Дискова херния - 11

• 145 283
  • 778
  •   1
Отговори
# 555
Еlora, не са глупости, може да си пропуснала, че не живея в БГ. Нямаме частно здравеопазване. Няма гишета за плащане в болниците, не е възможно да платиш колкото и пари да имаш.
Единственият начин е с направление от лекар. Другото е да пътувам до друга държава, но на този етап се опитвам да се справя без това.
Затова съм в тази тема.

Докторът каза "ако още си зле след физиото тогава ще мислим", да ама аз не искам да почвам така на сляпо, а той ме "обвинява", че му нямам вяра. Омагьосан кръг.

Та ако някой си има идея как да разпозная дали физиотерапията ми помага или наврежда да сподели.

Пропуснала съм явно. Много лошо тогава. Даже не искам да питам в коя държава си  Confused
Не се знае дали тази физиотерапия ще те облекчи или навреди.
Лично моят начин /освен хаповете/ при схващане и болки е да вися за да разтегля гръбнака и прешлените. Така освобождавам нервите. Сложиха ми едно желязо в коридора, хващам се с с две ръце, увисвам и започвам много бавно да се въртя наляво и надясно. След това внимателно стъпвам на земята.
Този метод ми го е казала една позната, когато бях месец на легло при първото сецване и нищо не помагаше. За пет дни ме изправи на крака.
Иначе си самоизписвам мидокалм и милгама н. Но аз имам дискова херния. А ти какво имаш не е ясно още и това е много лошо.

# 556
Аzkor,благодаря ти! А имаше ли ефект от престоя ти там?

Трудно ми е да определя, по принцип не бях в криза, предизвика ми реакция и ми се засилиха болките. Но аз бях целият следобяд на открит басейн и плувах, това ми се отрази много добре. Бях през Март там. Хранат е оскъдна!

# 557
Първо правих самосиндикално разни упражнения от нета, с което вероятно още усложних нещата. Спрях всякакви експерименти. Правя упражненията, които ни показаха в санаториума на Павел баня и нищо друго

Нищо не мога да направя по моя преценка - дори рентген. Колкото и пари да искам да платя, просто няма кой да ми ги вземе Simple Smile Всичко минава по касата - от една страна хубаво, че всичко е безплатно, но от друга пациентът няма никакав избор.

falath, a кой ти каза какви упражнения да правиш сега - на друга физиотерапевт ли ходи?

# 558
falath,
Има ли разлика в болките сега като си бременна и се променя центъра на тежестта?

# 559
Нищо не мога да направя по моя преценка - дори рентген. Колкото и пари да искам да платя, просто няма кой да ми ги вземе Simple Smile Всичко минава по касата - от една страна хубаво, че всичко е безплатно, но от друга пациентът няма никакав избор.

falath, a кой ти каза какви упражнения да правиш сега - на друга физиотерапевт ли ходи?

Наистина много кофти ситуация,не знам какъв съвет да дам.Според мен пробвай с лекарствата,които ти изписват,за масажите и физиото си е риск,но в никакъв случай не позволявай механични намеси-изпукване,опъване,разтягане и подобни.Мисли варианти за прибиране в Бг.Ако не са ти силни болките може и да се разминеш само с лекарства.Всичко е много индивидуално.Какви са ти оплакванията?

# 560
В момента нямам силни болки.
Започна се края на август със силни болки в опашната кост - 3 дни на легло. Минаха и сега само ме наболява ако стъпя по-невнимателно някъде.
2 седмици след това болки в кръста - не леки, но не и на легло. Някак си имам чувство и до днес, че кръста ми ще се счупи ако направя рязко движение. Напред не смея да се навеждам, чувствам, че ще ме заболи много.
После и към гърба продължиха болките - 1 ден на легло. Също минаха, но останаха нещо като изтръпвания в горната част на гърба - това само от време на време.
Сега съм с леки болки в кръста и още по-леки в гърба, напълно поносими, но си стоят, не минават. И опашката се обажда при по-резки движения.
Ами това е.

Между другото четох една статия от български лекар, който казва, че българите са хипохондрици и сами си назначават постоянно изследвания като скенери И рентгени без да им пука, че излишно се облъчват. Та гледам някъде по средата да се позиционирам, тоест да избегна хипохондризма, но пък и да не допусна да стана по-зле ей така от недоглеждане...

# 561
В момента нямам силни болки.
Започна се края на август със силни болки в опашната кост - 3 дни на легло. Минаха и сега само ме наболява ако стъпя по-невнимателно някъде.
2 седмици след това болки в кръста - не леки, но не и на легло. Някак си имам чувство и до днес, че кръста ми ще се счупи ако направя рязко движение. Напред не смея да се навеждам, чувствам, че ще ме заболи много.
После и към гърба продължиха болките - 1 ден на легло. Също минаха, но останаха нещо като изтръпвания в горната част на гърба - това само от време на време.
Сега съм с леки болки в кръста и още по-леки в гърба, напълно поносими, но си стоят, не минават. И опашката се обажда при по-резки движения.
Ами това е.

Между другото четох една статия от български лекар, който казва, че българите са хипохондрици и сами си назначават постоянно изследвания като скенери И рентгени без да им пука, че излишно се облъчват. Та гледам някъде по средата да се позиционирам, тоест да избегна хипохондризма, но пък и да не допусна да стана по-зле ей така от недоглеждане...

Ами какво да ти кажа-и двата варианта са много вероятни,аз обаче уж клоня към хипохондрия,пък изпуснах много нещата  Grinning  Щом нямаш нетърпими болки,пробвай с лекарства,пий милгама по-дълго,грижи се за себе си,давай си повече почивка и да се надяваме,че всичко ще отмине.Така или иначе ако става въпрос за дискова болест,трябва да се въоръжиш с търпение,лечението изисква време и нещата не стават от днес за утре.

# 562
Здравейте аз страдах от дискова херния и прекарах една седмица в СБР-Несебър. Трябва да кажа че по-успешен престой никъде не съм имал. Имат най-модерната апаратура в сферата на рехабилитацията и кинезитерапията. Лекарски екип е на много високо ниво и са винаги готови да помогнат с каквото могат и обръщат адски много внимание на пациентите си. С "Направление 7" и епикриза от личен лекар или специалист може да се отседне там и горещо ви го препоръчвам тъй като видях хора как хвърлят бастуните там след години борба с болест. Ако имат дискова херния това е мястото!!! Simple Smile

Какви процедури се правят ако може да обясниш подробно?
Колко струва престоя тази една седмица?
Чака ли се много с това направление?

Аз само на калните в Поморие съм ходила и имам голямо облекчение. Вече втора година и съм по-добре, но си имам оплаквания с промените във времето. Хубавото е, че вече нямам чак такива жестоки схващания от които не мога да стана от леглото един час.

С направление 7 всичко е без пари освен от май до август когато е 150 лева за една седмица относно това колко се чака не знам тъй като на мен GP-то ми ми е доста близка семейна приятелка и веднага си намерих направление.  Иначе процедурите които предлагат там са безброй - магнитотерапия, ултразвук, йонофореза, интерферема, термосол, електро и светлолъчение, електрофореза, електростимулация на ходилата; термотерапия, парафинолечение, акупунктура, електросън, криолечение, инхалации и диадинамик. Също така Кинезитерапия с всякакъв вид масажи. И не на последно място предлагат специална програма за възстановяване на кости и стави - преди и след оперативна намеса. Екипа е чудесен и зависимост от проблема ти ще ти бъде изградена индивидуална и комплексна програма от Масажи, Упражнения и Апаратурни процедури.

# 563
  • Berlin
Това звучи много добре. Ще питам моята лекарка.

# 564
А какви са условията в СБР-Несебър? Май няма единични ? Има ли телевизия, нет?

# 565
А какви са условията в СБР-Несебър? Май няма единични ? Има ли телевизия, нет?

Телевизия има да, няма единични легла, но стаите са много уютни, а ако не ви се спи там отсреща има 4-звезден хотел на първа линия. А за интернет не съм особено сигурен тъй като аз си ползвах телефона с 4G и не ми се е налагало.

# 566
Благодаря за отговора. Т.е. по клинична пътека, мога да си ползвам санаториума, но мога да си платя стая в близкия хотел и там да си нощувам.
Не се интересувам от единична стая заради глезотии. Просто спя по няколко часа на вечер с прекъсвания заради постоянните болки. През другото време чета или гледам телевизия, така че със сигурност ще преча ако има настанен друг човек.
А ще се налага и да поработвам, така че интернета на телефона не ме устройва.
Ще звъня да питам за условията.
Как се казва хотелът, който е в близост до санаториума?

PS Погледнах на сайта им. Имат нет.

# 567
  • Berlin
За СБР "Мари" Несебър ли говорим? Това ми излиза не мен, да не стане грешка. Simple Smile

# 568
Мисля, че за това говорим:
http://sbr-nessebar.com/

# 569
  • Berlin
Благодаря, аз попаднах на това - http://www.sbr-mari.com , пак в Несебър.

Общи условия

Активация на акаунт