Истанбул Летен и Вдъхновяващ [тема 37]

• 74 808
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
  • sofia
redemi , Тaня67 , много ви благодаря, ако не успея да намеря коя фирма ходи ще искам помощ.

Sehir Hatlar не ходят наистина, започвам да ровя. Понеже вторият ден е плануван за Азия, мога да мина през Кабаташ да проверя за селдващия ден разписанието.

Дентур Авразия намерих, много ви благодаря. Дори от Кабаташ има до принцовите острови на цена от 6 лири в посока.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 16:55 от lyuba84

# 121
Прекрасно прекарване и лек път на всички пътуващи!
lyuba84, много хубаво сте си планували азиатски ден, аз в предната тема споделих, че останах силно очарована от Мода, но ние използвахме пристанището на Кадъкьой, а не Юскюдар. Аз лично не препоръчвам ходенето с кола, защото когато за пръв път бях в Кадъкьой и Мода бяхме с кола, но не успях да придобия почти никакви впечатления, но сега краят на април отидохме с "двойката" и бях много впечатлена! НО прекрасен вариант за разхода с кола за мен беше през моста Фатих до учителското там, отидохме преди залез и беше супер красиво, запалиха светлините на моста и пак с колата тръгнахме към Къз Кулеси, като карахме бавничко и се наслаждавахме на гледките и на светлините, Kuleli Askeri Lisesi светеше прекрасно. Имахме късмет и успяхме да паркираме на улицата точно срещу кулата и кафето с възглавниците. Вечер гледката за мен лично е много по-магнетична и романтична от колкото през деня. Вечер се спира на крайбрежната улица без проблем, но си е до късмет колко близо до кулата ще успеете да паркирате.

# 122
  • Варна и...духом на Босфора
Тамън щях да напиша за Дентур,щото са пробвани лично.Кея им е по_встрани от осн.пристанище на Кабаташ,а от Юскюдар е най-вдясно,стоейки с лице към морето.

# 123
Току що ми звъннаха за името на хотела Гранд Юнал се казва. Ако някой има впечатление от него, ще съм много благодарна да сподели   bouquet  bouquet  bouquet

Бяхме в този хотел миналата година и ми хареса. Намира се срещу спирката на метрото - Yenikapi, не е далече и от трамвая. Чистичко, с чудесна гледка по време на закуската Simple Smile
Приятна екскурзия!

# 124
Къдe датърся актуални цени за Виаленд.. Решихме да наградим децата за края на учебната година

# 125
  • София
Къдe датърся актуални цени за Виаленд.. Решихме да наградим децата за края на учебната година

В първи пост има линк към сайта им. А ето и цените - http://www.vialand.com.tr/en/theme-park/ticket-prices  Хич не са приятни.  Laughing

# 126
Здравейте, Simple Smile
Планираме да заведем детето в аквариум Истанбул в МОЛ Флория. Някой, който е бил, ще каже ли за колко време спокойно може се обиколи аквариума? От туристическата агенция ми писаха, че планираният престой е два часа. Достатъчни ли са според вас? Аквариумът ни е приоритет и въобще не ми се иска да препускаме, за да се вмъкнем в графика.   bouquet

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 10:01 от DeepSpace

# 127
Благодаря, Виаленд ако правилно разбрах е само с входна такса и след това ползваш атракциите, дори не видях ограничения за броя спускания и въртене на дадена атракция..В лева входът го сметнах около 60лв/човек, заслужава си..
Ще следя и за аквариума

# 128
Тaня67   bouquet  bouquet  bouquet
Много благодаря. Нямаше да се сетя да попитам за багажа, това е много добра идея!
А за ориентацията с транспорта - да трамвай и метро ме устройва чудесно, сега ще ги разуча спирка по спирка Simple Smile
Вече нямам търпение. Дано съм успяла да разуча и организирам всичко добре, защото малко несигурна се чувствам за този Истанбул, а на всякъде сама организирам семейните пътувания. Confused

# 129
Здравейте! В търсене съм на оферта за Истанбул с 3 или 4 нощувки за средата на юни! За момента единствено намерих оферта на Караджъ турс! Предлагат пакети в хотели 2*, 3* и 4* , но естествено няма посочено кои са тези хотели! Първото ни посещение на Истанбул беше с фирма Дениз травъл! Останахме много доволни от организацията им, автобуса и хотела. Тогава в тяхната оферта беше даден хотела, което беше водещо при избора ми! Хотела беше 3* и беше доста приличен! Храната за закуска също беше чудесна! От сутринта правя проучване за хотелите в които настанява Караджъ турс и чета само негативни отзиви, но всичко на което попадам е поне от към 2012-2013 г. и се отнася за хотели три звезди които по нищо не отговарят на такива. Да вярно, че на всеки мнението е различно, но все пак! Има ли някой който може да ми даде информация за хотела в който е бил настанявам и въобще струва ли си да пътуваме с тях? Ако Дениз травъл имаха такава оферта със сигурност щях да избера тях, но предлагат пакети само с 2 нощувки?

# 130
Здравейте! В търсене съм на оферта за Истанбул с 3 или 4 нощувки за средата на юни! За момента единствено намерих оферта на Караджъ турс! Предлагат пакети в хотели 2*, 3* и 4* , но естествено няма посочено кои са тези хотели! Първото ни посещение на Истанбул беше с фирма Дениз травъл! Останахме много доволни от организацията им, автобуса и хотела. Тогава в тяхната оферта беше даден хотела, което беше водещо при избора ми! Хотела беше 3* и беше доста приличен! Храната за закуска също беше чудесна! От сутринта правя проучване за хотелите в които настанява Караджъ турс и чета само негативни отзиви, но всичко на което попадам е поне от към 2012-2013 г. и се отнася за хотели три звезди които по нищо не отговарят на такива. Да вярно, че на всеки мнението е различно, но все пак! Има ли някой който може да ми даде информация за хотела в който е бил настанявам и въобще струва ли си да пътуваме с тях? Ако Дениз травъл имаха такава оферта със сигурност щях да избера тях, но предлагат пакети само с 2 нощувки?

Не се притеснявайте за хотела - така или иначе там прекарвате съвсем малко време. Винаги настаняват в хотели, близо до трамвайна спирка, така че се съмнявам , че ще имате пролем. Всичките са почти един тип - леко мизерни, аз съм попадала само на добре чистени, леко мизерна закуска...Но цял ден си навън, така че не се притеснявайте...А с Дениз и аз съм пътувала два пъти, и аз съм доволна от тях.

# 131
Аз също не съм капризна към хотели! Мъжа ми е по-капризен, а не ми се ще да си скапе настроението заради един хотел! Досега не съм попадала на мизерен хотел, в истинския смисъл на думата! Винаги сме били в чисти хотели, с чисти чаршафи, с нормална баня с шесоар, ресторантите към хотела са били като нормална закусвалня, чисти и с добре сервирана и прясна храна! От нищо не съм се погнусила Единствено не ползвам хавлии в такива хотели! Никога не съм убедена колко наистина са чисти! А иначе важно е да случим на хубаво време, леко пътуване и другото зависи от нас! да се насладим на това любимо за нас място!

# 132
  • Стара Загора

Доколкото помня, повечето писали тук, са били настанявани в Eyfel. Не е лош хотела, но имаше оплаквания за баните /кабините/. Аз лично бях доволна, макар наистина да са по-старички. Храната за закуска е еднаква всеки ден, но си беше прясна.
И аз съм на мнение, че в хотела се прекарва най-малко време и ми е все тая, като не е супер мизерно. Все пак отивам на екскурзия, не на почивка. Mr. Green

# 133
  • Варна и...духом на Босфора
Че и на почивка,чак толкова не ми е важен,макар че работя в хотелския бизнес : Mr. GreenБекдаш е най-доброто,потвърдено от Белята.Язтур,също,пробван.Версион,далеч от трамвая,но със страхотна закуска.Ейфел-топ локация за Лалели,и до метро,и до трамвай близко.

# 134
  • София
Здравейте, Simple Smile
Планираме да заведем детето в аквариум Истанбул в МОЛ Флория. Някой, който е бил, ще каже ли за колко време спокойно може се обиколи аквариума? От туристическата агенция ми писаха, че планираният престой е два часа. Достатъчни ли са според вас? Аквариумът ни е приоритет и въобще не ми се иска да препускаме, за да се вмъкнем в графика.   bouquet

Първо да уточня, че става въпрос за Истанбул Аквариум в квартал Флоря, към който по-късно направиха и търговски център. Не е някакво аквариумче, което са настанили в мола, какъвто е другия аквариум.  Wink

Ние го разгледахме за около 2,5 часа, като бяхме без деца. За децата има доста забавления в самия аквариум - ръчки, свирки, екранчета и какви ли не щуротийки, които могат да поръчкат. Могат и в койки да си полегнат.  Grinning  Отделно има 4Д кино и др. допълнително платени атракции. При условие, че лятото имат безплатен трансфер до основни части в града, а и по принцип има удобен транспорт до там, не бих ходила организирано. Разбира се, и 2 часа ще ви стигнат, но си е друго да обикаляш на спокойствие, да си починеш в сладкарницата, хапвайки сладолед и гледайки кацащите самолети, а защо не, накрая да отидеш и до мола, за да похарчиш някоя пара.  Wink

През 2012 г. Караджъ ни бяха настанили в хотел Чевре. Да съм чак възхитена, не съм, но нямам забележки.  Wink Защо съм останала с впечатление, че при тях можеш да платиш за конкретен хотел от тези, които предлагат, а не да е изненада?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт