Дискова херния - 11

• 147 085
  • 778
  •   1
Отговори
# 180
Може ли някой да даде малко повече инфо за випросните "препоръчителни" гелчета които се използват при операция на дх. Каква марка са и откаде ги внясят. Защо примерно в Пирогов са по 1200 в Иван Рилски са 1900, откаде идва тази огромна разлика? Сякаш нещо много "криминално" витае около тях. Някой дали си е правил операця в чужбина и дали е слагал гел ? Впрочем, докато лежах в болницата, нито лекуващият ме невролог, нито завеждащият отделението бяха чували за такъв гел LoL ?

# 181
Невролог е различно от неврохирург. Не са длъжни да са запознати с техниките на другия. На колко си години?

# 182
Невролог е различно от неврохирург. Не са длъжни да са запознати с техниките на другия. На колко си години?
разбирасе, че има голяма разлика м/у невролог и неврохирург, но все пак работата им е в една и съща материя. Аз не карам невролога да оперира все пак... Но както и да е. Точните думи на лекуващият ме лекър бяха " ти да не мислиш, че на бабите и дядовците оперирани от дх са им слагали гел за 2000лв ?" Не искам да споря за и против този гел. Искам само да получа малко повече инфо за него Simple Smile .Btw на 25 съм.

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 09:01 от fort

# 183
В аптеката на "Токуда" го имало. Казаха, от там да си го купим, в случай, че искаме с гел. Струвал 1800 лв., но нямам представа каква марка е.

При стандартна операция нито в "Пирогов" ни споменаха за него, нито в "Токуда". Трябваше сама да попитам.

# 184
Кафе, как се чувства съпруга ти след операцията? Надявам се всичко е ок. В крайна сметка сложихте ли гел?

# 185
Има ли някой, който да е посещавал д-р В. Пиронски в Дианабад? Бях на консултация при него, но не  се реших да започна, честно казано малко съм предубедена към мануалната терапия/масажи, а той прилага такива. Докторът е разискван в по-стари теми, но ми се иска да получа по-прясна информация, така че ако някой разполага с такава, ще съм благодарна да сподели  Simple Smile

# 186
  • София
За физиотерапия могат ли да ми дадат болничен (като приходящ)?
Не е свързано с ДХ.  Peace
През уикенда извършват ли се процедури?

Пп: Препоръчайте физио/кинезитерапевт, за София.

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 20:07 от Starrydream

# 187
  • София

Болничен може да получиш, само ако си пациент в болницата, т.е. лежащ, иначе - не. С направление № 7 постъпваш в болницата , но това за физиотерапия не е възможно.

# 188

Болничен може да получиш, само ако си пациент в болницата, т.е. лежащ, иначе - не. С направление № 7 постъпваш в болницата , но това за физиотерапия не е възможно.

Възможно е. Има отделения по физиотерапия, в тях те приемат какво във всяко друго отделение. Лежиш си и ти дават болничен  Peace

# 189
  • София

Възможно е. Има отделения по физиотерапия, в тях те приемат какво във всяко друго отделение. Лежиш си и ти дават болничен  Peace
Колко дни са това и задължително ли е да се спи там?
В Овча Купел дали предлагат?

# 190
Скрит текст:

Възможно е. Има отделения по физиотерапия, в тях те приемат какво във всяко друго отделение. Лежиш си и ти дават болничен  Peace
Колко дни са това и задължително ли е да се спи там?
В Овча Купел дали предлагат?

Това се решава от лекаря, който ще те прегледа. Да лежиш в болница, означава да спиш там. Обратното е просто да ходиш някъде на физиотерапия, както много от нас правят.
За Овча Купел не знам, не съм от София.

# 191
  • На планетата земя
Аз съм ходила на такава физиотерапия,но тя е по клинична пътека 241 или 244 все едно лежиш в болница.Не са ме карали да оставам там да спя.
Моето ЯМР мина,едната протрузия в торакален отдел се е прибрала напълно,а другата в лумбален частично в сравнение с предното ми ЯМР дек. 2013.За тази в лумбален отдел нищо не пише да компресира.Няма вече съществена причина за тези болки,а пък ги има.Явно когато болката хронифицира е много трудна за преодоляване.
Ще се захващам с едни упражнения сега заедно с кинезитерапевт и да видим какво ще постигна,друго не смея да пробвам.
Лена,и аз съм много предубедена много към тези мануални терапии и масажи,от тях само съм се влошавала,сега поне видях,че с нищо не са ме повредили. Grinning Но когато съм ходила при такива мануални терапевти първо от там се започва,много държат да изпукват и наместват като начало.

# 192
Аз съм ходила на такава физиотерапия,но тя е по клинична пътека 241 или 244 все едно лежиш в болница.Не са ме карали да оставам там да спя.
Моето ЯМР мина,едната протрузия в торакален отдел се е прибрала напълно,а другата в лумбален частично в сравнение с предното ми ЯМР дек. 2013.За тази в лумбален отдел нищо не пише да компресира.Няма вече съществена причина за тези болки,а пък ги има.Явно когато болката хронифицира е много трудна за преодоляване.
Ще се захващам с едни упражнения сега заедно с кинезитерапевт и да видим какво ще постигна,друго не смея да пробвам.
Лена,и аз съм много предубедена много към тези мануални терапии и масажи,от тях само съм се влошавала,сега поне видях,че с нищо не са ме повредили. Grinning Но когато съм ходила при такива мануални терапевти първо от там се започва,много държат да изпукват и наместват като начало.

Лекарите обясниха ли ти как са се "прибрали" протрузиите? Доста е трудно.
Питам, защото има разни шарлатани, които обясняват, че хернии се "прибират" - не се връзвайте!

# 193
  • На планетата земя

Питам, защото има разни шарлатани, които обясняват, че хернии се "прибират" - не се връзвайте!

Това ми го обясни доктора,който ми прави ЯМР то ,сравни с предното ЯМР.Обясни ми,че са пластични и не е невъзможно да се приберат.За моето просто и нетренирано око виждам,че едната протрузия наистина я няма,за другата сякаш е едва доловимо.Но и аз правих доста неща,физиотерапии ,санаториуми,упражнения, какво ли не.От доктор-физиотерапевт,който между другото е един от най-добрите за Варна също знам,че протрузиите е възможно да се поприберат с много физиотерапия.Но остават слабо място и могат да излязат наново.Та в случая изобщо не става дума за шарлатани,от 10 год.съм с тази диагноза и знам при кого ходя.

# 194

Това ми го обясни доктора,който ми прави ЯМР то ,сравни с предното ЯМР.Обясни ми,че са пластични и не е невъзможно да се приберат.За моето просто и нетренирано око виждам,че едната протрузия наистина я няма,за другата сякаш е едва доловимо.Но и аз правих доста неща,физиотерапии ,санаториуми,упражнения, какво ли не.От доктор-физиотерапевт,който между другото е един от най-добрите за Варна също знам,че протрузиите е възможно да се поприберат с много физиотерапия.Но остават слабо място и могат да излязат наново.Та в случая изобщо не става дума за шарлатани,от 10 год.съм с тази диагноза и знам при кого ходя.

Ясно, мерси за инфото! Аз за хернии говоря, че има шарлатани, които казват, че се прибирали.
Протрузиите могат, но трудно. Радвам се за теб! Болките би трябвало да преминат скоро щом компресията вече я няма.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт