Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Детето ми има притеснителни показатели на обиколката на главата. Според вас има ли място за притеснение?
Може ли пиенето на сок през сламка да предизвика епилептични пристъпи?
Препоръчват ли се таблетки диазепам в дни с висока температура и колко добре ги предпазват от фебрилни гърчове?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Детето ми има притеснителни показатели на обиколката на главата. Според вас има ли място за притеснение?
-
Може ли пиенето на сок през сламка да предизвика епилептични пристъпи?
-
Препоръчват ли се таблетки диазепам в дни с висока температура и колко добре ги предпазват от фебрилни гърчове?
При наличие на усложнен фебрилен гърч се препоръчва консултация с детски невролог и преценка за по-разширени изследвания (ЕЕГ), след което да се прецени по-нататъшното поведение и профилaктиката на тези състояния. Диазепамът може да предпази от фебрилни гърчове, но трябва да се прилага според указанията на лекар.
-
Защо дъщеря ми на 3 години и 3 месеца стиска дрехите си и се люлее? Какво може да причини това поведение?
-
Синът ми е по-импулсивен и често пада. Трябва ли да се консултирам със специалист или това е просто период на израстване?