Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 36

• 49 514
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Бамба, затова в другите клиники искат микробиология, която е с валидност 1 месец, обаче Simple Smile

# 196
  • София
може би една пкк на следващия ден би показала нещо  newsm78
но аз за себе си не бих си тръгнала ако ми кажат че е нормално, ще си вися пред кабинета докато наистина съм добре.
нормално е да те понаболва леко ден, ако се усилва болка или не се чувства добре човек значи нещо не е наред.

# 197
  • София
Междудругото лоша микробиология и АБ по време на процедура или преди нея би било доста по-безпроблемно отколкото 3 АБ по време на бременност примерно. Такъв случай бях аз, затова го казвам. Rolling Eyes
Но пък лекарят на раждането каза, че такива бистри води скоро не бил виждал, та не пих АБ след секциото.

# 198
  • София
Аз имам опит само с клиниката на д-р Владимиров - там се пуска микробиология преди всеки опит и ПКК след пункцията, а и преди това, ако не греша  newsm78. Не са ми давали да пия антибиотик, но вливат някаква банка и не е изключено в нея да има.
В Малинов също се пуска микробиология преди опит.
Валидността наистина е 1 месец, но пък това е от най-евтините изследвания. Сигурно струва колкото 1 хормон.
Лошото с нормалното и ненормалното е, че човек няма опит при първите процедури и не знае кое е точно нормално. Аз съм имала две пункции. След едната нямах абсолютно никакви усещания. След втората имах 2-3 дни много неприятно подуване, газове, съхнене на устата и задържане на течности, а бях с 11 фоликула и не съм имала хиперстимулация. После всичко се оправи, но бях почнала да се притеснявам.

# 199
  • София
Аз имам опит само с клиниката на д-р Владимиров - там се пуска микробиология преди всеки опит и ПКК след пункцията, а и преди това, ако не греша  newsm78. Не са ми давали да пия антибиотик, но вливат някаква банка и не е изключено в нея да има.
Валидността наистина е 1 месец, но пък това е от най-евтините изследвания. Сигурно струва колкото 1 хормон.
Лошото с нормалното и ненормалното е, че човек няма опит при първите процедури и не знае кое е точно нормално. Аз съм имала две пункции. След едната нямах абсолютно никакви усещания. След втората имах 2-3 дни много неприятно подуване, газове, съхнене на устата и задържане на течности, а бях с 11 фоликула и не съм имала хиперстимулация. После всичко се оправи, но бях почнала да се притеснявам.

Няма нищо в банките. Няма как да ти сложат 1 път антибиотик и до там.

# 200
След тези случаи с усложнения след пункции взех да чета много за това и понеже при първата ми пункция в друга клиника ми изписаха антибиотик /3 хапчета за 3 дни/, вече съм на мнение че след пункцията в Надежда ще си го само назнача сама, въпреки че няма да ми бъде изписан от лекаря. Навсякъде пише, че лечението с антибиотици след фоликулната пункция, е с цел да се предотврати възможността за възникване на инфекция. Другото което според мен се омаловажава са клизмите, защото щом в самата Наредба за дейности по асиситираната репродукция е написано че трябва да се извършват, значи има защо. Едно закачане на дебелото черво при пункция и ето ти ги бактериите и инфекциите.
Дано скоро да няма вече такива случаи и Господ да бъде с нас и да ни пази!

# 201
  • София
заради многото фоликули е било подуването.
Банките са с калций и облекчават точно тези симптоми. Хубава практика в Надежда е, че при повече фоликули вливат калций даже преди пункцията. На мен последния път с 15 Я ми вливаха и също и достинекс ми изписаха.
В Щерев даваха антибиотик след пункции и пускаха микробиологии, но калций не вливат нито преди, нито след пункция.

# 202
  • София
След тези случаи с усложнения след пункции взех да чета много за това и понеже при първата ми пункция в друга клиника ми изписаха антибиотик /3 хапчета за 3 дни/, вече съм на мнение че след пункцията в Надежда ще си го само назнача сама, въпреки че няма да ми бъде изписан от лекаря. Навсякъде пише, че лечението с антибиотици след фоликулната пункция, е с цел да се предотврати възможността за възникване на инфекция. Другото което според мен се омаловажава са клизмите, защото щом в самата Наредба за дейности по асиситираната репродукция е написано че трябва да се извършват, значи има защо. Едно закачане на дебелото черво при пункция и ето ти ги бактериите и инфекциите.

Едно закачане на дебелото черво... И клизма няма да помогне. Тя не ти премахва бактериите.
Самоназначаване на антибиотик... И после защо бактериите са резистентни и няма с какво да се лекуват!

# 203

Едно закачане на дебелото черво... И клизма няма да помогне. Тя не ти премахва бактериите.
Самоназначаване на антибиотик... И после защо бактериите са резистентни и няма с какво да се лекуват!
Nandin, учудваш ме. Някъде беше писала, че си медицинско лице. Като червата са пълни, даваш ли си сметка какво ще се излее, за разлика от това, ако са празни? Звучиш ми като потребителката, дето писа, че след като я упоили и се събудила, разбрала, че всъщност са и правили клизма. Чудих се да се смея ли, да плача ли, да коментирам ли.  Crazy Клизма не се прави като си в упойка, най-малкото защото ще трябва да се изакаш след има няма 5 минутки.  Laughing Пожелавам много късмет на всички пациентки, настоящи и бъдещи на тази болница. И нека Бог бъде с вас и да ви пази!

# 204
В коя бг  инвитро клиника се прави клизма?

# 205
  • В сърцето на любимия човек
В Щерев. В Малинов им дават слабително предния ден.

# 206
  • София

Nandin, учудваш ме. Някъде беше писала, че си медицинско лице. Като червата са пълни, даваш ли си сметка какво ще се излее, за разлика от това, ако са празни? Звучиш ми като потребителката, дето писа, че след като я упоили и се събудила, разбрала, че всъщност са и правили клизма. Чудих се да се смея ли, да плача ли, да коментирам ли.  Crazy Клизма не се прави като си в упойка, най-малкото защото ще трябва да се изакаш след има няма 5 минутки.  Laughing Пожелавам много късмет на всички пациентки, настоящи и бъдещи на тази болница. И нека Бог бъде с вас и да ви пази!

Много добре знам какво говоря! 
И като са празни пак ще излезе същото.
А клизма направена 10 мин, че дори и половин час преди пункцията няма как да свърши работа. За тази цел трябва да се направи 1 клизма към 17-18ч предишната вечер и 1 сутринта.
Друг е въпроса че м/у влагалището и яйчника черво няма.

# 207
  • Варна
С риск да ме нападнете ще напиша, че според мен е редно да се споделят всякакви мнения: положителни и отрицателни, защото "всеки прави информирания си избор на клиника и решава сам за себе си", макар и от форумите.

И според мен е редно да се споделят всякакви мнения, но мнения от типа:

Пожелавам много късмет на всички пациентки, настоящи и бъдещи на тази болница. И нека Бог бъде с вас и да ви пази!

... и то в продължение на 10 страници, ми идват малко в повече...  ooooh!
Айде спрете се вече... На някои ни предстоят пункции след няколко дни. Какво очаквате, че след такива постове ще отидем на пункция в друга клиника или че ще се откажем от пункция въобще?  #Cussing out
Разказахте вече историите си, споделихте и ни предупредихте. Благодарим за което...   bouquet
Обаче десет страници убеждаване как едва ли не това се случва най-често в Надежда, а в другите клиники е по-скоро изключение...  Close

# 208
  • София
С риск да ме нападнете ще напиша, че според мен е редно да се споделят всякакви мнения: положителни и отрицателни, защото "всеки прави информирания си избор на клиника и решава сам за себе си", макар и от форумите.

И според мен е редно да се споделят всякакви мнения, но мнения от типа:

Пожелавам много късмет на всички пациентки, настоящи и бъдещи на тази болница. И нека Бог бъде с вас и да ви пази!

... и то в продължение на 10 страници, ми идват малко в повече...  ooooh!
Айде спрете се вече... На някои ни предстоят пункции след няколко дни. Какво очаквате, че след такива постове ще отидем на пункция в друга клиника или че ще се откажем от пункция въобще?  #Cussing out
Разказахте вече историите си, споделихте и ни предупредихте. Благодарим за което...   bouquet
Обаче десет страници убеждаване как едва ли не това се случва най-често в Надежда, а в другите клиники е по-скоро изключение...  Close

+1

# 209
  • В сърцето на любимия човек
Мисля, че е крайно време да се спре да се обръща внимание на провокатори. Хубаво е да се споделят различни мнения, но тази полемика за клизмите, която се развива за пореден път ми идва в повече.

Марая - радвам се на положителния ти резултат в Малинов, надявам се да си доволна от отношението там. Знам, че се отказа от опит в Турция, защото и там не правят клизми, чак не знам как си се примирила само с едно очистително преди пункцията сега. А впрочем защо се отказа от клиниката, която предлага клизми и започна да търсиш друга след като си толкова доволна?
Ще те помоля, също така най-любезно , преди да подхвърляш нападки да се запознаеш с анатомията на човешкото тяло и по-конкретно с органите в малкия таз. Ето тук има хубава презентация
http://www.anatomy.plcnet.org/files/Lectures/Dentalna_1/Pelvis_dent_SD.pdf
на 9 страница от презентацията има картинка на малкия таз на мъж и жена, може сама да видиш къде са матката, яйчниците, дебелото и правото черво.

На момичетата в процедура искам да пожелая успешни стимулации и пункции и още по-успешен резултат след трансфер   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт