазим пред снахата, за да не ни спре достъпа до внучето?

Не, не значи това. Значи, че както разбираш дъщеря си и нейните виждания относно детето, така трябва да разбираш и снахата, защото е същото. Ти обаче и това не правиш, така, че ще ти е трудно да разбереш туй и то

# 491
  • Countryside
Мен не ме засяга/не ревнувам, че имат по-близки отношения (което е естествено майка и дъщеря са),  а се възмущаван само че внучето на сина й е внуче само пред хората, а пък какви фантазии съм слушала от на мъжа ми братовчед му по повод нашите отношения, естествено аз съм виновна или в краен случай сина й, щерката никога.  Naughty А за това, че я дондурка ли дондурка и на достолепната възраст 30+ незнам какво да мисля. Аз още като се сгаждосахме с мъжа ми, забелязах че отсвирва сестра си и все я съжалявах, но ми се отвориха очите след не един панаир от нейна страна.

Какво? да е жив и здрав синът ти,  много мило ми стана, загрижило се детето, чак и за кръста ти  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 11:01 от Сиренце

# 492
Дъщеря ми също ми прави забележки, аз й казвам - като не ти харесва, гледай си го ти. Как ли ще реагира снаха?
Пак опираме до възпитание май?
Моята майка никога не е имала подобни реплики към мен. Ако искам да му облече нещо в повече/ в по-малко (примерно) винаги ще се съобрази.

Аз нали казах, че майките са перфектни.

# 493
  • Бургас
Не, не значи това. Значи, че както разбираш дъщеря си и нейните виждания относно детето, така трябва да разбираш и снахата, защото е същото. Ти обаче и това не правиш, така, че ще ти е трудно да разбереш туй и то
Нима казваш, че ще разбереш и възприемеш по един и същи начин нещо, казано ти от майка ти, и от свекърва ти. Аз щото не ти вярвам особено.
Ако подобно на Трещерица, майка ти каже "Като не ти харесва, си гледай детето сама" ще се нацупиш, може да не си говорите няколко дни и после ще го забравиш. Обаче ако свекърва ти каже такова нещо сигурно ще го помниш и преповтаряш до старини как свекърва ти не искала да ти помага с детето.

# 494

Joy Joy Joy
+100 Така добре го каза, че няма нужда от повече. Кой разбрал, разбрал, кой не  и с фуния налято няма да го приеме.

Общи условия

Активация на акаунт