Дискова херния - 11

• 147 040
  • 778
  •   1
Отговори
# 120
Бяхме на консултация при Габровски-старши. Ще оперира по спешност мъжа ми, препоръча титаниев диск, нямало било рецидиви с този метод. Цена 4500 лв. Нищо не каза за винтове, болтове и т.н., а сега сядам да чета и ... Рехабилитатор ми сподели, че след поставяне на такъв диск, се ограничава обема на движенията.

За гел против сраствания нищо не спомена професорът. Този гел го слагат само при стандартната процедура с премахване на хернията ли?

Имате ли представа колко болничен дават след операция на ДХ?

Благодаря!

# 121
Кафе, аз съм с нормална операция и на мен изобщо не ми предложиха гел. Това във ВМА.
Болничния е 6 месеца. Издава се месец за месец от комисия. Аз ходех при моя невролог и той ми движеше документите.
Успех с операцията и стискам палци всичко да е наред!  Praynig

# 122
Kafe. Проблемът на мъжът ви на кръста ли е? Да не става въпрос за новият метод "барикада" при който уж нямало рецидиви.

# 123
Да, в лумбален отдел. Не знам дали става въпрос за "барикада", поне не го нарече така този метод.

Алечка, благодаря!   bouquet

# 124
Café con leche, аз съм с гел. Гелът е хиалурон. На мен ми го поставиха на местата на двете хернии. Предпазва и от сраствания. Нямам рецидиви. Трябва да сте наясно, че във времето този гел се резорбира от организма. Също ме убеждаваха за кейджове, категорично отказах.

# 125
Здравейте, още едно попълнение на редиците ви в мое лице. С тази диагноза съм отскоро. Пия си лекарствата - Мидокалм, Нивалин, Афламил, Габаневрал, Липомакс. Имам направени и 4 инжекции Дипрофос. Хернията е малка и невролога каза, че ще се прибере от терапията с лекарства. Спазвам стриктно всичко, но вече болките не мога да ги изтърпявам. Преди да стигна до него ме лекува личния, та цялата работа е от средата на март. След инжекциите ми олекваше, но после пак се започва. Пила съм още Паратрамол и Диклак. Какво да пия вече за тези болки не знам. Виждам тука, че има хора с голям опит, моля ви да ме посъветвате нещо.
Позната на майка ми и е дала съвет да пия върбинка. Имала е възпален лицев нерв и е колабирала от болки. Нито лекарства, нито нагревки са и помогнали, оправила се е с билката. Аз не я открих в аптеките, остава ми единствено дрогерията в Кауфланд, която е на края на града, но понеделник сина ми ще ме закара. Просто усещам как прага на болката и на търпението ми спадна значително.

# 126
Здравейте, още едно попълнение на редиците ви в мое лице. С тази диагноза съм отскоро. Пия си лекарствата - Мидокалм, Нивалин, Афламил, Габаневрал, Липомакс. Имам направени и 4 инжекции Дипрофос. Хернията е малка и невролога каза, че ще се прибере от терапията с лекарства. Спазвам стриктно всичко, но вече болките не мога да ги изтърпявам. Преди да стигна до него ме лекува личния, та цялата работа е от средата на март. След инжекциите ми олекваше, но после пак се започва. Пила съм още Паратрамол и Диклак. Какво да пия вече за тези болки не знам. Виждам тука, че има хора с голям опит, моля ви да ме посъветвате нещо.
Позната на майка ми и е дала съвет да пия върбинка. Имала е възпален лицев нерв и е колабирала от болки. Нито лекарства, нито нагревки са и помогнали, оправила се е с билката. Аз не я открих в аптеките, остава ми единствено дрогерията в Кауфланд, която е на края на града, но понеделник сина ми ще ме закара. Просто усещам как прага на болката и на търпението ми спадна значително.
Извинявам се за тъпия въпрос..Но върбинката е под формата на хапче или е растението и се прави чай..Как се приема.Питам защото мъжът ми беше на системи на инжекции и сега тръгва на физиотерапия и се чудя дали да не включим и втърбинката ?
Благодаря

# 127
На чай. Пила го е 3м. и сега няма помен от болките. И аз ще правя физиотерапия, билката няма да попречи, само да я открия.

# 128
# 129
Много ти благодаря, Нели !

# 130
Café con leche, аз съм с гел. Гелът е хиалурон... Също ме убеждаваха за кейджове, категорично отказах.
Благодаря! Защо отказа кейдж? Явно не са били достатъчно убедителни  Laughing

azaliya_m, не-добре дошла  Blush Щом хернията е малка, би трябвало медикаментозното лечение + физиотерапия да дадат резултат при теб. Хернията с ЯМР ли е установена? На кои нива е? Правиш ли упражнения?

Въпрос - някой знае ли дали се полага рехабилитация в Павел баня по клинична пътека след операция?

# 131
Полага се, мисля. Аз така и не отидох, но е хубаво да се направи след като зарасне операцията. Мисля, че ЛЛ дава направление и си запазвате място в санаториума, но не съм много сигурна...

# 132
Café con leche, напротив, неврохирурзите, с които се консултирах за въпросните кейджове бяха изключително убедителни:)) Толкова, че бях почнала да събирам парите (ставаше дума за около 12 000). Само че след още няколко консулта тук-там и време размисъл, прецених, че това е твърде крайна(последна) крачка. Нека изчерпя всички по-малко инвазивни методи преди нея. Дотук, отчитам, че преценката ми е била правилна.

# 133
  • На планетата земя
АНАЯ,този хиалурон гел след като се ребзорбира от организма какво остава на негово място?

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 19:28 от buba_koko

# 134

azaliya_m, не-добре дошла  Blush Щом хернията е малка, би трябвало медикаментозното лечение + физиотерапия да дадат резултат при теб. Хернията с ЯМР ли е установена? На кои нива е? Правиш ли упражнения?

Установиха ми я със скенер, на Л4 и Л5, правя тези упражнения от китайската медицина, момчето, което ми ги препоръча в един друг форум каза, че се е излекувало с тях. Аз имах леко намаляване на болките в началото, но сега пак се усилиха, което ме демотивира и ги спрях.
http://www.youtube.com/watch?v=COTy0MIFAMY

Общи условия

Активация на акаунт