Инцедент между деца на 7 години и последиците след това.

• 6 346
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Директорката може и да не е страна, но поведението на учителката е недопустимо и се случва в подопечната й градина. При проблем с учителка ще искам съдействие от директора на заведението.

Казвам какви са възможностите в такава ситуация според мен. Аз също не знам в такава ситуация дали ще предложа финансова помощ, но едва ли и неизвестните ще са толкова много. Но елементарна заинтересованост как е постадалото дете е нормална човека реакция.

# 16
Ако е точно така, както го описва авторът на темата, смятам, че е недопустимо педагожка да  бъде подстрекател на психически тормоз към дете или да толерира такова отношение между деца.
Дори напротив, тя е човекът, който трябва да се намеси и опита да изглади отношенията, ако съществува такъв тормоз върху дете от нейната група.
Така представено, прилича на саморазправа между деца, макар и не физическа.

# 17

Бихте могли да предложите на родителите на пострадалото дете да поемете някаква част от лечението или най-малкото да проявите все пак загриженост как се възстановява детето.
Ако детето му не е отговорно за избитите зъби, на другото дете,тогава от къв зор да го прави?Да не е "червен кръст"?

А учителката абсолютно няма право да коментира квото и да било.Директно скърцане със зъби и забрана за псих.тормоз върху детето.

# 18
Аз нямам никакъв опит в подобни ситуации, но според мен ако можем да говорим за ''вина'' за този инцидент то тя е основно на родителите. Хората са изобретили каски. Ако родителите ги купуваха и учеха децата си да ги ползват, подобни инциденти щяха да са по-малко.
Не смятам, че Вашето дете може да носи каквато и да било отговорност, освен ако не е бутнало другото дете преднамерено разбира се.
Направете каквото са Ви посъветвали хората и купете една каска на дъщеря си - виждате какво се случва.

# 19
Моето дете дори не иска да ходи на градина без рев от страх.
ужас(((пишите как сте отстранилипроблема

# 20
Абе нещо не стана ясно в цялата ситуация... Питахте всички кой е бутнал Маги и въобще бутнал ли я е някой, но не питахте самата Маги. Тя уста няма ли? Тя казала ли е "Диляна ме бутна"? Попитайте го това дете какво се е случило. Ако никой не я е бутал, още в началото щеше да си каже "паднах с тротинетката". Ако някой я е бутнал, първите й думи към родителите й щяха да са "Диляна ме блъсна". Децата са на 7, не на по 2. Всичко могат да изпеят до най-малката подробност. Попитайте потърпевшото какво е станало...

# 21
И мен не ми стана ясно самите деца какво казват. Първо деца на тази възраст не бива да се оставят без надзор,така че отговорността си е на родителите.Не ми е ясно как един детски инцидент се пренася в градината ,раздухва се максимално.....
Ако наистина учителката се е държала така, е супер непрофесионално. Вие говорихте ли с учителката? Уточнихте ли ,че сте разговаряли с дъщеря си и въпросът е приключен?
Дори и дъщеря ви да е виновна,не може да я обесят все пак. Ако се изясни,че има вина,да се извини на детето. Родителите да си вземат поука от случката-каски,родителски контрол и т.н, а не селски разправии.

И накрая не мога да се стърпя да не отбележа,че се пише инцИдент  ,още повече,че днес е и празник на българската писменост.

Последна редакция: нд, 24 май 2015, 16:53 от valian1

Общи условия

Активация на акаунт