Дискова херния - 11

• 145 229
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте! Искам да попитам ,от обяд през интервали ми се появи остра,стрелкаща,прорязваща болка в дясната подбедрица (десният ми крак е проблемният).Ако се е случвало на някой, какво е добре да се направи в такъв случай,да започна ли да пия НПВС, дали ще премине от само себе си? Нямам възможност да отида утре на лекар. Sad
И на мен ми се случва, но от таза към бедрото, бързо отминава и после  десет минути съм вцепенен като мумия докато не се убедя, че мога да мръдна без да се разпадна  Joy . Аз не пия хапчета за това, но ми отминава бързо.
При мен няма вцепенение ,но болките са остри и режещи. Sad

# 616
kiki, аз бях така. Така ме болеше, че исках да си отрежа крака. Пиех милгама и магнезий, но не помня да е имало кой знае какъв ефект.

# 617
Здравейте! Искам да попитам ,от обяд през интервали ми се появи остра,стрелкаща,прорязваща болка в дясната подбедрица (десният ми крак е проблемният).Ако се е случвало на някой, какво е добре да се направи в такъв случай,да започна ли да пия НПВС, дали ще премине от само себе си? Нямам възможност да отида утре на лекар. Sad

Мисля, че е ишиасния нерв. При дисковата херния, а и при дископатията като се прищипе нерв оказва влияние там. Аз също съм имала там проблем. Гадно е, понякога боли целия крак. Засега не съм имала големи болки, но съм ги имала. Братовчедка ми е била много зле с този ишиасен нерв. Помня, че лекарят и би някакви инжекции. Трябва да посетиш невролог.
Иначе лично на мен ми действа добре разтягане. Писах и преди, но пак ще кажа. Имам си едно желязо в коридора. Вися на него и така се разтяга гръбначния стълб и постепенно се отпускат прешлените и нервите се освобождават. Откакто го правя по време на кризи, вместо да лежа 2-3 седмици, аз се оправям за пет дни. Естествено и лекарствата си пия за да ускоря процеса.

# 618
Алечка и Elora ,благодаря Ви много,започвам милгама и магнезий и ще видя днес да се хвана да повися някъде малко,дано се разминат нещата!Хубав и безболков ден на всички!☺

# 619
Благодяря Di Djina50, точно това исках да зная, поради същата причина  Joy Joy Joy
А, ти защо си мислиш, че аз съм само със скенер.  Joy Само при мисълта, че трябва да вляза в тази фуния и цялата се вдървявам и започва да ме сърби къде ли не, като знам, че не трябва да мърдам 20 минути.
Ами на мен десният ми крак е постоянно в това състояние, но и аз съм дебела глава, понеже нямам време да си обърна внимание и се влача с все болки и чудесии. Полвинът от време на време ми прави по някой ужасяващ масаж, поизпуква ми всички кости и се пооправям ,до следващия път  Mr. Green

# 620
Алечка и Elora ,благодаря Ви много,започвам милгама и магнезий и ще видя днес да се хвана да повися някъде малко,дано се разминат нещата!Хубав и безболков ден на всички!☺

http://bg.checkonline4you.com/7-uprazhneniya-za-7-minuti-za-zdrav-grabnak/
Ето това правя и ми се отразява добре в този случай, но без 3тото упражнение, защото е усукващо! Не съм мед.лице  споделям личен опит, всяко упражнение всеки прави на собствен риск и с повишено внимание. Дано да има ефект и при теб, ако решиш да го пробваш.

# 621
Azakor, тези упражнения са супер и аз ги правя  Peace А усукващите обожавам, толкова хубаво ми се чувства гърба после. Но си прав, че всеки сам преценява какво и как според възможностите и усещанията си.

# 622
Ооооо, благодаря и аз ще ги опитам, само каквато съм баба Цоца ,току виж съм се усукала  Joy

# 623

Моля. Но с висенето ако го правиш, внимавай. На мен си помага. Хващам се с двете ръце за желязото и увисвам. След това много бавно почвам да се въртя наляво и надясно. Не се прави нищо рязко. Прави се колкото издържи човек. След това не трябва рязко да се пускаш, а плавно се стъпва на пръстите и постепенно на целите крака.

Azkor, мерси за упражненията. И тях ще правя  Hug

# 624

http://bg.checkonline4you.com/7-uprazhneniya-za-7-minuti-za-zdrav-grabnak/
Ето това правя и ми се отразява добре в този случай, но без 3тото упражнение, защото е усукващо! Не съм мед.лице  споделям личен опит, всяко упражнение всеки прави на собствен риск и с повишено внимание. Дано да има ефект и при теб, ако решиш да го пробваш.
Благодаря много,със сигурност ще ги правя!

# 625
Ето това правя и ми се отразява добре в този случай, но без 3тото упражнение, защото е усукващо! Не съм мед.лице  споделям личен опит, всяко упражнение всеки прави на собствен риск и с повишено внимание.
Нищо няма да ти стане, това е стречинг. Всеки ден го правя сутрин и вечер. Усукването е в легнало положение, а не изправен или с тежест в ръце, което означава далеч по-малка компресия на дисковете.

# 626
Ето това правя и ми се отразява добре в този случай, но без 3тото упражнение, защото е усукващо! Не съм мед.лице  споделям личен опит, всяко упражнение всеки прави на собствен риск и с повишено внимание.
Нищо няма да ти стане, това е стречинг. Всеки ден го правя сутрин и вечер. Усукването е в легнало положение, а не изправен или с тежест в ръце, което означава далеч по-малка компресия на дисковете.
По принцип го правя и това, но в момента съм в криза и ме заболява веднага и се влошавам след него. Иначе правя дори тези: https://youtu.be/MNR427Nyc6Y
Това също не е лошо, по метода Макензи е:
https://youtu.be/HoNW3TnAT3Y

Azakor, тези упражнения са супер и аз ги правя  Peace А усукващите обожавам, толкова хубаво ми се чувства гърба после. Но си прав, че всеки сам преценява какво и как според възможностите и усещанията си.
Алечка, ти си от другата страна вече  Party Не можем да се мерим с теб  Wink

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 18:02 от Azkor

# 627
Azakor, не е баш така, все пак имам още две налични Simple Smile

# 628
За колко време ви минава изтръпването на засегнатия крайник? Много е изнервящо това да не усещаш нормално собствения си крайник.... Вече 1 месец пия нивалин, но няма промяна.

# 629
  • Варна
Аз 1 г. бях с изтръпнала ръка, все едно от после слагана ... Въоръжи се с търпение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт