С какво ви дразнят свекървите-44

• 46 525
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Ще ви кажа един случай- в началото ,моите гаджета още ,на гости и аз свикнала  някак си влизам ,чукам ,но доста бързо се намъкнах ,синът навън ,но  не знам тя какво прави ,ами преоблича се ,доста бавно за моите представи за време ,само си сложи блузката отпред. След това не влизам ,ако не се покажат на вратите. Независимо кой  вътре ,че сме жени  или друго.То  добре ,че са рядко не са всеки ден ,да досаждам.Но в началото нямаш навиците да  правиш  нещата различно ,имаш изградена представа. Новият човек има други навици ...не  беше много гот да нахълтам ,чуках все пак ,но един мъж се обича доста бързо и не съобразих...Такива неща има доста докато се напаснат хората , и че някой се нацупил ,дава знак да промениш нещо.
Другото е  ,че сега се женят по големи от нас и изградени личности. От училище сме били още деца ,свикнали да се подчиняват ,да взема друг решение  за нас. По лесно става. Сега са  с навици ,с  изисквания ,само при добро желание  може да няма проблеми.

Не  обърнахме внимание  на момичето с излъганите надежди. Може би нещо е станало да постъпят така с тях ,наистина без причина си е яко кофти да хвърлиш  средства в началото на живота си  и да те изритат.Поне да им възстановят парите.Много се ядосвах на мъжа си и смятах за мързел в началото ,че нищо не иска да променя ,ремонтира ,създава удобства ,той  казваше,че не е негово. Няма да прави на чуждо име.После беше късно ,разболя се.
Ама нас поне не са лъгали . Бе не са. Казваше свекървата,че другия  няма да вземе нищо ,ама нищо ,не е такъв човек. И той почина , и моя мъж почина ,и ако аз не бях се разбрала със свекъра да прехвърлят чрез гледане на мъжа ми,като изплатиха дела на другия син  накрая  щяхме да се срещнем с етървата и не знам какво скубане на коси можеше да има. Или с нейната снаха -неснаха,дето  я тормози жива и здрава за апартамент ,дали след нас нямаше тези пък да се дерат  по братовчедски. Защото  младото маце ми намекна ,че няма да ме изгонят никога ,да ми направят проблем за къщата. Трябваше да я пробвам какво мисли по въпроса ,а аз изтърсих ,че си е наша и имам акт. Конфузно...
Много са гадни тези имотни въпроси...И сляпото доверие  прави изненади ...

# 556
Според мен всичко тръгна от една нелепа случка . Когато бях бременна в 8 мес. девера все беше свикнал да не пипа нищо и беше оставил мивка пълна със съдове за миене и аз го помолих да си измие нещата тъй като не се чувствах добре и му обясних съвсем човешки че вече немога изцяло да го дондуркам и него все пак много скоро бебе ще имам. Та той така се засегнал че ревнал на маминка че съм го накарала да измие чиниите един път и съм искала да го изгоня . Та тогава при спора това и бьха думите като не искаш да си слугиня обирай си багажа и изчезвай ...

# 557
Моята как ме вбеси преди малко...
Започнахме да строим къща. Свеки е ВИК-проектант и участва в изготвянето на плановете, но няма касателство нито със собствеността на мястото, нито с парите за строежа. За сметка на това има мнение за всичко и НАСТОЯВА то да бъде взето под внимание. В конкретния случай, днес преди обяд ми звъни дали е удобно да дойде, да се разходи, да пием по кафе. Казвам да, защото и без това съм вкъщи заради майсторите (ММ като се прибере от работа ги наглежда, че повече разбира). Пристига жената, говорим си и след малко идва строителя с арматуриста. Обяснява му нещо и после започваме да си говорим нещо всички, включително и свеки. Влизам аз вътре да свърша нещо, а през това време чувам как разговорът се завърта към плановете и строежа и свеки казва "Абе, знаеш ли, той Д иска еди-какво-си, ама ти го направи еди-как-си, че според мен така е по-добре" (става дума за нещо коренно различно от това, което искаме ние). За късмет ММ се прибра точно в този миг и се намеси в разговора, така че се разбра сам с майка си и строителя. После като реши да си ходи жената, естествено трябваше да я закарам и тя ми обяснява през това време как ММ искал нещо си да стане по някакъв начин, ама тя смятала, че по другият начин ще е по-добре. Казала му тя на сина си, ама той не искал да се съгласи с нея и затова щяла да говори утре със строителя и да се разбере направо с него #Crazy #2gunfire  Само дето не пуснах волана да я удуша. Направо не знам как си прехапах езика. 'Щото е мама на милото и си викам "Айде, поне да не се караме". Но след малко ММ ще научи точната ми позиция и ще бъде заставен да се оправя с майка си (само да си тръгне съседа).

# 558

Отделен етаж, подарено жилище - да. Но колко живеят у свекърите и пак са с претенции.
Ако са ми подарили жилище, има два варианта. Единият е да приема и тогава ще проявявам такт и добро възпитание спрямо подаряващия. Другият, ако не харесвам подаряващия или условията, изобщо не приемам подаръка. Не говоря хипотетично. Отказвала съм.
Тази драма дето се вихри защо К.А.Г. сготвила манджа на снахата е много показателна. Цяла конференция с дебати стана от едната му пуста манджа.

Добре де,и при свекърите да живееш,трябва ли само да кимаш кротко с глава,да си мълчиш и безропотно да приемаш "божията" воля?
Разбира се, че не. Добрите обноски са напълно достатъчни. Ако, все пак, свекърите или животът с тях е непоносим, просто се изнасяш.

Последна редакция: чт, 14 май 2015, 19:46 от Анонимен

# 559
Според мен всичко тръгна от една нелепа случка . Когато бях бременна в 8 мес. девера все беше свикнал да не пипа нищо и беше оставил мивка пълна със съдове за миене и аз го помолих да си измие нещата тъй като не се чувствах добре и му обясних съвсем човешки че вече немога изцяло да го дондуркам и него все пак много скоро бебе ще имам. Та той така се засегнал че ревнал на маминка че съм го накарала да измие чиниите един път и съм искала да го изгоня . Та тогава при спора това и бьха думите като не искаш да си слугиня обирай си багажа и изчезвай ...

Е, ти направо ме утрепа. Ако съм на твое място ще си мия само моите чинии. Ползвала съм чаша, вилица и чиния - измивам ги, а другото да си седи в мивката. Ако на някой му пречат да си ги мие сам.

# 560
да ти кажа мила,била съм на 19 ,но преди да се оженя направих на бъдещия  съпруг скандал ,да го проверя как реагира и дали се сърди.Не  е нещо кой  знае какво ,скарахме се . И реших ,че става ,защото не се сърди а  аз сърдити не търпя миг.Чувствам се виновна за тях.Вече търпя.

Но  и аз не се сетих да го направя номера на останалите. В това ти е грешката ,трябвало отрано да го направиш  и да разбереш .
Малко се шегувам де.Ама на теб не е до шеги. Може би с времето съпругът ти ще се разбере да му осребрят разходите ,за сега си   прецакана дето вика   една тук. И то доста в този момент.  Като знам ,че бях забранила сбирки  у нас с  някой дето  не харесва снаха ми ,и  я дразни щом разбрах че е бременна, не знам как в осми месец те пъдят.
 Една жена ми каза скоро ,честити и  ми каза:да  е добре детето ,бебето ,трябва майката да е щастлива. Опитаха да ме манипулират ,но отрязах засилих нещата. Казах ,че това ще е майка на моите внучета и не искам да слушам лоши неща за нея. И ако ще да ми се качи на главата и  да играе   ,   ще ръкопляскам И спряха да ми тътнат и обработват ,не че  са успели преди ,но деликатно  се чудех   как да реагирам да са доволни всички. Вече няма деликатности  чистя всички дразнители.

Недоумявам наистина ...докато няма  бременни да се караш ,но след това ?Да тормозиш бременна ?Дори мен не са дето се вика.Не го приемам.

Уф ,тази пък строителка от класа...

# 561
Даже бих се зарадвала, че свекървата е помислила за нас и затова, че нямаме как да си сготвим. Наистина мил жест и за мен показва загриженост, не натрапване.
Да, това че е помислила и проявила желание да помогне е от значение. Дори да нямам нужда от храната и, нали тя няма да ни кара насила да ядем. Достатъчен е жестът и нищо не пречи да поблагодарим учтиво. Както свекървата може да попита снахата от какво има нужда, така и снахата може да си каже и да помоли за помощ, ако човекът насреща и е свестен. Иначе наистина се получава "Защо пита?", "Зашо не пита?"-няма угаждане.
Абсолютно.
Винаги съм оценяла донесена храна ,от когото и да е било, и съм била доволна когато се донесе .
Благодарях и не готвех един път .

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 17:11 от Анонимен

# 562
Аз не прочетох никъде свекървата да подарява жилище на снахата. Вобщия случай жилището е дарено преди брака обикновено в състояние за сериозен ремонт, в който И снахата влага средства. И в един момент се оказва че тя е никоя. мерси за такива подаръци

# 563
Добре де,и при свекърите да живееш,трябва ли само да кимаш кротко с глава,да си мълчиш и безропотно да приемаш "божията" воля?

Да се съобразяваш с реда в къщата.

Аз не прочетох никъде свекървата да подарява жилище на снахата. Вобщия случай жилището е дарено преди брака обикновено в състояние за сериозен ремонт, в който И снахата влага средства. И в един момент се оказва че тя е никоя. мерси за такива подаръци

Както казваш, на теб никой не ти прави подарък. Като не ти харесва, купуваш си твое жилище.

# 564
Свекърът обаче следеше зорко за финансите и за кой колко яде и пред него не можеш да се храниш без да получиш из-тънък и не чак толкова тънък коментар ,че си похапваш доста .
Ужас! От такъв екземпляр да му се отяде на човек.

# 565
Да поразсъждавам и аз по казуса на K.A.G.
На пръв прочит съвсем първосигнално си казах и аз: егати снахата, хем ѝ носят готова манджа, хем фасони прави.
Но после се замислих... Добре де, в един двор са. Можеше K.A.G. да ги попита дали искат да им сготви нещо за вечеря. Или направо да ги покани. Напълно логично е, че щом няма вода за готвене, няма да има и за миене на съдовете. А и обстановката може да не е била много подходяща за хранене - ремонт, мръсотия... Една покана за вечеря не ангажира с нищо - ако искат, ще приемат, ако не искат, ще откажат и няма да има неприятно изненадани, обидени и сърдити.
А може младите да са планирали нещо друго - например да излязат да хапнат навън. А свекървата им объркала плановете...
За пореден път се убеждавам, че 99% от проблемите между снаха и свекърва се дължат на липсваща или лоша комуникация. И на нереални очаквания. Както и че изненадите не са особено удачни. По-добре да попиташ пет пъти за нещо, отколкото да проявиш самоинициатива с най-добри намерения, която да се приеме зле. В резултат - две огорчени жени и смразяване на отношенията, от които страдат най-невинните в случая - синът и внуците.

# 566
По време на хранене Жена му се върти на пета ,ту сол да подаде, ту хляб да му нареже ,после пък водата му свършила и не може да седне ..патриархат.
Беше ми казано в прав текст ,че така се очаква и сина му да се гледа . Ми , гледа ме bowuu

Моят свекър е същият. И какво - да тръгна да им оправям семейството?

# 567
Една тенжера с маджа,едва ли може да ми обърка плановете..
Слагам я в хладилника и за другия ден
Ако не ям такова ядено,миУото ще си го яде..
Ако и той не,кусаме по веднъж и после хвърлям
Мир и любов,хепи едн

п.п.Ако на свеки и стане навик,тогава бих помолила скъпия да говори деликатно с нея..

# 568
Не жилището трябваше да го дарят на ММ така казваха те и ММ пожела да се припише веднага на детето след раждането и те се съгласиха първоначално. След като се роди малката и стана вече време за прехвърляне казаха че не е за нас и да не сме влагали пари...

# 569
Имах в предвид коментара на the wisemaster че като са ти подарили, трябва съобразяване и това е. Аз подарък разбирам като безвъзмездно даване на нещо. Всичко останало си е договор с условия.

Общи условия

Активация на акаунт