Бродирана красота - Тема 130

• 74 182
  • 713
  •   1
Отговори
# 675
Ще си врътнем една игра двете ...

# 676
  • с.Николово, обл. Русе
Става Роси, става.

# 677
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
я вижте какво правят бургазлийки Simple Smile

https://www.facebook.com/events/1183774178304631/

# 678
  • с.Николово, обл. Русе
Добри какво да кажа - хубаво като идея, но това което ми направи впечатление е, че уж "вход свободен" , накрая 20,00 лв. Явно до кафе паузата гледането е безплатно, а след това .... Хората са казали "Безплатен обяд няма". Сори за черногледството ама ... да си кажа, че да ми олекне.

# 679
ами то си е курс  Peace
плаща се такса за помещението, материалите...

но има къде да се иде и да се научи човек, ако иска.
в повечето места няма такава опция  Laughing учим се от грешките си.
добре, че са клипчетата в тубата  Laughing

# 680
  • Англия
Здравейте, възхищавам се на таланта ви! Аз съм съвсем начинаеща, сега съм на "Събирачки на класове" http://i3.pimodo.com/products/0221/00/1000000221/1000000221_b.jpg , но си забравих схемата в къщи. Сега съм на почивка и ми се искаше да поработя над гоблена. Дали някой я има и може да ми я прати. Или поне част от нея. Благодаря ви предварително.

# 681
Ееееее Добри!  Далече ми идва Бургас. Иначе бих отишла да видя какво е това чудо, може да видя нещо което не знам. 20 лв къде не съм ги дала, ама 2,5 часа ще съм със съмишленички. 

# 682
 Hug и на мен ми е далеч, но бих пийнала по кафе с други майсторици  Hug

# 683
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Че накрая ще вземете тапия за завършен курс по гобленарство. Кой като Вас? Интересно (и аз като Ваня) лекторите имат ли професионално обучение  по "специалността" за да преподават? Че то и аз мога да преподавам как се шие!

Иначе аз си шия, леко, бавно. Браво на всички показали!  Hug

# 684
Здравейте  Wink Преди време ми помогнахте със съвети за един гоблен на Ланарте, но за съжаление още нямам нищо за показване.
Сега се обръщам към вас с друго питане - искам да направя подарък - гоблен по снимка. Четох предишни теми, но като цяло информацията е доста стара. Имате ли вие опит с pattern maker или с някоя конкретна фирма, която предлага тази услуга, поръчвали ли сте, прави ли ли сте сами и така.

# 685
  • Варна
Благодаря ви за отговорите относно ръстомера, но се отказах от него.  Ще шия едно мече и сега си поръчвам конци, но в схемата пише DMC White, а в 8888бг има Blank, дали да едни и същи? И каква панама да поръчам? тази става ли? - http://8888bg.com/view_product.php?pid=2451
това е мечето https://www.pinterest.com/pin/50243352064993556/

Последна редакция: пт, 28 авг 2015, 12:13 от vania_kk

# 686
  • София
Благодаря ви за отговорите относно ръстомера, но се отказах от него.  Ще шия едно мече и сега си поръчвам конци, но в схемата пише DMC White, а в 8888бг има Blank, дали да едни и същи? И каква панама да поръчам? тази става ли? - http://8888bg.com/view_product.php?pid=2451
това е мечето https://www.pinterest.com/pin/50243352064993556/

Един и същи цвят е. Бяла панама вземи, за да се откроява или от светлото екрю - също ще стане хубаво, дори по-нежно Simple Smile. Но не 22, а Аида 14 или 16, защото се шие с кръстче

# 687
  • София
От известно време се ровя в нета, харесвам си различни дизайни за много неща - покривки, възглавници, хавлии и т.н. Събирам идеи. И като потърся съответния материал, напр. Zweigart evenwwave, Patterned fabric, няма в БГ. Има панами тип Аида.
Липсва ми магазин, напълно зареден със всичко необходимо, ей така, да се заровиш в него и цял ден да гледаш, пазаруваш. Да е всичко на едно място, а не да ходя до Пиротска и да търся дали имат плат подходящ за бродерия на каре, покривка, която искам да направя. Да, знам, в БГ търсенето на този вид продукти не е голямо, стоката ще скъпа или е с голяма надценка.

И така си припомням един облачен летен ден в Брюж, Белгия. Намерих едно симпатично магазинче, което се оказа доста голямо. Какво да ви кажа, има всичко. Толкова неща си харесах. Купих само 3-4, които ми бяха по джоба.

Извинете за дългия пост, но да си кажа терзанията.

# 688
От известно време се ровя в нета, харесвам си различни дизайни за много неща - покривки, възглавници, хавлии и т.н. Събирам идеи. И като потърся съответния материал, напр. Zweigart evenwwave, Patterned fabric, няма в БГ. Има панами тип Аида.
Липсва ми магазин, напълно зареден със всичко необходимо, ей така, да се заровиш в него и цял ден да гледаш, пазаруваш. Да е всичко на едно място, а не да ходя до Пиротска и да търся дали имат плат подходящ за бродерия на каре, покривка, която искам да направя. Да, знам, в БГ търсенето на този вид продукти не е голямо, стоката ще скъпа или е с голяма надценка.

И така си припомням един облачен летен ден в Брюж, Белгия. Намерих едно симпатично магазинче, което се оказа доста голямо. Какво да ви кажа, има всичко. Толкова неща си харесах. Купих само 3-4, които ми бяха по джоба.

Извинете за дългия пост, но да си кажа терзанията.

аз знам поне два, в които мога да се заровя за часове  Hug

единият е на ДМЦ, близо е до женския пазар, но точен адрес не мога да дам, а другия пак е там някъде, мен ме  водиха момичета от темата, по Ботев е и е зареден добре  Laughing

по пиротска, под колоните има магазин, после още 2-3 ...

в Аксиомата срещу заимовата градинка има най-различни комплекти  Hug

Скрит текст:
къде в Брюж е това магазинче? ние само брюкселски дантели видяхме и баби н апазарчето с плетени терлици  Crazy

# 689
  • София
st. Dobri, в ДМЦ не съм ходила до сега, разгледах сайта само, но не открих това, което търся. Мога да заменя търсеното от мен с друг текстил. Иначе конци от различни марки много в БГ.

А за магазинчето в Брюж.... Просто го открих вървейки от гарата на Брюж към хотела. Намира се на една главна улица. Направо мечта.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт