Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 36

• 49 476
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря Бамба   bouquet
Иначе и аз съм от тези с желязо 1-2, но сега е 13   Mr. Green Така, че надявам се да успея в най-кратки срокове  Blush

# 31
 55  Kissing Heart
Да е късметлийска  Praynig
Благодаря, Бамба   bouquet

# 32
Момичета,по кое време е по-малко натоварено при др Перси?имах наблюдения ,че към 15-16ч не е огромен наплив.искам да я навестим с бебока

# 33
  • В сърцето на любимия човек
Момичета,по кое време е по-малко натоварено при др Перси?имах наблюдения ,че към 15-16ч не е огромен наплив.искам да я навестим с бебока
По-скоро след 16ч.

Благодаря за новата тема, Бамба  Hug

# 34
trak.От Хашимото,преминах на Базедова болест.За следваща стимулация ендокринолозите ми казват да забравя.И това ме смазва.Буквално ме убива.Тази седмица съм на преглед при док. за да коментираме създалата се ситуация и какво следва,но до тогава дните ще са дълги.

# 35
На какво основание ендокринолозите не позволяват стимулация?
В момента  или по принцип?

# 36
Здравейте момичета!Извинявам се за предишния пост.Нещо не ми се получи.Първо искам да пожелая на всички много късмет и сили по пътя,който сме поели и скоро да гушкаме здрави бебчета.Честито и на мамите.Моята история започна 2010 година,когата се установи,че съм с поликистозни яйчници и инсулинова резистентност.След неуспешни и безмислени стимулации с клостилбегит без да са ми направени необходимите изследвания,станах пациентка на клиника Надежда.Появи се и мъжкият фактор,след това високо тсх,изследвания,лекарства...и така някак успяхме да направим нашето първо инвитро при доктор Персенска миналия октомври.Всичко беше идеално докато на 10-тия ден след трансфера на 3 дневните ембриончета започнах да кървя.Резултат от кръвния тест-6.8.С док решихме да спра хапчетата.Това беше най-ужасното изживяване.Но всичко мина,надеждата оставаше.И така февруари след направена биопсия и PBMC -  трансфер.Пак кървене и отрицателен резултат.В този момент търся помощ от вас.След като щитовидната жлеза беше с хипо функция сега е с хипер.Тсх е 0.002,да не говоря за ft3,fr4 и trak.От Хашимото,преминах на Базедова болест.За следваща стимулация ендокринолозите ми казват да забравя.И това ме смазва.Буквално ме убива.Тази седмица съм на преглед при док. за да коментираме създалата се ситуация и какво следва,но до тогава дните ще са дълги.

# 37
На какво основание ендокринолозите не позволяват стимулация?
В момента  или по принцип?
И аз незнам.Казват,че сега е изключено, да видим как ще се развият нещата и евентуално ще си си помислят за още една стимулация.Дори ми казаха да помисля за осиновяване.

# 38
При какъв ендокринолог ходиш. Намери координатите на д-р Начев, ако си от София и се консултирай с него. На мен ми прилича на неовладяна ЩЖ.

# 39
  • Варна
Записвам се...
Тара, съжалявам...  Sad

# 40
  • Burgas, Bulgaria
trak.От Хашимото,преминах на Базедова болест.За следваща стимулация ендокринолозите ми казват да забравя.И това ме смазва.Буквално ме убива.Тази седмица съм на преглед при док. за да коментираме създалата се ситуация и какво следва,но до тогава дните ще са дълги.
Мен така ме обърна от Хашимото в Базед след една хиперстимулация  обаче се усетих по време на стимулация непосредствено преди пункцията. И хоп - забременях с ТСХ 0,005 пиейки Пропицил.  Наложи се аборт поради генетични малформации. След 3 месеца горе долу овладяхме ТСХ-то и аз тъпа и упорита айде пак на инвитро, пак стимулация, пак + тест и бременност, но сърчицето спря в 8 г.с. и аз пак на аборт. Нямаше накъде , заметох се при д-р Начев. Човекът се хвана за главата.  Според него въобще не е трябвало да започвам стимулация, защото тя може да доведе до тежки последствия, както и стана при мен. Каза ми още, че най-вероятно жлезата е убила второто бебе, атакувайки го с някакви антитела . Каза и ,че  криво ляво ще избутаме евентуална бременност, но след раждането съм щяла да бъда като парцал няколко месеца. Дори можело да нямам сила да взема детето си на ръце и да го накърмя.   Общо взето по Ендокринологиите практикуват така : който е с хиперфункция и иска да забременява - тотално премахване на ЩЗ.

# 41
  • В сърцето на любимия човек
В темата в ИБ имаме бъдеща мама, която беше с Базед. Оперираха жлезата и след 3-4 м забременя. Вече е в двадесет и някоя седмица.

# 42
Когато си имаш добър ендокринолог, който да следи състоянието и да овладява ЩЖ, а  това става с контролни прегледи с изследвания с планиране дозата на медикаментите няма нищо страшно.

# 43
  • Burgas, Bulgaria
По принцип е така, но не им се рискува на ендокринолозите. Аз бях следена през цялата време и нито веднъж не излязох от норма, но въпреки всичко жлезата ми нанесе големи поражения на очите, поради което влизах всеки месец за вливания на кортикостероиди, за да овладеят процеса. Казаха ми, че се е отключило от стимулациите и стреса. Освен това лекарствата за Базед са токсични при продължително пиене. Това разбира се в никакъв случай да не ви обезкуражава. Търсете мнението поне на 2 лекари. Надявам се , че съм изключение и това, че се е случило на мен не означава, че и при вас ще е така.  Въпросът е да се вземе най- правилното решение за лечение. Аз избързах, пренебрегнах някои съвети и сега съм от чакащите за донорска яйцеклетка и от чакащите за осиновяване.

# 44
  • Варна
Момичета, на мен ми зацапва, а съм трети ден в стимулация по дълъг протокол на Гонал 350 ...
На някоя случвало ли й се е или утре да звъня на спешния?

Общи условия

Активация на акаунт